Tak ja jsem mezi kupci. Pravda ne za svoje, ale za skolni. Potreboval jsem do ucebny doinstalovat Linux na dualboot (jeste to porad nemam) a kolega, ktery to uci paralelne se mnou neni tak sbehly v PC a Linuxu uz vubec (ja vubec, bez toho uz). Poklud jsem experimentoval v poslednim roce s Linuxem, bylo to Ubuntu*. Proto jsem i uvital knihu a tu pro sebe a kolegu zakoupil, navic jsem rad i za to DVD (CD z webu mam samozrejme stazene taky).
Jsem (a zatim i nadale budu) windowsak a v diskusich ala win x Lin jsem vzdycky psaval, ze Linuxu chybi literatura (co potrebuju na win - temer vse koupim). IMHO kazdy takovy pocin muze Linuxu jen prospet, nemuze mu ublizit. Lidi (BFU) nejsou zvykli hledat na webu a sedet od rana do noci na forech ceskych anglickych a certvijakych, aby se brodili tunami informaci. Porad existuje nemalo lidi, vcetne odborniku, kteri jsou ochotni do literatury investovat, i kdyz to dnes vypada, ze vsechno se da vygooglovat. Kupuju (nesmat se mi prosim a nenadavat): Chip za svoje, v praci PCworld, kvuli kolegynim i PPK, mam nekolik knih o W2000 a W2003serverech (mam je na starosti) + knizky o php (spravuju par jednoduchych webu) a dalsich vecech (grafika, VB).
Pritom neustale googluju, sleduju snad desitky for ruzneho zamereni (ne v jednom dni), ale stejne, kdyz vidim nejakou rozumne sepsanou knizku, koupim ji (bud za svoje nebo sluzebni). Muzu si ji vzit, prolistovat, procist co potrebuju nebo na co narazim.
Knizka je proste knizka a kupec knihy vubec nemusi byt pitomec, ktery nedokaze cist wiki nebo googlovat a takovy kupec muze byt prece i Ubuntak.
----------
* Jako perlicku dodam, proc jsem se zameril vice na Ubuntu (zkousel jsem Mandrake/rivu, Fedoru a Suse). Zapamatoval jsem si: sudo apt-get install mc :-). Zadny jiny prikaz si prakticky nedokazu zapamatovat a toto byl jedinny a prvni (cd, ls nepocitam - ani teda nevim, jestli neni podobny prikaz na zminovanych distribucich, jestli jo, proste jsem ho jeste v te dobe nestravil) a zatim vicemene posledni (mc je pro mne nepostradatelny a mrzi me, ze neni? v defaultni instalaci).