Ta financna stranka neni az tak dolezita, ako to duchovno, ktore dava tabor ktory v podstate spravuju sami ucastnici. Ja by som sa plnopenzijny tabor jednoducho bal organizovat, pretoze by som mal strach, ze sa to tam zvrhne. Ten linux by totiz bol jedine pojitko tych dovtedy neznamych ludi a urcite do toho nebudu vsetci rovnako zapaleni. Tabor skautskeho typu tychto ludi spoji i pri vsednych starostiach, da im aj zodpovednost...a to je pozitivna vec pre udrzanie kolektivu - ale asi sa uz opakujem...
Neviem teda, ci si tych 3500 za 14 dni (ubytovanie, strava, lektori, naklady...) nejako nepodcenil - zda sa mi to byt neuveritelne
Chápu, byl jsem na jedné akci, kde jsme si vařili sami a bylo to skvělé atp., ale veškerou náplní byly hry (vzhledem k počasí byly povětšinou uvnitř - byli jsme na nějaké horské chatě a většinu času byla vánice), takže skupina, která vařila o nic moc nepřišla - tady by to mohl být problém... Jinak já osobně spojení jen linuxem věřím víc než třeba spojení přes biologii a taky takovej tábor existuje a funguje
mk33: Ano, tým vedoucích by se musel vytvořit... Ale každý tým vedoucích se někdy musel vytvořit (a byl jsem i na jednom, kde jsme sehraní opravdu nebyli a dalo se to přežít - i když to nebylo nic moc
) Ale já osobně věřím, že by se takový tým dal vytvořit.
A k sérii přednášek - ano, to by samozřejmě šlo. Bylo by to jednodušší, ale nebyla by to taková sranda
V poslední době u sebe sleduju dvě tendence - hledám důvody pro a říkám si "jo, to se povede, je to výzva, bylo by super to udělat, ...", pak asi vystřízlivim (duševně, ne alkoholicky) a řikám si "tyvole linuxáci... tam boudou tři skupiny lidí, jedna kvůli přednáškám (a budou otrávený na čemkoli jinym - zvlášť, pokud přitom nebou moct mít počítač), druhá kvůli programu (ta bude na přednáškách spát a program budou čekat lepší) a třetí kvůli flákání (a ti budou spát na přednáškách i při hrách a jak to půjde tak pařit na kompech)"... A takhle se to ve mně mele...
No ale to mě přináší k další tématice: Koho byste chtěli na táboře "potkat" - koho byste rádi viděli v rolích přednášejících... V úvahu asi připadá jen česká a slovenská (linuxová) scéna... (otázka platí i pro jisté neúčastníky, jen jako "Koho si myslíte, že by tam bylo dobré z odborného hlediska pozvat?")
A přidružená otázka co by mělo být předmětem přednášek (co mě napadá - něco ve stylu Vývoj Linuxu - jak to funguje, jak to funguje s vydáváním nových verzí kernelu, kdo to platí atp., pak něco jako Jak se dělá distribuce, Jak se překládá - jednak asi nějaký statistiky přeloženosti, kolik lidí třeba překládá OSS do češtiny, a možná nějakou optimistickou "ekonomickou"/flamewarovou Linux, OS budoucnosti - možnosti uplatnění, způsoby prosazení,... - jsou to kraviny, které by se asi daly odbýt v deseti minutách, ale očekávám, že o tom já zdaleka nebvím všechno, takže pokud bych já blekotal pět minut, někdo by mohl hodinu a půl hovořit)