Tak teď jsem narazil fakt na zajímavost kliknul jsem na reproduktor v pravým horním rohu pravým myšítkem dal nastavení tam sem se přepnul na mikrofon zvýšil hlasitost a najednou zvuky co pobere mikrofon jdou rovnou zpátky na repráky takže si můžu doma dělat ozvěnu, ale záznamník zvuků ani skype furt nic. respektive záznamník zvuků když se ho pokusím zapnout napíše vaše nastavení záznamu zvuku nejsou platná opravte je prosím v nastavení multimédií vůbec nevím co po mně chce.
Tady tohle je uplne naprd. Leda by si ujizdel na piskani od zpetne vazby. Ale nic tak nenahrajes. Nicmene to znamena, ze mikrofon je funkcni, jen je "nekde" chyba.
Ja jsem byl skoro ve stejne situaci. Taky mi mikrofon nefungoval, ale nijak zvlast jsem ho nepotreboval, takze to zas tak moc neresil. Ale nakonec se to podarilo. Paradoxne chyba neni ve zvukovych stopach, ale tom zaznamniku zvuku. Zjistil jsem totiz, ze mi neprehraje zvuk, dokud jej neulozim (Ulozit jako).. (Muzete i ostatni overit toto chovani. Pokud to neni jen muj problem, asi by to chtelo napsat do Wiki, protoze kvuli teto feature jsem byl pul roku bez mikrofonu) Budiz tato aplikace tisickrat prokleta.
Takze zkuste nasledujici:
- dvakrat rychle kliknout na ikonu reproduktoru v panelu, otevre se ovladani hlasitosti.
- upravit -> nastaveni -> zaskrtnete vsechny stopy az po capture (nemam jen mixer, caller id, off-hook)
- na tabu Prepinace mam zaskrtle Master a Microphone capture
- na tabu Prehravani dejte PCM nahoru, mikrofon umlcte (ma byt preskrtly mikrofonek dole)
- na tabu Zaznam dejte zarizeni (asi jen capture) nahoru, zarizeni nesmi byt umlceno (repracek nesmi byt preskrtly)!!!
zavrete okno a spustte ten prokletej zaznamnik zvuku:
- na Zaznamenavat ze vstupu dejte bud Capture nebo Microphone, mozna je jedno, co...
- spustne nahravani, napiskejte tam nejaky karaoke a zastavte zaznam
- Soubor -> Ulozit jako -> ulozte pod do nejakeho souboru
- teprve po ulozeni dejte Play a modlete se, aby to fungovalo
Pokud to pujde, ve skypu v nastaveni zvuku dejte sytem Alsa a vsude zarizeni HDA Intel. Mozna ho to bude chtit pak ukoncit a spustit znovu, aby se to rozjelo.