Dobry den. Prosim o pomoc ohledne automatickeho probuzeni pocitace (RTC Wake up). Po instalaci PC se mi pocitac probouzel automaticky ve 3 hodiny rano kazdou noc. Po "googleni" jsem zjistil, ze probouzeni je ovlivneno bud nastavenim parametru (den, cas) primo v BIOSu u polozky RTC Wake up a nebo nastavenim porametru probuzeni v linuxu v souboru /proc/acpi/alarm. Bohuzel pokud mam povolenu hodnotu v BIOSu, vzbudi se mi pocitac kazdy mesic v dany den a cas(pole pro rok a mesic tam neni) a pokud tato hodnota v BIOSu je disabled, ridi se probuzeni hodnotou v souborem "alarm" v linuxu, ktera je nyni:
cat /proc/acpi/alarm
2008-07-00 20:00:00
Problem je, ze kdy zakazu parametr v BIOSu, linux si z neho vezme puvodni hodnoty pro den a cas a tzn. v mem pripade "2008-07-00 20:00:00" a sam si dosadi hodnoty pro rok a mesic podle aktualniho data. Z hodnoty uvedene v souboru "alarm" tedy vyplyva, ze se pocitac zapne v roce 2007 v mesici 07 dne 00 (coz je hodnota, ktera podle dosavadniho zjisteni zastupuje moznost "every day") a v case 20:00:00.
Podle predpokladu se tady pocitac zapnul pred chvili v 20:00 hodin.
Za predpokladu, ze samozrejme nechci, aby se pocitac zapinal kazdy den v osm vecer, jakym zpusobem mam toto zakazat, kdyz linux neakceptuje disabled parametr v BIOSu?
Nahrani default hodnot v biosu ani jeho reset pomoci jumperu primo na desce nepomohl.
Dekuji za pomoc