Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TV Karta  (Přečteno 33101 krát)

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #25 kdy: 28 Července 2008, 23:08:50 »
tak reštartuj X-ká (Ctrl+Alt+Backspace) a znou sa prihlás a znovu spusti z terminálu tvtme.
Možno ti teraz nepôjde compiz, mne síce ide, ale na launchpade tvrdia že nepôjde. Týka sa to pravdepodobne len ovládača fglrx
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #26 kdy: 28 Července 2008, 23:10:40 »
patrik@patrik-desktop:~$ tvtime
Spouští se tvtime 1.0.2.
Čtení konfigurace z /etc/tvtime/tvtime.xml
Čtení konfigurace z /home/patrik/.tvtime/tvtime.xml
xvoutput: No XVIDEO port found which supports YUY2 images.

*** tvtime requires hardware YUY2 overlay support from your video card
*** driver.  If you are using an older NVIDIA card (TNT2), then
*** this capability is only available with their binary drivers.
*** For some ATI cards, this feature may be found in the experimental
*** GATOS drivers: http://gatos.souceforge.net/
*** If unsure, please check with your distribution to see if your
*** X driver supports hardware overlay surfaces.

EDIT: teď koukam na ten ovladač v tom souboru co jsem předtim dopisoval - Driver      "fglrx"

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #27 kdy: 28 Července 2008, 23:13:47 »
takže bez zmeny? Daj sem výpis z
Kód: [Vybrat]
xvinfo a skopči sem aj xorg.conf
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #28 kdy: 28 Července 2008, 23:18:27 »
xvinfo
Kód: [Vybrat]
: patrik@patrik-desktop:~$ xvinfo
X-Video Extension version 2.2
screen #0
 no adaptors present

xorg
Kód: [Vybrat]
# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "cz"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "fglrx"
Option "VideoOverlay" "on"
Option "OpenGLOverlay" "off"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
  screen "Default Screen"
EndSection
Section "Module"
Load "glx"
EndSection

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #29 kdy: 28 Července 2008, 23:30:01 »
všade, kde sa toto rieši, sa to vyriešilo práve tými dvoma riadkami čo si pridal do xorg.conf. Napríklad tu. Začínam váhať, či v septembri zoberiem noťas s ati grafikou...

Prípadne skús nechať v xorg.conf iba VideoOverlay a OpenGLOverlay zmaž, ale to je už len stielanie naslepo
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #30 kdy: 28 Července 2008, 23:34:53 »
tu jednu řádku jsem smazal, terminál stále vypisuje to co vypisoval... já mam na tuto hroznou smůlu :)

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #31 kdy: 28 Července 2008, 23:39:43 »
čítam, že ati ovládače vo vela prípadoch XV ani nepodporujú. AMD-ATI sa od Linuxu nejako nechce. Čo je to presne za grafiku? možno sa časom čosi vygoogli
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #33 kdy: 28 Července 2008, 23:56:39 »
zkusil jsem a pořád stejný problém  ???  třeba se to přes noc vyřeší samo od sebe :) prozatím přeji dobrou noc... a díky

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #34 kdy: 28 Července 2008, 23:57:40 »
v jednom fore to vyriešili až pridaním ešte tretej možnosti
Kód: [Vybrat]
        Option      "VideoOverlay" "off"
        Option      "OpenGLOverlay" "off"
        Option      "TexturedVideo" "true"

Edit: Prípadne pre x1250 sa dopracovali až k tomuto
Kód: [Vybrat]
        Option      "XAANoOffscreenPixmaps"  "on"
        Option      "VideoOverlay"           "off"
        Option      "OpenGLOverlay"          "off"
        Option      "TexturedVideo"          "on"
        Option      "Textured2D"             "on"
        Option      "TexturedXrender"        "on"
        Option      "UseFastTLS"             "1"
        Option      "BackingStore"           "on"
        Option      "mtrr"                   "on"
        Option      "UseInternalAGPGART"     "no"

Problém bude vyriešený vtedy, keď ti xvinfo namiesto tých troch riadkov vyhodí cca 140 riadkový výpis
« Poslední změna: 29 Července 2008, 08:13:46 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #35 kdy: 29 Července 2008, 09:57:32 »
zkusil jsem obě možnosti, v terminálu TVtime pořád hlásí že potřebuje ovladač  :(

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #36 kdy: 29 Července 2008, 11:22:19 »
a čo je to presne za kartu? Inak, pozerám, že máš kernel 24-16. Najnovší v Synapticu je 24-19, tak skús update
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #37 kdy: 29 Července 2008, 12:11:05 »
Citace
a čo je to presne za kartu?
- přesně nevím, jádro aktualizováno

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #38 kdy: 29 Července 2008, 14:09:19 »
Tak jsem zkoušel nainstalovat tento driver: http://www.avermedia.com/avertv/Support/Download.aspx?Type=Document&id=31&tab=APDriver , na obrázku je stejný dálkový jako mam já, až na to, že ta moje karta je do slotu a ne do USB... bohužel nějak se to zaseklo během instalace... drivery se sice nakopčily, ale i tak to nešlo...

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #39 kdy: 29 Července 2008, 18:32:22 »
momentálne máš problém s grafikou, nie s tv kartou. Keďže ovládač ku grafe ti nepodporuje XV tak ti nejde ani tvtime. Ak sa ti v tom chce vrtať, nainštaluj si original ovladať zo stranky AMD/ATI. Na tú tvoju x1550 by mal ísť ten čo ide na x1300
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #40 kdy: 30 Července 2008, 21:46:36 »
nainstalováno  :)
EDIT: myslíš že je to o grafice? já sice nevím, ale efekty, compiz atd mi jede bez problému
« Poslední změna: 31 Července 2008, 10:50:19 od Jackxxx »

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #41 kdy: 31 Července 2008, 15:28:36 »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #42 kdy: 02 Srpna 2008, 17:32:33 »
OK po dlouhé době pokrok :) vzpoměl jsem si, že na PC mam vlastně integrovanou grafiku NVidia. stáhnul jsem k ní ovladače a vše potřebné a bez problémů funguje. dokonce už jde i spustit tVTime, ale ať se snažim sebevíc, nemůžu naladit kanály... když použiju tvtime-scanner vypíše to: patrik@patrik-desktop:~$
Kód: [Vybrat]
tvtime-scanner
Čtení konfigurace z /etc/tvtime/tvtime.xml
Hledání stanic s použítím TV standardu PAL.

    Na vstupu 0 nebyl nalezen tuner. Pokud máte tuner, nastavte
    prosím jiný vstup pomocí --input=<číslo>.
Ale jistý pokrok už tu je :) nevíte jak dál?

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #43 kdy: 02 Srpna 2008, 17:42:54 »
pozri sa najprv do /dev, co tam mas. Ja som tam mal /dev/video1

Podla toho uprav 21. riadok v /etc/tvtime/tvtime.xml

cize ja to mam tam takto

  <option name="V4LDevice" value="/dev/video1"/>


Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #44 kdy: 02 Srpna 2008, 17:59:57 »
v /dev mam video0  na 21 prvním řádku (počítaje i poznámky) je napsáno   <option name="V4LDevice" value="/dev/video0"/> , což názvově sedí s /dev/video0 . zkusím ještě přeinstalovat TVTime, jestli to nepomůže...
EDIT: nepomohlo
« Poslední změna: 02 Srpna 2008, 18:03:56 od Jackxxx »

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #45 kdy: 03 Srpna 2008, 18:06:08 »
Když vjedu do TVtime, normálně se spustí, a vyskočí toto:

Když spustím tvtime z terminálu, začne hlásit totot:
Kód: [Vybrat]
patrik@patrik-desktop:~$ tvtime
Spouští se tvtime 1.0.2.
Čtení konfigurace z /etc/tvtime/tvtime.xml
I/O warning : failed to load external entity "/home/patrik/.tvtime/tvtime.xml"
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
Nelze změnit vlastníka /home/patrik/.tvtime/tvtime.xml: Permission denied.
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
I/O warning : failed to load external entity "/home/patrik/.tvtime/stationlist.xml"
station: No station file found, creating a new one.
I/O error : Permission denied
I/O error : Permission denied
Děkujeme za používání tvtime.

luisah

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3704
Re: TV Karta
« Odpověď #46 kdy: 03 Srpna 2008, 18:34:51 »
V druhém příspěvku je řešení stejného problému:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=256374

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #47 kdy: 03 Srpna 2008, 19:12:27 »
díky moc :) teď ještě zbývá vyřešit problém s lazením kanálů. na Wiki je napsáno "správa kanálů" jenže tu já tam vůbec nemám (viz screen). Je potřeba provést nějaké ruční lazení nebo tak něco?

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #48 kdy: 04 Srpna 2008, 07:09:00 »
Pokud vám to stále píše     "Na vstupu 0 nebyl nalezen tuner. Pokud máte tuner, nastavte
    prosím jiný vstup pomocí --input=<číslo>"
teď bude ještě potřeba rozchodit tu TV kartu...

Protože jsme našli jaký to má tuner - č.54  tak trochu upravíme skript který sem pastnul olbrait

#/bin/sh
MAXCARD=142
i=0

while [ $i -lt $MAXCARD ];
do
  rmmod saa7134_alsa saa7134
  modprobe saa7134 card=$i tuner=54
  echo "Actual card is:" $i
  sleep 1 # this is to make sure /dev/video is registered when tvtime starts
  tvtime
  i=$(($i+1))
done

Tohle by mělo project postupně všechny karty, s vaším tunerem.
Před spuštěním tvtime to vypíše aktuální kartu, pokud by to seklo PC, a nebo aby jste nemusel začínat s procházením vždy od začátku změňte si i=0 z nuly na poslední hodnotu kterou jste předtím skončil.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #49 kdy: 04 Srpna 2008, 10:18:19 »
OK Srript funguje, ale asi máme menší problém - totiž co pak mam udělat v TVTime? v menu možnost scannování nevidím (viz screen)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.