Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: k790i  (Přečteno 2906 krát)

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
k790i
« kdy: 02 Červen 2008, 21:18:38 »
no myslíte,že když chcete ovládat kontakty na tom to telefonu,že to funguje?těžko.

starenka

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • Zobrazit profil
    • /home/starenka
Re: k790i
« Odpověď #1 kdy: 02 Červen 2008, 21:51:05 »
zkus wammu, podle tohole by to jit melo..

http://cihar.com/gammu/phonedb/sony-ericsson/1502/

wammu se resilo treba tu

http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=22941.0
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #2 kdy: 03 Červen 2008, 01:17:02 »
no myslíte,že když chcete ovládat kontakty na tom to telefonu,že to funguje?těžko.
K800i, coz je ten sam telefon(pouze ma navic kameru pro videocall) funguje pres wammu bez problemu. Mam ale dojem, ze v Hardy byl nejakej bug, ze mi nesly prave kontakty, ale treba uz to funguje... :)

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #3 kdy: 03 Červen 2008, 20:42:56 »
naprosto geniální rady.nefunkční

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #4 kdy: 03 Červen 2008, 20:48:30 »
Nechaj si ten sarkazmus a skús konkretizovať problém.

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #5 kdy: 03 Červen 2008, 20:53:02 »
naprosto geniální rady.nefunkční.nechci být sprostý,ale tady jsou rady,jako že všem to funguje,ale moje zkušenosti jsou takové,že ne. se d750i nefungoval dobře ani ubuntu 7.10 ani 7.04.k790 nejde ani připojit.tak ať mi tady někdo říká,"že to funguje"prdlajs.v jiné části jsem prosil o pomoc s tiskárnou Hp 1018,samo že všem to funguje jenom mi ne.tomu věřím asi jako když příjdu do obchodu reklamovat nějaké zboží a oni tvrdí,že jsem jediný kdosi stěžuje a já mám přitom kolem sebe lidi,ktří tam byli taky.


menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #6 kdy: 03 Červen 2008, 21:07:47 »
Možno sa opakujem, ale skús povedať čo presne robíš pre to aby si ten telefón spároval, kam až sa dostaneš a na čom stroskotáš.

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #7 kdy: 03 Červen 2008, 21:18:57 »
no připojím telefon spustím wamu nejdřív nastavení telefonu automatické.zde to zamrzne při vyhledávání telefonu,musím program sestřelit jinak mi i po 10min pořád hlásí vyhledávání.pak zkusím výše uvedené odkazy a zkouším připojit telefon "chvilku strpení"říká a pak napíše,že uplynul časový limit a konec.jako aby to nebylo všechno špatně jako USB disk to funguje.

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #8 kdy: 03 Červen 2008, 21:57:49 »
Dobrá jsem osel,připojení už funguje.Dejme tomu,že neumím opisovat text,ale kontakty ze sim  karty stále nejdou načíst.To je ale stejná věc jestli je se d750i či k790i.Hlásí chybu při komunikaci s telefonem č.16.ještě nejde načíst ani hovory.
« Poslední změna: 03 Červen 2008, 22:03:20 od fikus »

menganito

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1728
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #9 kdy: 03 Červen 2008, 22:41:53 »
Ako píše pepe, pri kontaktoch bol nejaký problém, zrejme preto nejdú ani tie hovory.

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #10 kdy: 04 Červen 2008, 01:06:10 »
naprosto geniální rady.nefunkční.nechci být sprostý,ale tady jsou rady,jako že všem to funguje,ale moje zkušenosti jsou takové,že ne. se d750i nefungoval dobře ani ubuntu 7.10 ani 7.04.k790 nejde ani připojit.tak ať mi tady někdo říká,"že to funguje"prdlajs.v jiné části jsem prosil o pomoc s tiskárnou Hp 1018,samo že všem to funguje jenom mi ne.tomu věřím asi jako když příjdu do obchodu reklamovat nějaké zboží a oni tvrdí,že jsem jediný kdosi stěžuje a já mám přitom kolem sebe lidi,ktří tam byli taky.

Co konkretne ti nefunguje ohledne HP1018? Uz jsem tu psal asi 2x celej postup a funguje jak u Gutsy(momentalne pouzivam), tak Hardy, ale kvuli problemum s grafikou jsem ho zavrhnul. Pokud jsi si rozhodil nejakou instalaci driveru cups, tak mas smulu, ale pro tu tiskarnu staci pouze a jenom priradit system. Dej hledat a napis HP1018. Hned prvni odkaz je ten navod, jak to zprovoznit..

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #11 kdy: 04 Červen 2008, 17:32:52 »
odpovídám na obě odpovědi najednou:

telefon
nevím,možná se mýlím,ale tento problém s kontakty ze sim karty jsem řešil zatím na všech distribucích,které jsem použil Hardy,Gutsy,Fiesty.malými obměnami se to chovalo podobně.snad jen u Fiesty kontakty šly zobrazit,ale jen pokud v telefonu byly kontakty bez háčků a čárek,jinak zmizely.Tento problém mi ale tolik nevadí kontakty potřebuji upravit jednou za půl roku,takže to se dá.

tiskárna
to je horší problém.v podstatě tisk funguje do té doby než dojde papír v zásobníku a nestihnu(zapomenu)ho doplnit,v tu chvíli se tikárna sekne a tisk nejde.nic nezahlásí.čekal bych něco jako "v tiskárně došel papír" a tlačítko "opakovat"po doplnění.Když jsem měl čerstvou instalaci Hardyho,tady v tom místě jsem musel restartnout pc odinstalovat a nainstalovat ovladače.změnil jsem tedy ovladače na novější ze stránek hp.zlepšilo se to v tom,že nemusím restartovat,"stačí" spustit "tisk>nastavení tiskárny>media source",změnit na manual potvrdit pak znovu auto potvrdit a tisk se rozjede,čili jakýsi softwarový reset.pak vytiskne ale poslední stránku,která byla už jednou vytištěná,trochu hokej..vypnout/zapnout tiskárnu nestačí.nehledě ke spotřebě papíru a toneru,kdy se tisk vždy nezdaří.asi těžko přemluvím své,ne příliš pc zdatné a ochotné,blízké k takovýmto procedrám.omlouvám se dlouhý referát.   
« Poslední změna: 04 Červen 2008, 17:47:47 od fikus »

Pepe999

  • Stálý člen
  • ***
  • Příspěvků: 775
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #12 kdy: 05 Červen 2008, 01:31:58 »
odpovídám na obě odpovědi najednou:

telefon
nevím,možná se mýlím,ale tento problém s kontakty ze sim karty jsem řešil zatím na všech distribucích,které jsem použil Hardy,Gutsy,Fiesty.malými obměnami se to chovalo podobně.snad jen u Fiesty kontakty šly zobrazit,ale jen pokud v telefonu byly kontakty bez háčků a čárek,jinak zmizely.Tento problém mi ale tolik nevadí kontakty potřebuji upravit jednou za půl roku,takže to se dá.

tiskárna
to je horší problém.v podstatě tisk funguje do té doby než dojde papír v zásobníku a nestihnu(zapomenu)ho doplnit,v tu chvíli se tikárna sekne a tisk nejde.nic nezahlásí.čekal bych něco jako "v tiskárně došel papír" a tlačítko "opakovat"po doplnění.Když jsem měl čerstvou instalaci Hardyho,tady v tom místě jsem musel restartnout pc odinstalovat a nainstalovat ovladače.změnil jsem tedy ovladače na novější ze stránek hp.zlepšilo se to v tom,že nemusím restartovat,"stačí" spustit "tisk>nastavení tiskárny>media source",změnit na manual potvrdit pak znovu auto potvrdit a tisk se rozjede,čili jakýsi softwarový reset.pak vytiskne ale poslední stránku,která byla už jednou vytištěná,trochu hokej..vypnout/zapnout tiskárnu nestačí.nehledě ke spotřebě papíru a toneru,kdy se tisk vždy nezdaří.asi těžko přemluvím své,ne příliš pc zdatné a ochotné,blízké k takovýmto procedrám.omlouvám se dlouhý referát.   
Ovladace tiskaren pro linux nejsou tak vymakane jako pro widle, cili nekdy ten hw holt nefunguje jak ma. Jedine co muzu poradit je mit dostatek papiru v zasobniku. Mam tiskarnu skoro pod nohama, cili mam o papiru prehled, takze doporucuju to same. Mozna je to nepohodlne, ale pokud to funguje, sel bych do toho.. :D

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #13 kdy: 05 Červen 2008, 19:31:06 »
aha,tak to jo,no aspoň někdo odepsal.tak teď jsem se zapomněl a chtěl jsem tisknout dříve než jsem zapnul tiskárnu a je to v p....i totálně.systém se chová jakože tiskne,ale tiskárna nic,asi šetří toner paráda.
« Poslední změna: 05 Červen 2008, 20:33:32 od fikus »

fikus

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 36
    • Zobrazit profil
Re: k790i
« Odpověď #14 kdy: 07 Červen 2008, 23:03:07 »
zdravím ,jakési řešení jsem našel.při tisku,když se stane,že dojde papír stačí při hlášce nadzvednout horní kryt tiskárny.ona se sama zinicializuje a pokračuje v tisku bez jakýchkoliv dalších zmatků.tisková fronta se vyprázdní a je vše ok.bohužel se mi podařilo při experimentech,že v geditu lze tisknout pouze jako sudo,jako uživatel nikoliv.asi problém s právy.uměl by někdo poradit aspoň s tímto problémem?