Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: /home na klíčence  (Přečteno 1487 krát)

compaq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2473
  • Díky všem za rady a tipy.
/home na klíčence
« kdy: 04 Července 2008, 15:28:53 »
Má někdo zkušenosti s tím, že si nosí /home na klíčence?
Funguje to?
Jak na to?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Teyras

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
Re: /home na klíčence
« Odpověď #1 kdy: 04 Července 2008, 15:33:42 »
Podle mě by to bylo technicky dost nešikovný... Ale nejpíš by to fungovalo, zapsal bych to do fstab (mount přes UUID, /dev se mění). Otázka je co by se stalo kdyby ta klíčenka nebyla připojená. Mám dojem že by ses nelognul...
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

compaq

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2473
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: /home na klíčence
« Odpověď #2 kdy: 04 Července 2008, 15:36:19 »
Podle mě by to bylo technicky dost nešikovný... Ale nejpíš by to fungovalo, zapsal bych to do fstab (mount přes UUID, /dev se mění). Otázka je co by se stalo kdyby ta klíčenka nebyla připojená. Mám dojem že by ses nelognul...
Bez klíčenky bych se nelognul, to je v pořádku, ale potřebuji, aby se logli ostatní... Prostě

máma
táta
mařenka z disku
jeníček z klíčenky
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Teyras

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
  • $life = "fight";
Re: /home na klíčence
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2008, 15:39:32 »
To by mělo fungovat... Ale nic nezaručuju :) I když občas se mi stává, že se mi při startu nemountne něco co mám v fstab, ale to by mělo jít vyřešit restartem...
Prostě bych to mountnul jako /home/jeníček/
AMD Athlon X2 4400+, 2GB DDR2, Asus GeForce EN8600GT 512MB DDR3, Seagate Barracuda 7200.10 160GB SATAII, Seagate Barracuda 7200.10 120GB IDE
Arch Linux, KDEmod 4.2

truhlik

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1626
Re: /home na klíčence
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2008, 15:40:08 »
Asi by bylo nejlepsi mit /home na disku s tim ze svyho uzivatele bys mel na klience a udelal bys symlink z disku na klicenku.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

cybgate

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 134
    • CybGate World
Re: /home na klíčence
« Odpověď #5 kdy: 04 Července 2008, 15:42:47 »
Kvůli oprávnění apod., asi by systém narazil, klíčenka by musela mít EXT3.
Osobně bych to nedělal, jak říká nade mnou, symlink je jistější.

nettezzaumana

  • Host
Re: /home na klíčence
« Odpověď #6 kdy: 04 Července 2008, 15:54:04 »
Asi by bylo nejlepsi mit /home na disku s tim ze svyho uzivatele bys mel na klience a udelal bys symlink z disku na klicenku.
<< agree ..

jde to vyresit taky tak, ze v fstabu je v options "noauto,user", takze klicenka se sama nepripojuje a muze ji mountnout i user, pricemz pri logu je nastaveno, ze mountne pri prihlasovani uzivatele ..

ad.1) proc ! UTFG << kdybych se mel ptat na vse, co od zacatku nevim na zdejsim foru, tak nedelam nic jineho

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.