Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba sudo vs. samba  (Přečteno 1074 krát)

Asterix

• Návštěvník
chyba sudo vs. samba
« kdy: 06 Června 2008, 17:56:59 »
Mám takový nepatrný problém, jako většina lidí co má HH 8.04, po instalaci jsem zjistil že mi nefunguje "sudo" hlásí mi to klasickou chybu "unable to resolve host ..." Jak jsem tak hledal, tak jsem našel, vyzkoušel a najednou to vše fungovalo bez problému. Vyskytl se však jiný problém ..
Když mám nastavené:

127.0.1.1 ubuntu.domain.com

tak mi nefunguje sudo, ale při procházení okolní sítě bez problému vidím ostatní počítače, můžu procházet sdílené disky woken ...

pokud to opravím na:

127.0.1.1 ubuntu

tak mi bez problému funguje "sudo" i správcovské aplikace, ale nefunguje mi procházení okolní sítě, zobrazí se mi jen název skupiny a po rozkliknutí jen prázdno ... a i když ručně napíšu cestu na připojení sdíleného svazku, tak mi to hází chyby.
v smb.conf jsem si nastavil workgroup = doma, tak jak mám název pracovní skupiny ve windows, ale nic ...
Nevíte někdo jak zkloubit tyto dvě věci ?? aby fungovalo "sudo" i procházení sítě ??? v předchozí verzi 7.10 jsem s tím neměl problém.

Dík.
« Poslední změna: 06 Června 2008, 18:15:39 od Asterix »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: chyba sudo vs. samba
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2008, 21:25:29 »
co tohle:
127.0.1.1          ubuntu.domain.com             ubuntu
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Asterix

• Návštěvník
Re: chyba sudo vs. samba
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2008, 08:26:43 »
No zkoušel jsem to taky, ale prostě to nějak nefunguje ... Teď jsem ještě něco zkoušel ... Když si v nastavení sítě v záložce "obecné" nastavím doménu a ještě upravím ten název PC, tak mi sudo hlásí chybu, ale dostanu se na síť ..., když  pak ale z nastavení sítě tu doménu zase smažu, tak mi sudo nehlásí chybu a opět se nikam nedostanu ... :-( zajímalo by mě kterej chytrák to takhle na houby vylepšil ..., protože bez přístupu na síť mi je celý Ubuntu k ničemu ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.