Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace nejde.. černá obrazovka  (Přečteno 1620 krát)

mesiach

• Návštěvník
Instalace nejde.. černá obrazovka
« kdy: 14 Července 2008, 00:29:39 »
Ahoj všem... Mám problém. Při náhrávání Ubuntu probiha vždy vše jak má. Vyberu instalaci a nahrávaní je 100% ale pak nastane problem... jakoby nekomunikovala instalace s grafickou kartou... černa obrazovka a nic slyším poze výtací melodii...

zkusil jsem dokonce i instalaci pro slepé >:( nebo ve specialních režimech ale to take nejde.. pri pouhém spouštěni bez instalace se stane to same.. černo..

zmenšil jsem rozlišení, nainstaloval jsem ovladače, všechny režimi co jsou a nic prosím o pomoc a dekuji predem...

moje gafická karta je:   Grafická karta SAPPHIRE HD 3850, 256MB DDR3 (1656MHz), ATI Radeon HD 3850 (668MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot

« Poslední změna: 14 Července 2008, 00:33:10 od mesiach »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Instalace nejde.. černá obrazovka
« Odpověď #1 kdy: 14 Července 2008, 02:46:00 »
Na tenhle problém jsem narazil taky. Akorát až po instalaci. Někdy mi, a hlavně U 8.10 bootovalo do černa. Ale už mi to udělalo i s 8.04. Je to něco mezi Linuxem a Ati :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

luisah

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 14 Července 2008, 11:35:00 »
Ahoj všem... Mám problém. Při náhrávání Ubuntu probiha vždy vše jak má. Vyberu instalaci a nahrávaní je 100% ale pak nastane problem... jakoby nekomunikovala instalace s grafickou kartou... černa obrazovka a nic slyším poze výtací melodii...

zkusil jsem dokonce i instalaci pro slepé >:( nebo ve specialních režimech ale to take nejde.. pri pouhém spouštěni bez instalace se stane to same.. černo..

zmenšil jsem rozlišení, nainstaloval jsem ovladače, všechny režimi co jsou a nic prosím o pomoc a dekuji predem...

moje gafická karta je:   Grafická karta SAPPHIRE HD 3850, 256MB DDR3 (1656MHz), ATI Radeon HD 3850 (668MHz), PCIe x16, CrossFire, 256bit, 2xDVI, single slot

Tak snad jedině vyzkoušet alternate CD. Mělo by to jít, ale jak to bude vypadat po instalaci ....? - Určitě to je problém s gr. kartou - nejsem si jistej zda default v Ubuntu jsou ovladače pro tvou gr. kartu - na ati stránkách je verze 8.6, která je určena pro ati řady 3....
http://releases.ubuntu.com/hardy/
« Poslední změna: 14 Července 2008, 11:42:31 od luisah »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 14 Července 2008, 12:17:29 »
Hmm, problém bude buď v "novosti" HD3850 a nebo v CrossFire zapojení. Jedíné, co mne napadá (a co bych na vašem místě zkusil), je
1) Vypojit druhou gr. kartu - třeba když tam bude jenom jedna, tak se to chytí (alespoň pro instalaci)
2) zkusit instalovat z alternateCD (textový režim)
3) v případě úspěšné instalace nahodit nejnovější Catalysy (8-6, brzy vyjde 8-7).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.