Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s tiskárnou HP LaserJet 1100 a tisk [Vyřešeno]  (Přečteno 3483 krát)

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
mám fest problém s tiskárnou HP, nikdy mě to nezlobilo, až teď co mám hurdy a myslím že i gutsy něco podbného dělalo, tak to zlobí, prostě tiskárna je stále zapnutá a má svůj sleeping režim, když dlouho nejede usne, pak na ni pošlu úlohu a ona se mi nevytiskne celá, jako by problém v cups, nechápu. Musím ji pak několikrát vypnout zapnout a úlohy ve frontě odstranit, navíc úloha i po vytisknutí trčí ve frontě a vytěžuje CPU. Nevíte co s tím? Už mě to totiž štve.

Dodatek: ovladače v Ubuntu používám výchozí a pro tiskárnu také výchozí, co mi nabídlo ubuntu při instalaci..
« Poslední změna: 17 Června 2008, 09:23:38 od Jiří Fiala ml. »
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

sandrick

• Aktivní člen
  • *
Re: Problémy s tiskárnou HP LaserJet 1100 a tisk
« Odpověď #1 kdy: 16 Června 2008, 19:29:09 »
Google je mocny pomocnik, ze...

For basic printing functionality use the HPIJS driver . For advanced functionality such as printer status and maintenance features, use the HPLIP driver (which includes HPIJS).

Takze pouzit HPLIP driver misto HPIJPS, ktery tam zrovna nejspis mas. HPLIP zkus najit v repozitarich, jinak stranka je http://hplip.sourceforge.net/

Jiří Fiala ml.

• Návštěvník
Re: Problémy s tiskárnou HP LaserJet 1100 a tisk
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2008, 09:22:52 »
Vyřešeno, změnil jsem driver.  ::) díky za pomoc, ale přišel jsem na to vlastní dedukcí.  ;) Je to stejně haluz řešit tyto problémy. Nedivím se, že někteří lidé pak nemají rádi linux, zejména Ti co jej vidí poprvé. Já naštěstí takový nejsem.
Notebook Fujitsu-Siemens Lifebook 6637 C series, CPU 1GHz, 512RAM, Intel i815, 120GB HDD, DVDRW LG, Ubuntu linux HH 8.04 WM Gnome

civec

• Návštěvník
Re: Problémy s tiskárnou HP LaserJet 1100 a tisk [Vyřešeno]
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2008, 21:01:17 »
No mam uplne stejny problem se stejnou tiskárnou, pouzivam HPIJS a  vychozi ovladac, ktery jste pouzil driver?? Jednou za cas tiskarna vytiskne hromadu starych tiskovych uloh jinka je hlucha vetsinou se tak stane po restartu kdyz na ni poslu nejaky tisk. Dale bych chtel vedet jak jednoduse mazat tiskove ulohy vsech uzivatelu (sdileni pres Sambu) nejen ty moje ktere vidim v Aplikace->Prislusenstvi->Spravovat tiskove ulohy.
« Poslední změna: 24 Července 2008, 21:14:28 od civec »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.