nedá mi to nereagovat na tuhle diskusi, protože si myslím, že postoj PeHu je takový hlavně díky osobní averzi a potřebě pořádně ubuntu "shodit". nemám na to, abych řešil sdílení internetu mezi linuxem a win. není to ani pro mně aktuální.
O linuxu jsem prvně slyšel v roce 2000 někde na ICQ a měl jsem chuť se něco naučit a vyzkoušet. koupil jsem si mandrake (tuším sedmičku), sehnal Partition magic a natáhl si ho na počítač. je fakt, že jako začátečník jsem na to dost zíral, byl jsem schopen používat jen to, co bylo součástí distribuce a ani rady znalců na ICQ mi moc nedaly. Po letech pauzy jsem se vrátil k mandrake a při hledání aktualizace jsem nalezl ubuntu - provedl jsem výměnu a najednou to jde - nejenže mi hned funguje veškerý hardware, ale díky synapticu a apt- není problém instalace nových programů. V konzoli stále nejsem moc doma a pro své potřeby si vystačím s tím, co se dočtu tady na fóru. A to si myslím, že je úplně úžasná věc. nevím, jestli jiné distribuce mají taková fóra.
tím vlastně chci jen demonstrovat, že ubuntu může začátečníkovi (nebo spíše neexpertovi v IT) nabídnout docela hodně. V mandrake jsem se moc nevyznal, nemůžu ale proto říci, že je to distribuce k ničemu a od nynějška od ní budu všechny jen odrazovat.
za tohleto fórum děkuji