Pokusím se shrnout několik dosavadních podnětů.
1) program (výuka - to dopolední, hlavní náplň tábora)
2) ubytování
3) chlast
1) Musíme se shodnout co bude hlavní náplní a zaměřením. Mě napadají dvě možnosti:
a) Prohloubení znalostí lidí běžně pracující s Linuxem a hlouběji se zajímající o IT
b) Nabídnout seznámení s Linuxem i lidem kteří se s ním ještě nesetkali, ale chtějí vyzkoušet něco nového.
V prvním případě jsem jako BFU úplně bez nápadů, ale v druhém by šlo nabídnout třeba toto: zpracování fotek a videa; tvorba webu; základy práce na PC - office a internet; základy programování atd.
V obou případech by se to mohlo pojmout jako workshop a zapojit i účastníky (ne jen suchá přednáška).
Nevím jak to přesně zařídit, ale chtělo by to aby měl každý PC (svoje nebo sehnat ubytování s vybavením nebo nějaký sponzor by mohl půjčit)
Jako "projekt" bychom mohli dělat třeba návrh trička pro Ubuntu 9.10., vytvořit kampaň do Batle of Wesnoth (ale netuším, co to to obnáší)
2) Mě osobně přijdou průchodné obě varianty (plná penze/skautský tábor), ale záleží jak to pojmeme, kdo pojede (pro koho to uděláme) atd.
a) skautský tábor - výhoda je nižší cena a zapojení všech do chodu tábora. Nejsem si ale jistý jestli to funguje i u tohoto typu tábora. Předpokládám, že skauti dělají akce pro mladší než pro středoškoláky a pro práci s PC potřebujeme nějaké zázemí (zásuvku - funkční)
Pokud by jelo málo lidí a všichni to brali za své tak to může být super akce. Případně vím o možnosti pronájmu budovy (cca 20 osob) s možností vaření nedaleko od Písku. Netuším jak je to tam s netem.
Nevím jak je to se zákonama na takovýchto akcích, hygiena atd. když si vaříme sami.
b) plná penze Tady je cena vyšší (cca 2500,- na týden), ale zase se nemusíme o nic starat. Mám zkušenost s pořádáním táborů s výukou angličtiny pro středoškoláky a nikdy nebyl problém se zapojením a držením pohromadě. Velká část organizačních problémů tím odpadne a my se můžeme věnovat jiným věcem. V případě, že to nabídneme veřejně a budeme očekávat víc účastníků než pořadatelů tak si myslím, že je to lepší varianta
Taky je možnost začít v malém, nikde to moc neinzerovat, tedy jen pro okruh přátel Ubuntu. A až to vyzkoušíme a ujasnmíme si fungování tak to nabídnout dál.
Ještě mě napadlo, jestli by nebylo možné domluvit s nějakou školou na menším městě, že bychom to pořádali tam. Spali v učebnách, snídaně a večeře dělali sami a na obědy chodili někam do hospody. Hlavní výhodou by bylo, že bychom mohli využívat IT učebnu té školy - musela by se nají ta co jí má. Taky by se muselo domluvit, že tam všude nainstalujeme Ubuntu. (Když budou hodný tak tam necháme i ty Widle :-))) )
3) Jak už jsem někde psal tak konzumace alkoholu je do 18ti zakázaná. To že to nikdo nedodržuje je jedna věc, ale pokud něco organizujeme tak to musíme dodržovat (teda zakázat pití alkoholu a pak pouze více či méně vyžadovat dodržování)
Myslím, že se tady věnuje pití víc prostoru než samotné organizaci tábora a to je škoda. Pokud by tam chtěl někdo jet s představou každovečerních pařeb (očekávám vtipnou otázku: Proč jen večerních?) tak bude lepší aby zůstal doma (nebo v hospodě). To se týká jak účastníků tak organizátorů.