Zdravím, mám prosbu.
Před několika měsíci jsem si nechal dovézt krásnej mobil Motorola A1200 Ming, má to linux, dotykovej display, Intel inside... a jednu docela velkou nevýhodu - zlobí to s Linuxem

(takže z tohoto důvodu nemůžu nám linuxákům doporučit, je to ostuda, pro windows je k dispozici instalačka se softem a drivery, všel šlape ok, ale já prostě používám Ubuntu)
Funguje Mass storage, takže můžu komunikovat s sd kartou, to je fajn. Nemůžu synchronizovat data, což mě ětve (Moto4Lin tenhle model nepodporuje, wammu umí jen posílat SMS nebo načíst SIM adresář).
Když se chci na cestách přes Motorolu připojit na internet, taky mi to nejde - nastavím profil pro můj Vodafone, nastavím ttyACM0 (při propojení přes kabel) nebo rfcomm (při bluetooth), vytáčím přes gnome ppp, modem se jakoby připojí asi na 5 vteřin a pak to spadne. Když to zkouším se svou starou Nokií 3210, běhá to (hodně pomalu, ale přece). Pro nastavení parametrů na bluetooth se mi celkem osvědčil Blueman (
http://linux.softpedia.com/get/Utilities/Blueman-30673.shtml).
Může mi někdo prosím poradit, jestli potřebuje Motorola nějaký speciální nastavení, AT řetězec nebo tak? Neraďte mi prosím, abych se vrátil ke starý Nokii, byla dobrá, ale ta A1200 je pěknej telefon, jsou k tomu bezdrátový bluetooth sluchátka, takže na hudbu je super, a aplikace má taky fajn.
Díky moc.