Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Script na rename  (Přečteno 2474 krát)

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Script na rename
« kdy: 26 Června 2008, 15:26:49 »
Caute!
Chcel by som sa spytat ci by nebol niekto velmi ochotny a neporadil/nenapisal by mi skript na tento problem

V praci mame 5 unix serverov na ktore sa hlasia ludia a na kazdom mavaju vacsinou ine heslo. Radim im aby si ikonu na ten server vyhodili na plochu a za nazvom servera dali zatvorku a do nej heslo- pre lahsie zapamatanie
Priklad: server1_(wiki123)

lenze nie vsade je rovnaka expire na passwd a nie kazdy si ho meni rovnako.
Ten skript by bol na to ze na ploche by bolo 5 ikon a kazda ma v zatvorke ine heslo.



takze malo by to fungovat tak ze ked spustime script a vyhodi sa tato tabulka tak tam kde dopiseme heslo a dame update tak sa nam ikona pre ktoru sme to heslo zmenili premenuje.

Idelane by bolo keby to fungovalo aj vo win aj v linuxe, win primary



Dakujem velmi pekne!
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #1 kdy: 26 Června 2008, 16:01:04 »
Na které ploše by byly ty ikony? Příliš jsem to nepochopil totiž. Napsat program, kterej vyhodí nějakou takovou tabulku a přejmenuje nějakej soubor na něco jiného podle toho co zadám do těch polí není vůbec těžké. Jen vědět, kde se ty soubory nachází a je to otázka chvíle...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #2 kdy: 26 Června 2008, 16:10:07 »
na desktope na win. v linuxe to prezije linux mam aj tak len ja
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #3 kdy: 26 Června 2008, 16:14:01 »
No můžu to udělat v Qt knihovně to potom pojede na obojím.... btw... ten desktop má nějakou pevnou adresu nebo mám udělat dynamicky podle jména uživatele?

PS: v linuxu zatím nevím jak se to dělá, abych zjistil aktuálního uživatele a udělal to dynamicky :(
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #4 kdy: 26 Června 2008, 16:27:23 »
cesta C:\Documents and Settings\akolenci\Desktop

napriklad, lenze username sa meni podla uzivatela. a nedalo by sa to tak ze by ten program bol na ploche a hladal by tie ikony len v zlozke kde sam je, to vlastne bude Desktop cize je jedno aky user to bude,

inac  diky za ochotu a bleskurychle reakcie :)
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #5 kdy: 26 Června 2008, 16:41:00 »
Jj pokud by se spouštěl ze složky kde jsou soubory pro změnu našel by je lehce... a co kdyby jsem tam udělal konfigurák... třeba xxx.ini a do něj by se zadala správná adresa, aby jsme to zbytečně nekomplikovali?

PS: jestli jo a je zájem, pak stačí říct kolik těch položek se bude měnit a já něco udělám v Qt a pojede to na obou systémech ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #6 kdy: 26 Června 2008, 16:51:04 »
moze byt s tou cestou.

no na call centre ide o dve polozky a na colnom o 4. to by nebol problem ked uvidim ako to vyzera tak doplnit odobrat by nemal byt pre mna problem ked som prezil 1 rok assembleru a C. Z toho C aj tak vela nemam kedze moj profesor toho vela nevedel
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #7 kdy: 26 Června 2008, 16:54:23 »
moze byt s tou cestou.

no na call centre ide o dve polozky a na colnom o 4. to by nebol problem ked uvidim ako to vyzera tak doplnit odobrat by nemal byt pre mna problem ked som prezil 1 rok assembleru a C. Z toho C aj tak vela nemam kedze moj profesor toho vela nevedel
Ok až něco budu mít pisnu ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #8 kdy: 26 Června 2008, 17:29:32 »
PS: to před tím heslem v názvu souboru? to je taky furt stejný?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #9 kdy: 26 Června 2008, 21:32:39 »
hej je to vzdy nazov_serveru(heslo)  priklad btsco2(wiki123)

btw authorize me na icq, thx
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #10 kdy: 27 Června 2008, 16:27:59 »
hej je to vzdy nazov_serveru(heslo)  priklad btsco2(wiki123)

btw authorize me na icq, thx
Nj, ale pokud nebudu vědět jméno serveru, tak nebudu vědět co se bude přejmenovávat???

PS: autorizováno
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #11 kdy: 28 Června 2008, 00:16:42 »
mena serverov doplnim neviem ci niekdo nechodi sem aj z prace a nechcem to sem hadzat
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Martin - ViPEr*CZ*

Re: Script na rename
« Odpověď #12 kdy: 30 Června 2008, 12:05:34 »
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Kazekage

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
    • Zobrazit profil
Re: Script na rename
« Odpověď #13 kdy: 30 Června 2008, 21:24:18 »
no pisal som ti na icq tak citaj, potom doplnime aj nazvy serverov ale cez icq
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.