Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TV Karta  (Přečteno 33095 krát)

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
TV Karta
« kdy: 25 Července 2008, 16:46:13 »
Dobrý den.
Předem se omlouvám, pokud se to tu již řešilo, ale nic jsem nenašel.

Koupil jsem si počítačovou sestavu (dobrá cena, i s příslušenstvim), byla tam předinstalovaná Vista, kterou jsem téměř okamžitě přeinstaloval na XP, ke kterým jsem později přinstaloval Ubuntu. Problém je v tom, že k PC byla Tv Karta, kterou od dob přeinstalování Visty nemůžu rozhejbat. Nevím vlastně pořádně co je to za tim, jen to, že je na ní napsáno "PC TV PCI Hybrid/7135" (fotka zde:  http://www.uloz.cz/show/file/72394-DSCN1221.JPG )... Nemáte někdo podobný problém? popř. nevíte někdo kde na ni sehnat ovladač?

Předem děkuji za všechny odpovědi.

3m9d

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 768
Re: TV Karta
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2008, 19:50:06 »
příkaz
Kód: [Vybrat]
lspci vypíše příslušenství na základní desce - jeho výpis by někomu určitě mohl pomoct... ;) vPřípadně jestli něco nenajdete  tady: http://wiki.ubuntu.cz/TV karty (i když jsou tam spíš USB)
« Poslední změna: 09 Srpna 2008, 14:19:52 od qUAKER »
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2008, 21:24:22 »
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP61 LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation MCP61 SMBus (rev a2)
00:01.2 RAM memory: nVidia Corporation MCP61 Memory Controller (rev a2)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a2)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP61 USB Controller (rev a2)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI bridge (rev a1)
00:05.0 Audio device: nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)
00:06.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 IDE (rev a2)
00:07.0 Bridge: nVidia Corporation MCP61 Ethernet (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:08.1 IDE interface: nVidia Corporation MCP61 SATA Controller (rev a2)
00:09.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:0c.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP61 PCI Express bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
02:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV505 [Radeon X1550 64-bit]
02:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc Unknown device 7167

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2008, 23:50:57 »
karta ve výpisu vidět není, co vypíše? :
Kód: [Vybrat]
dmesg
sudo lspci -vnn
sudo lshw -enable pci

//edit: uvedená fotka moc nepomůže, je duplicitní s popisem.
číslo 7135 je sice navádějící že by se mohlo jednat o kartu s obvodem SAA7135 - ale kdo ví co tam výrobce dal.
Zkuste fotku z druhé strany tak aby na ní byly vidět čísla na chipech.
Případně není na tom někde alespoň číslo FCCID?
« Poslední změna: 25 Července 2008, 23:58:50 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2008, 12:48:39 »
Fotka zde:  http://www.uloz.cz/show/file/72453-DSCN1222.JPG
Výpis DMESG zde:  http://www.uloz.cz/show/file/72455-dmesg
Výpis SUDO LSPCI -VNN zde:  http://www.uloz.cz/show/file/72456-sudo_lspci_-vnn
Výpis SUDO LSHW -ENABLE PCI zde:  http://www.uloz.cz/show/file/72457-sudo_lshw_-enable_pci

omlouvám se, že jsem to nenapsal sem, ale stalo by se to hrozně nepřehledným.

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2008, 15:31:02 »
skús pozrieť sem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=408654 Ja som podľa toho rozhodil yan tun900. Potrebuješ hlavne zistiť, čo je to presne za kartu (aké má číslo), tým skriptom čo tam je, by si to mohol zistiť
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2008, 16:30:28 »
Ups, sem asi malinko natvrdlej, jak mám použít ten skript?

EDIT: Tak sem pod hromádkou čehosi (směsy všeho nejrůznějšího bordelu) našel intalační CDčko pro windows. Z toho jsem nějakým způsobem vyloudil, že ten typ TV karty bude nejspíš SAA7135 Analog TV Card. (na 99%)
« Poslední změna: 26 Července 2008, 19:01:10 od Jackxxx »

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2008, 18:58:51 »
vytvor si nový súbor s názvom "script1" a vlož tam ten skript

#/bin/sh
MAXTUNER=69
i=0

while [ $i -lt $MAXTUNER ];
do
  rmmod saa7134_alsa saa7134
  modprobe saa7134 card=$i
  echo "Actual card is:" $i
  sleep 1 # this is to make sure /dev/video is registered when tvtime starts
  tvtime
  i=$(($i+1))
done

urob ho spustitelný - sudo chmod 755 script1 a potom ho spusti - sudo ./script1

on ti spustí tvtime (ak ho nemáš tak si ho najskôr nainštaluj). V tvtime pravým tlačidlom vyvolaj menu a vyber možnosť "scan channels for signal" v "channel management". Ak sa ti kanály menia cca každú sekundu alebo pol sekundy tak sa s číslom karty netrafila, tvtime vypni a ono sa ti automaticky spustí s iným číslom karty (postupne od 1 do 69) a opakuj až kým nenájdeš to správne číslo. Potom sa pustíme ďalej. Použitie správneho čísla karty (jej správnu detekciu) zistíš podľa toho, že kanály v tvtime sa ti budú skenovať tak cca jeden kanál tri sekundy. Je to zdlhavé, ale mal by si sa dopracovať k tomu, aké číslo karty máš použiť, aby ti fungovala

edit: nezabudni po každom skenovaní resetnúť všetky kanály ako aktívne
« Poslední změna: 26 Července 2008, 19:02:38 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #8 kdy: 26 Července 2008, 19:03:43 »
už sem jí asi zjistil, viz edit výše

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #9 kdy: 26 Července 2008, 19:16:19 »
problém je v tom, že tých kárt, ktoré majú čip saa7135 je vela
Kód: [Vybrat]
0 -> UNKNOWN/GENERIC
 1 -> Proteus Pro [philips reference design]   [1131:2001,1131:2001]
 2 -> LifeView FlyVIDEO3000                    [5168:0138,4e42:0138]
 3 -> LifeView/Typhoon FlyVIDEO2000            [5168:0138,4e42:0138]
 4 -> EMPRESS                                  [1131:6752]
 5 -> SKNet Monster TV                         [1131:4e85]
 6 -> Tevion MD 9717
 7 -> KNC One TV-Station RDS / Typhoon TV Tuner RDS [1131:fe01,1894:fe01]
 8 -> Terratec Cinergy 400 TV                  [153b:1142]
 9 -> Medion 5044
10 -> Kworld/KuroutoShikou SAA7130-TVPCI
11 -> Terratec Cinergy 600 TV                  [153b:1143]
12 -> Medion 7134                              [16be:0003]
13 -> Typhoon TV+Radio 90031
14 -> ELSA EX-VISION 300TV                     [1048:226b]
15 -> ELSA EX-VISION 500TV                     [1048:226a]
16 -> ASUS TV-FM 7134                          [1043:4842,1043:4830,1043:4840]
17 -> AOPEN VA1000 POWER                       [1131:7133]
18 -> BMK MPEX No Tuner
19 -> Compro VideoMate TV                      [185b:c100]
20 -> Matrox CronosPlus                        [102B:48d0]
21 -> 10MOONS PCI TV CAPTURE CARD              [1131:2001]
22 -> AverMedia M156 / Medion 2819             [1461:a70b]
23 -> BMK MPEX Tuner
24 -> KNC One TV-Station DVR                   [1894:a006]
25 -> ASUS TV-FM 7133                          [1043:4843]
26 -> Pinnacle PCTV Stereo (saa7134)           [11bd:002b]
27 -> Manli MuchTV M-TV002/Behold TV 403 FM
28 -> Manli MuchTV M-TV001/Behold TV 401
29 -> Nagase Sangyo TransGear 3000TV           [1461:050c]
30 -> Elitegroup ECS TVP3XP FM1216 Tuner Card(PAL-BG,FM)  [1019:4cb4]
31 -> Elitegroup ECS TVP3XP FM1236 Tuner Card (NTSC,FM) [1019:4cb5]
32 -> AVACS SmartTV
33 -> AVerMedia DVD EZMaker                    [1461:10ff]
34 -> Noval Prime TV 7133
35 -> AverMedia AverTV Studio 305              [1461:2115]
36 -> UPMOST PURPLE TV                         [12ab:0800]
37 -> Items MuchTV Plus / IT-005
38 -> Terratec Cinergy 200 TV                  [153b:1152]
39 -> LifeView FlyTV Platinum Mini             [5168:0212,4e42:0212]
40 -> Compro VideoMate TV PVR/FM               [185b:c100]
41 -> Compro VideoMate TV Gold+                [185b:c100]
42 -> Sabrent SBT-TVFM (saa7130)
43 -> :Zolid Xpert TV7134
44 -> Empire PCI TV-Radio LE
45 -> Avermedia AVerTV Studio 307              [1461:9715]
46 -> AVerMedia Cardbus TV/Radio (E500)        [1461:d6ee]
47 -> Terratec Cinergy 400 mobile              [153b:1162]
48 -> Terratec Cinergy 600 TV MK3              [153b:1158]
49 -> Compro VideoMate Gold+ Pal               [185b:c200]
50 -> Pinnacle PCTV 300i DVB-T + PAL           [11bd:002d]
51 -> ProVideo PV952                           [1540:9524]
52 -> AverMedia AverTV/305                     [1461:2108]
53 -> ASUS TV-FM 7135                          [1043:4845]
54 -> LifeView FlyTV Platinum FM / Gold        [5168:0214,1489:0214,5168:0304]
55 -> LifeView FlyDVB-T DUO                    [5168:0306]
56 -> Avermedia AVerTV 307                     [1461:a70a]
57 -> Avermedia AVerTV GO 007 FM               [1461:f31f]
58 -> ADS Tech Instant TV (saa7135)            [1421:0350,1421:0351,1421:0370,1421:1370]
59 -> Kworld/Tevion V-Stream Xpert TV PVR7134
60 -> LifeView/Typhoon/Genius FlyDVB-T Duo Cardbus [5168:0502,4e42:0502,1489:0502]
61 -> Philips TOUGH DVB-T reference design     [1131:2004]
62 -> Compro VideoMate TV Gold+II
63 -> Kworld Xpert TV PVR7134
64 -> FlyTV mini Asus Digimatrix               [1043:0210]
65 -> V-Stream Studio TV Terminator
66 -> Yuan TUN-900 (saa7135)
67 -> Beholder BeholdTV 409 FM                 [0000:4091]
68 -> GoTView 7135 PCI                         [5456:7135]
69 -> Philips EUROPA V3 reference design       [1131:2004]
70 -> Compro Videomate DVB-T300                [185b:c900]
71 -> Compro Videomate DVB-T200                [185b:c901]
72 -> RTD Embedded Technologies VFG7350        [1435:7350]
73 -> RTD Embedded Technologies VFG7330        [1435:7330]
74 -> LifeView FlyTV Platinum Mini2            [14c0:1212]
75 -> AVerMedia AVerTVHD MCE A180              [1461:1044]
76 -> SKNet MonsterTV Mobile                   [1131:4ee9]
77 -> Pinnacle PCTV 40i/50i/110i (saa7133)     [11bd:002e]
78 -> ASUSTeK P7131 Dual                       [1043:4862,1043:4876]
79 -> Sedna/MuchTV PC TV Cardbus TV/Radio (ITO25 Rev:2B)
80 -> ASUS Digimatrix TV                       [1043:0210]
81 -> Philips Tiger reference design           [1131:2018]
82 -> MSI TV@Anywhere plus                     [1462:6231]
83 -> Terratec Cinergy 250 PCI TV              [153b:1160]
84 -> LifeView FlyDVB Trio                     [5168:0319]
85 -> AverTV DVB-T 777                         [1461:2c05,1461:2c05]
86 -> LifeView FlyDVB-T / Genius VideoWonder DVB-T [5168:0301,1489:0301]
87 -> ADS Instant TV Duo Cardbus PTV331        [0331:1421]
88 -> Tevion/KWorld DVB-T 220RF                [17de:7201]
89 -> ELSA EX-VISION 700TV                     [1048:226c]
90 -> Kworld ATSC110                           [17de:7350]
91 -> AVerMedia A169 B                         [1461:7360]
92 -> AVerMedia A169 B1                        [1461:6360]
93 -> Medion 7134 Bridge #2                    [16be:0005]
94 -> LifeView FlyDVB-T Hybrid Cardbus         [5168:3306,5168:3502]
95 -> LifeView FlyVIDEO3000 (NTSC)             [5169:0138]
96 -> Medion Md8800 Quadro                     [16be:0007,16be:0008]
97 -> LifeView FlyDVB-S /Acorp TV134DS         [5168:0300,4e42:0300]
98 -> Proteus Pro 2309                         [0919:2003]
99 -> AVerMedia TV Hybrid A16AR                [1461:2c00]
100 -> Asus Europa2 OEM                         [1043:4860]
101 -> Pinnacle PCTV 310i                       [11bd:002f]
102 -> Avermedia AVerTV Studio 507              [1461:9715]
103 -> Compro Videomate DVB-T200A
104 -> Hauppauge WinTV-HVR1110 DVB-T/Hybrid     [0070:6701]
105 -> Terratec Cinergy HT PCMCIA               [153b:1172]
106 -> Encore ENLTV                             [1131:2342,1131:2341,3016:2344]
107 -> Encore ENLTV-FM                          [1131:230f]
108 -> Terratec Cinergy HT PCI                  [153b:1175]
109 -> Philips Tiger - S Reference design
110 -> Avermedia M102                           [1461:f31e]
111 -> ASUS P7131 4871                          [1043:4871]
112 -> ASUSTeK P7131 Hybrid                     [1043:4876]
113 -> Elitegroup ECS TVP3XP FM1246 Tuner Card (PAL,FM) [1019:4cb6]
114 -> KWorld DVB-T 210                         [17de:7250]
115 -> Sabrent PCMCIA TV-PCB05                  [0919:2003]
116 -> 10MOONS TM300 TV Card                    [1131:2304]
117 -> Avermedia Super 007                      [1461:f01d]
118 -> Beholder BeholdTV 401                    [0000:4016]
119 -> Beholder BeholdTV 403                    [0000:4036]
120 -> Beholder BeholdTV 403 FM                 [0000:4037]
121 -> Beholder BeholdTV 405                    [0000:4050]
122 -> Beholder BeholdTV 405 FM                 [0000:4051]
123 -> Beholder BeholdTV 407                    [0000:4070]
124 -> Beholder BeholdTV 407 FM                 [0000:4071]
125 -> Beholder BeholdTV 409                    [0000:4090]
126 -> Beholder BeholdTV 505 FM/RDS             [0000:5051,0000:505B,5ace:5050]
127 -> Beholder BeholdTV 507 FM/RDS / BeholdTV 509 FM [0000:5071,0000:507B,5ace:5070,5ace:5090]
128 -> Beholder BeholdTV Columbus TVFM          [0000:5201]
129 -> Beholder BeholdTV 607 / BeholdTV 609     [5ace:6070,5ace:6071,5ace:6072,5ace:6073,5ace:6090,5ace:6091,5ace:6092,5ace:6093]
130 -> Beholder BeholdTV M6 / BeholdTV M6 Extra [5ace:6190,5ace:6193,5ace:6191]
131 -> Twinhan Hybrid DTV-DVB 3056 PCI          [1822:0022]
132 -> Genius TVGO AM11MCE
133 -> NXP Snake DVB-S reference design
134 -> Medion/Creatix CTX953 Hybrid             [16be:0010]
135 -> MSI TV@nywhere A/D v1.1                  [1462:8625]
136 -> AVerMedia Cardbus TV/Radio (E506R)       [1461:f436]
137 -> AVerMedia Hybrid TV/Radio (A16D)         [1461:f936]
138 -> Avermedia M115                           [1461:a836]
139 -> Compro VideoMate T750                    [185b:c900]
140 -> Avermedia DVB-S Pro A700                 [1461:a7a1]
141 -> Avermedia DVB-S Hybrid+FM A700           [1461:a7a2]
142 -> Beholder BeholdTV H6                     [5ace:6290]
a ty potrebuješ vedieť presne ktorá to je a ako tak na to pozerám, tak v tom skripte si zmeň v druhom riadku MAXTUNER na 142

edit: i keď teraz som ten skript skúšal a narobil viac škody ako osohu. Neviem z akého dôvodu sa nezrušílo staré číslo karty a nenahradilo sa novým ale sa použili obe. Hmm. Inak to aké číslo karty sa ti práve použilo zistíš cez "dmesg" je to tá časť
Kód: [Vybrat]
[   49.367378] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[   49.367762] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] enabled at IRQ 19
[   49.367771] ACPI: PCI Interrupt 0000:01:08.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 20
[   49.367779] saa7133[0]: found at 0000:01:08.0, rev: 209, irq: 20, latency: 32, mmio: 0xdfeff800
[   49.367785] saa7133[0]: subsystem: 1131:0000, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
[   49.367798] saa7133[0]: board init: gpio is e0c000
[   49.471789] saa7133[0]: Huh, no eeprom present (err=-5)?
[   49.489944] saa7133[0]: registered device video0 [v4l2]
[   49.489963] saa7133[0]: registered device vbi0
[   49.519043] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[   49.519072] saa7133[0]/alsa: saa7133[0] at 0xdfeff800 irq 20 registered as card -2
konkrétne  UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
« Poslední změna: 26 Července 2008, 19:47:24 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #10 kdy: 26 Července 2008, 19:52:03 »
když zadám první příkaz vyjede toto "chmod: cannot access „script1“: No such file or directory" - script mám pojmenovaný správně, na ploše...

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #11 kdy: 26 Července 2008, 20:00:30 »
tak potom sa musíš najskôr dostať na plochu - cd Plocha a až následne - sudo ./script1
Čírou náhodou nie je na tom cd aj výrobca? Prípadne to skús porovnať s tým zoznamom vyššie. Ak by sa ti veľmi chcelo, môžeš si vygoogliť fotky tých kariet a porovnať to. Posledných 20 som už pozrel

edit: pokiaľ sa ti v dmesg zobrazí tá karta viackrát s rôznymi číslami, tak sa na ten skript vykašli. Ak ju budeš mať zavedenú pod viacerými číslami nebude fungovať tak či tak

edit2: trochu som si s dmesg nerozumel a nevšimol som si tam load a unload, takže ten prvý edit odignoruj
« Poslední změna: 27 Července 2008, 10:15:32 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #12 kdy: 27 Července 2008, 14:31:30 »
tuner bych viděl na č. 54 (TDA8290)
nemůžu přečíst označení na tom švábu nejblíže konektorům, tipoval bych TDA8275
pokud to tedy bude 8275 (nebo 8275A nebo 18271) zkuste tedy
Kód: [Vybrat]
modprobe saa7134 card=0 tuner=54(před tím přes modprobe -r, nebo rmmod vyházejte ty ostatní co tam budou navíc)
Pak zkuste poslat co vyhodí dmesg

v ideálním případě by jste pak měl vidět něco jako na výpisu http://www.abclinuxu.cz/hardware/pridavne-karty/televizni-karty/dvb-t/pci/gigabyte-gt-ptv-taf-rh
(hardwarově velmi podobná karta)

Zkuste na kartě přečíst údaje na chipu označeném U8 (ten malinkatý v cestě od anténního konektoru) - jestli to není nějaký předzesilovač ( LNA - viz třeba http://www.linuxtv.org/pipermail/linux-dvb/2007-February/016238.html )

V každém případě to vypadá že na všechny čipy na kartě jsou drivery napsané, takže jde teď jen o to jak jsou propojené.
Poté by možná stálo za to vyzkoušet (namísto card=0)
Citace
01:08.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors SAA7133/SAA7135 Video Broadcast Decoder [1131:7133] (rev d1)
   Subsystem: Philips Semiconductors KWorld V-Stream Studio TV Terminator [1131:0000]
   Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 20
   Memory at dfeff800 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
   Capabilities: [40] Power Management version 2
čísla odpovídající kartám s vendor id 1131

případně si přeložit nejnovější z mercurial tree
Kód: [Vybrat]
hg clone http://linuxtv.org/hg/v4l-dvb/ atd. návod na to jak kompilovat někde určitě vygooglíte
možná se to pak "chytí samo".

> olbrait
Jdete na to celkem dobře, ale radíte trochu chaotický skrip.
To co jste mu napsal by testovalo prvních 69 karet. (celkem jej jich v mercurial tree momentálně 146 - a v Ubuntu to nebude o moc méně)
Pokud chcete testovat tuner tak namísto card tak místo modprobe saa7134 card=$i by byl saa7134 card=0 tuner=$i
(kde btw je jich v mercurial opět o něco více - #define TUNER_XC5000         76   /* Xceive Silicon Tuner */)
ale to je teď celkem zbytečné - podle fotky karty to bude "54" - viz výše.
« Poslední změna: 27 Července 2008, 14:35:34 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #13 kdy: 27 Července 2008, 19:32:02 »
Citace
nemůžu přečíst označení na tom švábu nejblíže konektorům
Myslíte ten nejblíže konektorům, kam se strká anténa, nebo těch jak se strkaj do slotu?
Ten nejblíže konektorům na anténu je:
Kód: [Vybrat]
8275AC1   P1UXT   01  cPG05491  a ten nejblíže kontaktů do slotu je:
Kód: [Vybrat]
SAA7135HL/203   CG4369 06     TSG06432

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #14 kdy: 27 Července 2008, 20:20:01 »
ten skript je možno chaotický, ale ja som s jeho pomocou detekoval moju kartu yan tun900 (číslo 66) a pri zavádzaní modulu tam parameter tuner vôbec nepotrebujem. Zavádzam ho príkazom
Kód: [Vybrat]
sudo modprobe saa7134 card=66. Parameter tuner to podľa mňa zbytočne komplikuje

edit: ak by som teoreticky použil v mojom prípade príkaz
Kód: [Vybrat]
sudo modprobe saa7134 card=0 tuner=66 tak mi tvtime nefunguje a navyše z menu zmyzne možnosť "Channel management" ktorá je potrebná k naladeniu staníc
« Poslední změna: 27 Července 2008, 20:26:21 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #15 kdy: 27 Července 2008, 22:29:47 »
Takže toto je  jasné, tuner je stoprocentně č. 54 (8290 + 8275AC1)
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
modprobe saa7134 card=0 tuner=54
a pošlete konec výpisu dmesg
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #16 kdy: 28 Července 2008, 11:25:57 »
2 příkaz hází "FATAL error" - výpis z terminálu:
Kód: [Vybrat]
patrik@patrik-desktop:~$ sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
[sudo] password for patrik:
patrik@patrik-desktop:~$ modprobe saa7134 card=0 tuner=54
FATAL: Error inserting saa7134 (/lib/modules/2.6.24-16-generic/ubuntu/media/saa7134/saa7134.ko): Operation not permitted
FATAL: Error running install command for saa7134
patrik@patrik-desktop:~$ "

konec dnesg:
Kód: [Vybrat]
[   52.901485] usb 1-7: device not accepting address 9, error -62
[   53.568455] [fglrx] Reserve Block - 0 offset =  0Xfffb000 length = 0X5000
[   53.568461] [fglrx] Reserve Block - 1 offset =  0X0 length = 0X1000000
[   53.568464] [fglrx] Reserve Block - 2 offset =  0Xffbb000 length = 0X40000
[   53.605435] [fglrx] interrupt source 10000000 successfully enabled
[   53.605440] [fglrx] enable ID = 0x00000008
[   53.606441] [fglrx] Receive enable interrupt message with irqEnableMask: 10000000
[  147.182267] saa7134 ALSA driver for DMA sound unloaded

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #17 kdy: 28 Července 2008, 20:53:06 »
prihlás sa ako root
Kód: [Vybrat]
sudo sua potom znovu vyskúšaj
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod saa7134_alsa saa7134V Hardym už na pár vecí nestačí dať do príkazu len sudo ale musí byť človek prihlásený ako root (a toto je jeden z nich). Ale nepáči sa mi tam ten fatal error
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #18 kdy: 28 Července 2008, 21:07:09 »
zdá se to být v pořádku -
Kód: [Vybrat]
patrik@patrik-desktop:~$ sudo su
[sudo] password for patrik:
root@patrik-desktop:/home/patrik# sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
root@patrik-desktop:/home/patrik#

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #19 kdy: 28 Července 2008, 21:13:56 »
takže
Kód: [Vybrat]
modprobe saa7134 card=0 tuner=54alebo
Kód: [Vybrat]
modprobe saa7134 card=54opäť ako root. Spusti tvtime a skús preskenovať kanály. O
« Poslední změna: 28 Července 2008, 21:26:45 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #20 kdy: 28 Července 2008, 21:42:39 »
když jse mzkusil ten první, počítač "zamrzl" a začal blikat na klávesnici Caps lock a Scrool lock. Když zadam ten druhý tak to projede OK, ale když spustím TVTime, tak jen "problikne" a zavře se

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #21 kdy: 28 Července 2008, 22:23:55 »
daj sem dmesg (tú časť so saa7134) a skúsk spustit tvtime z terminálu, čo za chybu to vyhodí
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #22 kdy: 28 Července 2008, 22:28:42 »
DMESG:
Kód: [Vybrat]
[  892.661846] saa7134 ALSA driver for DMA sound unloaded
[  897.814232] saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.14 loaded
[  897.814273] saa7133[0]: found at 0000:01:08.0, rev: 209, irq: 20, latency: 0, mmio: 0x0
[  897.814279] PCI: Setting latency timer of device 0000:01:08.0 to 64
[  897.814283] saa7133[0]: subsystem: 1131:0000, board: LifeView FlyTV Platinum FM / Gold [card=54,insmod option]
[  897.814287] saa7133[0]: can't get MMIO memory @ 0x0
[  897.814294] saa7134: probe of 0000:01:08.0 failed with error -16
[  897.824570] saa7134 ALSA driver for DMA sound loaded
[  897.824574] saa7134 ALSA: no saa7134 cards fo

Výpis terminálu:
Kód: [Vybrat]
patrik@patrik-desktop:~$ tvtime
Spouští se tvtime 1.0.2.
Čtení konfigurace z /etc/tvtime/tvtime.xml
Čtení konfigurace z /home/patrik/.tvtime/tvtime.xml
xvoutput: No XVIDEO port found which supports YUY2 images.

*** tvtime requires hardware YUY2 overlay support from your video card
*** driver.  If you are using an older NVIDIA card (TNT2), then
*** this capability is only available with their binary drivers.
*** For some ATI cards, this feature may be found in the experimental
*** GATOS drivers: http://gatos.souceforge.net/
*** If unsure, please check with your distribution to see if your
*** X driver supports hardware overlay surfaces.

PS: díky že se mnou ještě večer strácíš čas :)

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #23 kdy: 28 Července 2008, 22:56:17 »
do /etc/X11/xorg.conf do sekcie "device" si pridaj tieto riadky
Kód: [Vybrat]
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
Čo máš za grafiku a aký ovládač k nej používaš

ps: v pohode, nemôžem spať
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #24 kdy: 28 Července 2008, 23:04:13 »
Dopsáno. Grafiku mam ATI (SAPPHIRE X1550) ovladač mam ten, kterej mi to nabídlo v ovladačích hardware (Akcelerovaný ovladač grafických karet ATI) - jinak efekty atd mi jedou bez problému

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.