Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém so zadaním DNS - nejde uložiť  (Přečteno 2580 krát)

lubo4

• Návštěvník
Problém so zadaním DNS - nejde uložiť
« kdy: 07 Května 2008, 22:54:05 »
Do nového notebooku Acer Aspire som si nainštaloval Ubuntu 8.04 (som začiatočník) a mám problém so zadaním DNS. IP adresu, Masku i Gateway ide zadať, ale v ďalšej záložke DNS si nepamätá zadanú adresu (vo formáte xxx.xxx.xxx.xxx). Zobrazí sa text "Type address" a ak zadám adresu, Ubuntu si ju jednoducho nepamätá, znova sa miesto nej zobrazí text "Type address". V čom je problém, môžem zadať DNS aj iným spôsobom?

V druhom PC mi so zadanými dátami ide internet. V notebooku som úspešne zmenil aj MAC adresu, len to DNS mi nejde zadať.

fermata

• Aktivní člen
  • *
  • skill: write in C
Re: Problém so zadaním DNS - nejde uložiť
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2008, 18:41:47 »
mne predvcerom robilo to iste, a vcera som ju uz zmenila bez problemov...ale netusim, ako je to mozne ::)
"A weak coder becomes a strong coder by reading code and writing code - every day, for fun."

Fujitsu Siemens V5505, Intel Core 2 Duo, 1 GB RAM, Intel X3100, Debian Sid/Squeeze LXDE + Ubuntu Intrepid Ibex

Mirasan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2008, 21:42:40 »
take mam ten samej problem ...jak jste to prosim vyresil ?

lubo4

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2008, 22:00:48 »

Zakúpil som si Win XP. A keďže mi ten nešiel nainštalovať do NB Acer (SATA disk alebo také niečo) a nemal som čas experimentovať, tak som si behol kúpiť ešte Win Vista. :-\

Inak som si krátko nato zakúpil domácu WIFI D-link, vtedy sa DNS nenastavuje v Linuxe, ale v D-link, takže Windows som kupoval zbytočne. :-\

truhlik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 12 Října 2008, 23:14:28 »

Zakúpil som si Win XP. A keďže mi ten nešiel nainštalovať do NB Acer (SATA disk alebo také niečo) a nemal som čas experimentovať, tak som si behol kúpiť ešte Win Vista. :-\

Inak som si krátko nato zakúpil domácu WIFI D-link, vtedy sa DNS nenastavuje v Linuxe, ale v D-link, takže Windows som kupoval zbytočne. :-\
;D

Kdyztak pro priste, napiste ip adresu DNSka do souboru /etc/resolv.conf a jeste pred to "nameserver"  ;)
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

Mirasan

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2008, 15:01:52 »
"nameserver"  -JAK mam zjistit nazev serveru kdyz ho nevim ?
prosim o schovivavost, linux neznam - pouzival jsem do ted XP a tam byl jen primar a sekundar DNS .Dik

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 13 Října 2008, 15:47:14 »
neni potreba nazev, ale IP adresa nameserveru (DNS)
ten radek v /etc/resolv.conf by mel vypadat asi takto:
nameserver xxx.xxx.xxx.xxx
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

afk_cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 13 Října 2008, 16:14:47 »
"nameserver"  -JAK mam zjistit nazev serveru kdyz ho nevim ?
prosim o schovivavost, linux neznam - pouzival jsem do ted XP a tam byl jen primar a sekundar DNS .Dik
vzdyt to sam zminujes: DNS server = Domain Name Server pises, ze znas, takze das IP adresu tohoto serveru (treba toho primarniho) do toho configu. nebo muzes z windows (prikazovy radek) napsat: nslookup a dozvis se DNS server take ;) kdyby bylo jeste neco potreba, pisni ;)
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

Mirasan

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Října 2008, 16:39:42 »
Děkuji, uz je me to jasny ,mel jsem za to ze musim znat jeste nejakej  jinej nazev (pojmenovaní )nez  IP.. DNS co mam.
Kazdopadne,stalo se me to same jako "fermatovi" take me to po dvou dnech zacalo ukladat ...:-) 
Ale, je fajn ze jsou na svete lidi co pomuzou  ;) tak jeste jednou dik

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.