Největší problém vidím v organizaci. Nemohlo by v tomto nějak pomoci Ubuntu sdružení? Nemyslím financování, ale zamluvení místa, sehnání přednášejících apod. Taky myslím, že rodiče účastníků by byli raději, kdyby to pořádala nějaká taková organizace, než jen neznámá parta lidí.
Vlastní zkušenost jako účastník mám jednak s klasickými tábory pro děti a nyní i se
soustředěním F a M olympiády, které se táboru také trochu podobalo. Na soustředění jsme měli plnou penzi v kempu, kde jsme bydleli v budově, bylo tam dost odborného programu, ale i zábavy. Jedna možnost by byla tento tábor uspořádat v podobném stylu.
Byl bych spíše pro tu formu, kde by se účastníci přímo podíleli na chodu toho tábora. Vaření (zvlášť pro tolik lidí) je už ale trochu moc, navíc by to zabralo opravdu hodně času, který by určitě všichni rádi využili jinak. Ale třeba nějaká příprava, třeba škrabání brambor, chození na dřevo (pokud by to bylo opravdu jak říkám "mimo civilizaci"), omývání nádobí a podobné věci klidně.
S obsahem přednášek je dost velký problém, protože každý tam jede s jinými znalostmi. Stejně tak na již zmiňovaném soustředění, někteří neměli z přednášek nic, protože už to všechno dávno znali, jiné to bavilo a další tam jen zděšeně seděli a ničemu nerozuměli.
Řešení by bylo třeba účastníky rozdělit na dvě skupiny, každá by měla trochu jiný odborný program a v ostatním programu by se spojily.
Bylo by připojení na internet opravdu nutné? Nemyslím, že by si tam většina účastníků přinesla notebook. Ale pokud by to bylo potřeba, třeba by se dalo zařídit u nějakého poskytovatele na tu krátkou dobu WiFi připojení, které někdy bývá i v rekreačních oblastech.
Mimochodem, opravdu si tu nikdo nemyslí, že by se to nedalo přežít bez alkoholu? To je totiž zatím jediná věc, která mi v současné diskusi jako abstinentovi vadila...
Tak bych to viděl já. Pokud by se něco takového konalo, určitě bych se moc rád zúčastnil.