Protože samotná dobírka stojí 90Kč a je s tím spousta další práce. Ty by sis koupil knihu za 500Kč jen abys přispěl sdružení, když můžeš jít do obchodu a tam ji mít za 400Kč...?
To sa trosku mylis. Ja nakupujem casto cez E-bay a vsetko musim zaplatit dopredu (ci uz prostrednictvom bankoveho prevodu, sekom, alebo sluzbou PalPay - to je najlepsie) E-bay ma ako seriozna firma chrani a dava mi garancie - naviac ak platba prebehne prostrednictvom PalPay, tak je ta garancia ohladne reklamacie a vratenia penazi dvojnasobna (uz som to vyuzil). U E-bay je to osetrene akymsi profilom (evaluation), ked kazdy (predavajuci i nakupujuci) oboduje dany produkt (pozitiv, negativ a neutral) pripadne pripise k tomu i komentar. Tieto udaje sa vlecu celu dobu s uzivatelom E-bay, tak si nikdo nedovoli urobit nejaku hajzlovinu, pretoze by prisiel o moznost obchodovat prostrednictvom E-bay - od ludi s negativnym profilom sa NENAKUPUJE. Negativne (evaluation) mozes mat max 3 - potom je uz clovek zo sluzby E-bay totalne vyluceny.
Takze pri takomto nakupe je dolezita DOVERA v danu inzertnu spolocnost...Pri nakupe knihy od komunity Ubuntu je to zas dovera v komunitu, takze tu nevidim nejaky problem.
To jsi asi dlouho nebyl v Čechách, že?
V podstatě, k tomu nemám co dodat - nemám s E-bay zkušenosti, každopádně to je zajímavě zařízeno.
Pokud se jedná o tu důvěru, doufám, že to ode mě nevyznělo, že nedůvěřuji tady lidem kolem Ubuntu - > to podezírání bylo míněno obecně, jak to u nás chodí -> lidé také často důvěřovali net obchodům, obchody vypadali seriozně, důvěryhodně a dokonce měli i někteří lidé s danou firmou dobré zkušenosti a nakonec se soudí o zaplacené částky a nedodané zboží.
Pro mě je na prvním místě obchod z ruky do ruky (z dobírky do ruky). To, že jsou i lidé, kteří nevyzvednou své objednané zboží, to mě ani nenapadlo - když si něco objednám, tak si to taky vyzvednu a zaplatím -> to už je pak jen o lidech => slušnosti.
Tak, a teď už fakt mlčím
Vojtěch Trefný: No na poště by to asi u některých dobírek nebylo zrovna to pravé, ale to právo si prohlídnout co je v balíčku máš. Mě chodí pošťák z balíčky až domů - takže si to v klidu prohlídnu a pak zaplatím.
Tak až teď