Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podle vás nejlepší video přehrávač  (Přečteno 34040 krát)

Dudlyk

• Aktivní člen
  • *
Podle vás nejlepší video přehrávač
« kdy: 22 Června 2008, 21:40:49 »
Zdravím,
Chtěl bych jsem se zeptat, s ubuntu už jsem dostatečně pohrál a vše rozchodil a ted bych jsem se chtěl poradit s odborníky.
jaký je podle vás nejlepší video přehrávač a možností českých titulek.
stává se mě se mě při přehrávání seká přehrávač a titulky se občas o pár vteřin, na pár vteřin posouvají...
díky moc za názory. Dudlyk
Notebook Lenovo X201, Core i5, 6GB RAM,
www.fopanet.cz

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
Re: Podle vás nejlepší video přehrávač
« Odpověď #1 kdy: 22 Června 2008, 21:42:22 »
podle mne VLC media player
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #2 kdy: 22 Června 2008, 21:45:25 »
To je téma jako stvořený pro flame ;).

Jinak nejlepší těžko říct, já třeba používám tři/čtyři. Kaffeine na přehrávání playlistů (český seriály na dobrou noc), Totem na filmy s titulkama (nefunguje pořádně posouvání, ale u celých filmů to nevadí). VLC kvůli možnosti ořezu na 16:10 (třeba teď tak sleduju celej fotbal) + SMPlayer/MPlayer v Firefoxu a tak dle potřeby.

SonnY

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Června 2008, 01:45:27 »
Na Linuxe pouzivam VLC. Podla mna je najlepsi, ale samozrejme jedna sa o subjektivny nazor.
Ale ak sa nemylim(nie som plnohodnotny linuxak), tak VLC ide "sam za seba", kdezto ostatne prehravace(resp. väcsina z nich) su len nadstavbami.

Najlepsie bude ak si stiahnes vsetky dostupne prehravace a vsetky vyskusas. Najlepsie tak zistis, ktory z nich ti vyhovuje funkciami, kvalitou, vzhladom, GUI, etc.

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #4 kdy: 23 Června 2008, 08:56:48 »
Mplayer, :) ten umí všechno. A co neumí, to umí VLC.

existpierre

• Host
« Odpověď #5 kdy: 23 Června 2008, 08:57:15 »
podla mna smplayer a VLC

smplayer, v nom sa dobre naraba s  titulkami

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #6 kdy: 23 Června 2008, 09:03:36 »
Akurat ma dost se.e, ze ani jeden s tych prehravacov nevie prehrat Real media files - na to sa musi pouzit priamo Real player. Teda aspon mne sa to nikdy nepodarilo. Chcel som mat v systeme proste 1 univerzalny prehravac na vsetko - ale to nejde.

Pavel Půlpán

« Odpověď #7 kdy: 23 Června 2008, 09:14:44 »
Používám jenom Kaffeine a maximálně sem tam MPlayer a plná spokojenost. 8)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #8 kdy: 23 Června 2008, 09:20:23 »
Používám jenom Kaffeine a maximálně sem tam MPlayer a plná spokojenost. 8)
A prehrajes v Kaffeine Real media? Ja som Kaffeine neskusal, pretoze je pre KDE - ale v Mintu to problem uz neni. VLC sa mi paci - aj kvalitou, aj rychlostou, aj prehladnou obsluhou - ale ten real tam nerozbehnem.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 23 Června 2008, 11:10:49 »
MPlayer+VLC

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #10 kdy: 23 Června 2008, 11:54:09 »
VLC je bezkonkurenčně nejlepší, nezasekává se, přehrává DVD i exotické formáty(např. 3gp).. nemá žádné problémy s kodeky, má spousty výhod ;)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #11 kdy: 23 Června 2008, 11:56:52 »
Dobře nastavený mplayer (viz wiki: http://wiki.ubuntu.cz/MPlayer)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #12 kdy: 23 Června 2008, 14:09:52 »
poradit s odborníky.  jaký je podle vás nejlepší video přehrávač

V Linuxu žádný nejlepší přehrávač, ani nejlepší program na něco jiného NENÍ a nebude. Vždy jich budeš muset mít několik a neustále je měnit a experimentovat. Odborníci (přes Linux) jsou na tento stav hrdí a myslí si, že nás (uživatele) to baví.... Mě to tedy nebaví a chtěl bych mít JEN JEDEN NA VŠECHNO.

:-) jsem starej a línej
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #13 kdy: 23 Června 2008, 14:17:50 »
No, línej asi nebudeš, když máš několik přehrávačů. Osobně mám jeden, a ten mi zatím přehrál naprosto vše, co jsem přehrát potřeboval. (Dosud jsem nezkoušel real video, ale při svém běžném "provozu" na něj prostě nenarazím). Chápu, že když chce někdo přehrávat "zazipovaná videa" či wmv soubory "s licencí", tak s jedním prostě nevystačí ...
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #14 kdy: 23 Června 2008, 14:19:07 »
Citace
V Linuxu žádný nejlepší přehrávač, ani nejlepší program na něco jiného NENÍ a nebude. Vždy jich budeš muset mít několik a neustále je měnit a experimentovat. Odborníci (přes Linux) jsou na tento stav hrdí a myslí si, že nás (uživatele) to baví.... Mě to tedy nebaví a chtěl bych mít JEN JEDEN NA VŠECHNO.

Ani jsem si za ten rok nevšiml ;) VLC přehrává videa i hudbu všech formátů, má ekvalizér a umí i upravit barvy přehrávaného videa, podporuje zrychlené či zpomalené přehrávání..
Ano, linux se skládá z více menších programů; to nakonec i naše tělo se skládá z více buněk, a zatím je tento princip nepřekonán, nebo snad ano? Nejjednodušší program je zároveň ten nejdokonalejší :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Pavel Půlpán

« Odpověď #15 kdy: 23 Června 2008, 14:29:16 »
V Linuxu žádný nejlepší přehrávač, ani nejlepší program na něco jiného NENÍ a nebude.
A na jiných platformách máš snad nejlepší přehrávač? Tady máme aspoň kliku, že není čtyřicet druhů bundlů s kodekama. ;)

Mě to tedy nebaví a chtěl bych mít JEN JEDEN NA VŠECHNO.
Tak si ten pro sebe nejlepší přehrávač najdi... myslím, že valná většina uživatelů už tak učinila.

Co mi to jen připomíná? Jo, už vím, mě! 8)

compaq

• Závislák
« Odpověď #16 kdy: 23 Června 2008, 14:32:47 »
No snad jsem toho tolik neřekl, jen svůj názor. :-)  Na starém OS jsem po pár experimentech 5 let používal Media Player Classic a přehrával v něm veškerá videa, DVD apod. Nenapadlo mě šahat po něčem jiném...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Pavel Půlpán

« Odpověď #17 kdy: 23 Června 2008, 14:35:45 »
4compaq: Šak já to taky nemyslel tak vostře... ;D

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #18 kdy: 23 Června 2008, 14:42:44 »
No snad jsem toho tolik neřekl, jen svůj názor. :-)  Na starém OS jsem po pár experimentech 5 let používal Media Player Classic a přehrával v něm veškerá videa, DVD apod. Nenapadlo mě šahat po něčem jiném...
No, že by MPC byl zrovna jako "jeden" přehrávač dvakrát funkční ... Jó, když se k němu nainstalovalo pár věcišek, tak fungoval velice slušně. Na druhou stranu si vůbec nejsem jistý, že si "sám o sobě" poradil s formáty real a quicktime či rozumně uměl titulky.

EDIT: Člověk si asi mlsí najít nějaký přehrávač, a ten "jeden" z něj udělat (prolézt nastavení, dotahat pluginy, ...)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 23 Června 2008, 14:50:00 »

Napadlo tě jít na to z druhé strany? Třeba napsat si skriptík, který automaticky vše co se objeví ve složce "video" převede do nějakého jednotného formátu? :) Dal by se hodit do cronu aby se spouštěl třeba každou hodinu a měl bys vystaráno :)

Nebo - jednodušší cesta - si dát na plochu ikonu ffmpeg2theory (produkuje formát který přehrává i totem na gobuntu :) ) a problematická videa "házet" na ni :)

S dost rychlým počítačem by šlo něco takového aplikovat i na právě přehrávaná média - třeba wmv (s ničím jiným problémy nepředpokládám) z dvd bys mohl mplayerem sypat do trubek (pipe), kde by si je odchytával oggenc, který by výsledný produkt posílal další trubkou třeba totemu :) :)

;D  ;D  ;D

compaq

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 23 Června 2008, 14:57:42 »
Třeba napsat si skriptík, který automaticky vše co se objeví ve složce "video" převede do nějakého jednotného formátu?

Správně chápu, že si ze mě děláte srandu.... Přiznám se, že napsat si skriptík (na cokoli), mě zatím v životě nenapadlo... 

A převádět videosoubory různých formátů jen kvůli absenci univerzálního přehrávače mi přijde pěkná prasárna :-)

Rincewind

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 23 Června 2008, 15:11:08 »
Třeba napsat si skriptík, který automaticky vše co se objeví ve složce "video" převede do nějakého jednotného formátu?

Správně chápu, že si ze mě děláte srandu.... Přiznám se, že napsat si skriptík (na cokoli), mě zatím v životě nenapadlo... 

A převádět videosoubory různých formátů jen kvůli absenci univerzálního přehrávače mi přijde pěkná prasárna :-)

Jojo, je to sranda, ale technicky by to možné (a nepochybně i velice zajímavé) bylo :)

Mě naštěstí funkci univerzálního přehrávače plní mplayer. Převádění všech videosouborů do jednoho formátu nepochybně prasárna je, ovšem s jedinou vyjímkou - wmv soubory (ty potkám naštěstí tak 2 za rok) tak skutečně převádím (pokud obsahují něco, o čem si myslím, že bych to mohl ještě někdy chtít vidět) - co když si je budu chtít prohlídnout i v době, kdy už je nic hrát nebude? (patenty, licence, MS...) :)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #22 kdy: 23 Června 2008, 15:16:27 »
Musím se připojit. V případech, že narazím na nějaký "obludný formát" (wmv, mov, ...), tak ho pomocí mencoderu přebuším na něco lidštějšího.

compaq

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 23 Června 2008, 15:33:52 »
Tak to já zase "obludný formáty" nechávám.... ale drtivou většinu mám v DivX, Xvid, MPEG1, MPEG2, MPEG4...

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #24 kdy: 23 Června 2008, 15:39:30 »
Tak to já zase "obludný formáty" nechávám.... ale drtivou většinu mám v DivX, Xvid, MPEG1, MPEG2, MPEG4...
No, já s některými obludnými formáty mívám docela problémi i pod windows - vyloženě nesnáším, když s kodekem na .mov či .rm musím stáhnout celý (nic moc funkční) přehrávač + další balast, který je k tomu "přilepený".

A pokud jde o DivX, Xvid, MPEG1, MPEG2, MPEG4, tak mi netvrďte, že je 90% přehrávačů v linuxu v pohodě nepřehraje.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.