Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klávesnica vo virtualbox  (Přečteno 2943 krát)

pajkl

• Host
Klávesnica vo virtualbox
« kdy: 09 Července 2008, 08:26:54 »
Dobrý deň.
Mám takýto problém. Po spustený virtuálneho OS a po stlačení "host key" mi prestane fungovať klávesnica. Vo virtuálnom stroji mi už funguje len myš. Nefunguje už ani host key, takže sa nemôžem prepnúť späť do hostitelského OS. Virtual box používam vyše roka, doteraz no problem. Možno je to len nastavením VB, neviem na to prísť. Môže to mať súvis s tým, že som si nainštaloval vo VB Ubuntu 8.04.1? Ďakujem za pomoc.

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
Re: Klávesnica vo virtualbox
« Odpověď #1 kdy: 09 Července 2008, 09:36:14 »
Jakou máte verzi VB?
Od SUNu mám momentálně 1.6.2 a tam mi to problémy nedělá, nebo jsem si nevšimnul. :)

pajkl

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Července 2008, 09:48:36 »
Mám verziu 1.6.0 Doteraz bolo všetko vporiadku, fungovalo to bez problémov. Je dosť možné, že ked som do VB inštaloval Ubuntu tak som niečo prestavil, ale neviem čo by to mohlo byť..

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Července 2008, 10:29:17 »
Já mám zase Virtualbox-OSE z repozitářů a taky nemám problém, spíš nějaká blbost. Asi bych to dlouho neřešil a z domovského adresáře (ve skrytých souborech ctrl+h) ve složce .Virtualbox vytáhnul své obrazy OS (popř. zazálohoval celou složku). Znovu spustil Virtualbox, nahrál do nově vytvořené složky .Virtualbox zpět obrazy OS z původní složky (zazálohované) .Virutalbox a nechal znovu natáhnout a nastavit. Když by nepomohlo novou složku smázneš a vrátíš zpět zálohovanou.

pajkl

• Host
« Odpověď #4 kdy: 09 Července 2008, 11:38:16 »
Hmm, chová sa to ozaj divne. Spustím virtuálny stroj, napíšem prihlasovacie meno (ak klávesnica zareaguje), heslo a funguje to až do chvíle ked stlačím host key. Rozsvieti sa ikonka (zelená šípka), že je host key aktívny a v tom momente mi klávesnica prestáva reagovať, myš funguje bez problémov.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2008, 11:54:22 »
A co to spouštíš, win? Pokud win, tak by stálo za pokus si nainstalovat přídavky pro hosta, který ti umožní aby jsi nemusel přepínat mezi hostovaným systémem a ubuntu.

pajkl

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Července 2008, 12:35:22 »
Spúšťam windows a ubuntu. Win mám na jeden výukový program, ktorý nejde cez wine. Ubuntu som chcel používať na skúšanie príkazov v terminály. Je to určite bezbečnejšie ako blbnúť v hostiteľskom OS. Prídavky pre hosťa mám nainštalované vo win v ubuntu som sa k tomu nedostal, lebo mi vypadla klávesnica. Ako som už písal, VB používam už relatívne dlho bez problémov. Muselo sa niečo stať pri inšaláci ubuntu (8.04.1) lebo dovtedy mi to fungovalo. Určite to bude len nejaká drobnosť, ale neviem na to prísť..

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #7 kdy: 09 Července 2008, 12:54:12 »
Takže je to kombinace:
Ubuntu host -> Virtual Box -> Ubuntu

Protože:
Ubuntu host -> Virtual Box -> WindowsXP

fuunguje.

Zkusím do VB nainstalovat Ubuntu a pak poreferuju.
Ona je nová Image, oproti HH 8.04?

pajkl

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Července 2008, 12:59:11 »

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #9 kdy: 09 Července 2008, 13:22:14 »
A zkoušíte 32bit nebo 64bit?
Stahuji 32bit ISO.

cybgate

• Aktivní člen
  • *
    • CybGate World
« Odpověď #10 kdy: 09 Července 2008, 15:28:29 »
Test dopadl na výbornou.

Po instalaci nového image Ubuntu HH 8.04.1, to funguje normálně, pravým Controlem se přepínám bez problémů, mám to spuštěný v okně i ve fullscreenu, klávesnice se přepíná v pohodě, dá se vždy normálně psát i myšovat.

Doporučil bych si nainstalovat nový VB od SUNu, bylo tam opraveno dost chyb.

EDIT: i po instalaci Přídavků pro hosta, to funguje, stejný stav jako v WinXP, nevidím rozdíl.
« Poslední změna: 09 Července 2008, 16:05:18 od cybgate »

pajkl

• Host
« Odpověď #11 kdy: 17 Července 2008, 16:27:35 »
Ďakujem za reakcie, dostal som sa k odpovedi len teraz. Problém som vyriešil tak, že som zmazal virtuálne ubuntu. Ubuntu v ubuntu mi proste nefunguje korektne. Hocijaká iná distribúcia ide bez problémov. Takže, vyriešené aj keď netuším kde bol problém..

pajkl

• Host
« Odpověď #12 kdy: 19 Července 2008, 13:51:04 »
Takže už viem, kde bol problém. Problém bol v SCIM Input. Tu som našiel riešenie, funguje bez problémov. Možno to niekomu pomôže.  http://www.uluga.ubuntuforums.org/showthread.php?p=4937819

ďakujem, prajem pekný deň.

Vyriešené.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.