zdravím. Ubuntu a SW který se na něm používá je často open-source ale zajímalo by mě jak se staví Linuxová komunita k pojmu : "počítačové pirátství" . Jakeé s ním máte zkušenosti, odsuzujete ho, či se k němu hlásíte ... Myslím že takový topic se ti hodí ... Asi ta diskuze skončí u debaty jaky hrozny peníze chce Bill za winy ale uvidíme ...
Tim pocitacove piratstvi je zrejme mysleno cracky a podobne, ze?? Drtiva vetsina programu pro widle ma totiz trial verze, nebo je program polofunkcni. Ja jsem zrovna znova obnovil Vistu a nic nelegalniho nemam a uprimne, uz si zadne cracky do pc cpat nebudu. Bejvavaly doby, kdy jsem mel prakticky okamzite po instalaci nainstalovanej cracklej NOD32+Kerio ve full verzi, Nero, Clony, nebo i Operu, kdyz jeste byla s reklamou free a bez za prachy. O hrach se zminovat snad nemusim, ze.

Na Viste mam Total Commandera, AVG(free edition), Firefox, K-Lite kodeky, toshibackej WinDVD a ostatni programy od puvodni instalace. Tot vse, vse je legalni a nehodlam nic crackovat...

Taky bych jeste pridal do te ankety pouze polozku je mi to fuk. Kazdej je sveho pc stesti strujcem..

Chtel bych ale dodat, ze nekdy to pocitacove piratstvi ma neco do sebe..
Mam dojem, ze jeden z prvnich kodeku(3.11) pro rip snad hackeri slohli Microsoftu....