takže, zkusil jsem ještě nějaký Ad-ware a našlo to něco v program files/icqtoolbar/blabla..tak icq šlo samozřejmě okamžitě pryč, pač to nedokázalo odstranit, ani když icq nebylo spuštěno. Kupodivu to ale nejspíš problém vyřešilo. Ten Spy bot našel chyb jak nasratých a všechny opravil, tak to samovolné spouštění aplikací se tímto vyřešilo. Pak přetrvával problém v prohlížeči, tam to pořád odkazovalo na nějaké stránky, samovolně se spouštěly..a teď to evidentně přestalo. Jen se mi nezdá, aby to mělo s icq něco společného, ale tak jsou to widle, tam logiku nehledám

Je to každopádně Home Edition a jsou tam legální, takže možná ten SP3 by taky nebyl na škodu. Každopádně moc díky všem za rady, chtěl bych vyzkoušet tady tohle: mount -t ntfs /dev/hdb1 /mnt/windows -o force && rm -rf /mnt/windows, co konkrétně by to mělo vykonat?

Má to namountovat disk, to jsem pochopil a tohle: "-o force && rm -rf /mnt/windows" je příkaz pro jakou operaci? vidím "rm", to se mi moc nelíbí

Jinak s tím reinstalem musím asi taky souhlasit. Měl jsem widle až do konce minulého roku (prosinec 2007), takže jsem na nich pracoval nějakých cca 10let. Co 4 měsíce jsem widle přeinstalovával. Nechtěly se mi ty problémy řešit, nejen s viry, ale tam člověk jenom nahraje ovladače a pak je přehraje na nové, ty ale nefungují tak jak bych chtěl, tak tam dám ty původní a už je problém..celý problém s widlama jsou registry, málokdy se nějaká odinstalace provede kompletně, vždy v registrech něco zůstane a když to tak dělám u grafiky, zvukovky, základní desky, pak nedej bože instalovat a mazat hry nebo programy, tak to nemůže ustát..do toho nějaký ten vir, to opravdu za opravu nestojí, trávil jsem nad tím spoustu času a vždy byl závěr stejný = reinstal. Linux mám od toho ledna, je červenec a on snad ani neví, že jsem tam něco dělal, instalace, mazání, je mu to jedno..ještě že nemá registry

je to super systém, nehledě na to, že samotný systém (bez doinstalování programů) má tak ze 70ti % věcí přímo v sobě, ve widlích se musí doinstalovávat další programy (např blbé časované spouštění aplikací) = zapráskání registrů = pomalejší chod win.