Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: TV Karta  (Přečteno 33103 krát)

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #50 kdy: 04 Srpna 2008, 10:45:21 »
OK Srript funguje, ale asi máme menší problém - totiž co pak mam udělat v TVTime? v menu možnost scannování nevidím (viz screen)

http://wiki.ubuntu.cz/Tvtime

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #51 kdy: 04 Srpna 2008, 11:23:22 »
To se ti napíše  ;D
Citace
klávesa Tab (pravé tl.myši) , vybrat Správa kanálů - Hledání signálu v kanálech.
- Správu Kanálů tam nevidím (viz screen) a Lazení v terminálu by nemělo smysl, když to potřebuju udělat v grafickém prostředí přes ten skript...

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #52 kdy: 04 Srpna 2008, 19:02:27 »
skript spouštějte z terminálu - jinak neuvidíte chyby

případně si řádek tvtime nahraďte tvtime-scanner && sleep 10
nebo si tam vyzkoušejte zda tuner nebude viset na jiném vstupu (a na 0 má třeba video-in vstup - Je to sice nepravděpodobné, ale co kdyby)
(řádek tvtime nahraďte následujícími řádky:)
tvtime-scanner && sleep 10
tvtime-scanner --input=1 && sleep 10
tvtime-scanner --input=2 && sleep 10
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #53 kdy: 04 Srpna 2008, 19:23:11 »
už to jede :D teď je to na 2 kartě a hlásí to nalezenej kanál. (ale to neni možný aby to bylo ono, protože já nemůžu mít takové štěstí aby to byla hned 2 karta xD) a skanuje to frekvence... tak schválně :D:D

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #54 kdy: 04 Srpna 2008, 19:27:05 »
Tak so rad ze ti to ide. KEd doscanuje, uz sa mozes riadit podla tej wiki. Je to ale dost o drzku v tvtime zoskupit vsetky naladene kanaly. Mal som papier a pero, pisal som si kde co je, co bolo a kde sa to presunulo :)

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #55 kdy: 04 Srpna 2008, 19:28:40 »
:D to je dobrej nápad :D myslíš jako frekvence kanálů aby je to nemuselo hledat? to si udělam taky xD takhel to vypadá eště na pár půlhodinek :D:D tak schválně jestli to pude... (stejně se mi nezdá že by to bylla hned 2 karta)  ::)

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #56 kdy: 04 Srpna 2008, 19:30:59 »
Myslim to takto. Ked uz doscanovalo a v nastaveniach som navolil vlastnu tabulku, som zobral papier a pero a presiel som vsetkych 140 kanalov, kde co je. a potom som postupne zacal presuvat, ked bolo prazdne nezapisal som. Ked tam nieco bolo, tak som napisal, kde som to presunul, aby som to nemusel opatovne hladat. To co uz bolo na spravnom mieste, som na papieri skrtol

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #57 kdy: 04 Srpna 2008, 19:32:46 »
 ;D dobrý nápad

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #58 kdy: 04 Srpna 2008, 19:50:29 »
:D to je dobrej nápad :D myslíš jako frekvence kanálů aby je to nemuselo hledat? to si udělam taky xD takhel to vypadá eště na pár půlhodinek :D:D tak schválně jestli to pude... (stejně se mi nezdá že by to bylla hned 2 karta)  ::)

To co děláme tím skriptem je že:

víme bezpečně následující:
1) chipset karty je saa7135
2) tuner je č. 54

Nevíme: 1) zapojení karty.

Snažíme se o nalezení karty (ze všech známých s saa7135) která bude mít stejné obvodové zapojení (alespoň analogové části) jako ta vaše, nezávisle na tom jaký má v originále tuner - je jedno že jiný, protože tím parametrem tuner=54 jí vnutíme ten váš.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #59 kdy: 04 Srpna 2008, 19:53:26 »
OK možná to i chápu :D
A ještě dotaz: teď to skenuje všechny frekvence (kvalitně - > pomalu)... myslíte, že je to bude takto skanovat u všech zkoušených? :)

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #60 kdy: 04 Srpna 2008, 20:03:04 »
zapište si aktuální číslo karty a stopněte to (mohlo by fungovat ctrl+c)
a pak pokračujte další kartou - vznikne vám na papíru soupis karet u kterých funguje scan - tedy tuner (u některých čísel karet vám možná nepojede zvuk, pak bude potřeba vyzkoušet karty z tohoto seznamu a případně by se vám mohl hodit při pokusu o rozchození dvb-t, i když si teď nejsem jistý jestli ho vaše karta umí)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #61 kdy: 04 Srpna 2008, 20:23:08 »
To neviem, ale viem ze to trva sakramensky dlho. Ak sa dobre pamatam, skanovalo mi to 2,5 hodiny, tak strpenie, najlepsie sa tym teraz nezatazovat a nechat to bezat cez noc ;)

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #62 kdy: 04 Srpna 2008, 20:35:38 »
jn :) nejhorší na tom je, že to musí project všechny ty karty :D a jestli se má každá skenovat 2,5 hodiny... UF

EDIT: mam si poznamenat ty, u kterých funguje to lazení, nebo ty, které něco najdou?  :)

existpierre

  • Host
Re: TV Karta
« Odpověď #63 kdy: 04 Srpna 2008, 20:43:35 »
jn :) nejhorší na tom je, že to musí project všechny ty karty :D a jestli se má každá skenovat 2,5 hodiny... UF

EDIT: mam si poznamenat ty, u kterých funguje to lazení, nebo ty, které něco najdou?  :)

Ja som to mal na mysli tak, ze si ulozis ze na kanali 2 mas novu, na 3 mas CT etc, nie karty ale kanaly

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #64 kdy: 04 Srpna 2008, 21:07:42 »
Oky takže jestli to chápu ( ;D) : 1) mam si poznamenat frekvence programů který to najde 2) mam si poznamenat čísla karet u kterých funguje scan (i ty u kterých to nic  nenajde? respektive stačí když se spustí scanování?)... Chápu to dobře, když to chápu takto? :D :D

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #65 kdy: 05 Srpna 2008, 20:27:10 »
jo eště něco: nevíte proč se mi v TVTimu nezobrazuje ta nabídka "správa kanálů"?

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #66 kdy: 05 Srpna 2008, 22:19:43 »
hoši, neviem či sa to tu uberá správnou cestou. Osobne, parameter "tuner" som pri modprobe saa7134 nikdy nepoužil a tvtime mi s mojou tvkartou fujguje bez najmenšieho problému. Skenovanie kanálvo trvá cca 5 minút a navyše sa mi v menu zobrazuje aj možnosť "channel management" čo sa tu Jackxxx-ovi nezobrazuje z jednoduchého dôvodu - nemal tam použiť parameter "tuner". Bez neho sa tam tá možnosť zobrazí. Mám to odskúšané. Tak pokiaľ ste si fakt takí istý, že je to karta č. 54 tak ten modul zaveď tak ako som ti radil ja (bez parametra "tuner" a to 54 dáš ako číslo karty). A ak ti to nepôjde lepšie ako doteraz tak mi tu môžete dať ban
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #67 kdy: 05 Srpna 2008, 22:46:39 »
OK  ;D

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #68 kdy: 05 Srpna 2008, 22:53:28 »
Pls mohl by jsi mi napsat jak ten skript má celkvoě vypadat? trochu sem se v tom zašťoural ale bez úspěchu :) předem děkuji..

olbrait

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 814
  • Registered User #452059
Re: TV Karta
« Odpověď #69 kdy: 05 Srpna 2008, 23:45:27 »
žiadny skript, proste do terminálu hoď
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
sudo modprobe saa7134 card=54

edit: a takto ti to bude vyzerať
« Poslední změna: 06 Srpna 2008, 07:42:34 od olbrait »
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #70 kdy: 06 Srpna 2008, 00:18:57 »
Pls mohl by jsi mi napsat jak ten skript má celkvoě vypadat? trochu sem se v tom zašťoural ale bez úspěchu :) předem děkuji..
Kód: [Vybrat]
#/bin/sh
MAXCARD=142 #tohle je pocet karet ktere jsou memu ubuntu znamy (mozna o par ks vyssi)
i=0 #zacinam zkouset od karty cislo i, abych to nemusel testovat vzdy od zacatku tak si tohle cislo zmenim na posledni testovanou

while [ $i -lt $MAXCARD ];
do
  rmmod saa7134_alsa saa7134
  modprobe saa7134 card=$i tuner=54
  sleep 1 # this is to make sure /dev/video is registered when tvtime starts
  echo "Zkousim scanovat s input 0 a kartou c.: " $i
  tvtime-scanner #pokud to naslo nejake programy tak si zapisu cislo karty a vstup 0 a skript prerusim
  sleep 10
  echo "Zkousim scanovat s input 1 a kartou c.: " $i
  tvtime-scanner --input=1 #pokud to naslo nejake programy tak si zapisu cislo karty a vstup 1 a skript prerusim
  sleep 10
  echo "Zkousim scanovat s input 2 a kartou c.: " $i
  tvtime-scanner --input=2 #pokud to naslo nejake programy tak si zapisu cislo karty a vstup 2 a skript prerusim
  sleep 10
  i=$(($i+1))
done

pokud to dopadlo dobre tak dam rucne
Kód: [Vybrat]
sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
sudo modprobe saa7134 card=XX tuner=54
kde XX je zapsane cislo karty u ktere to neco naladilo

a spustim
Kód: [Vybrat]
tvtime --input=YY --norm=PAL --frequencies=europe kde YY je zapsane cislo vstupu na kterm je tuner te karty

//edit:
další možné parametry vám vypíše při spuštění tvtime --help


« Poslední změna: 06 Srpna 2008, 00:24:55 od kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #71 kdy: 06 Srpna 2008, 09:54:45 »
Oky něco to našlo na kartě č1 input 1. Spustil jsem TVTime a dokonce tam byla už i správa kanálů :)
Takže mam pokračovat dokud to nenajde kartu, která toho najde hodně?  ;)

Jackxxx

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 79
  • §)
Re: TV Karta
« Odpověď #72 kdy: 06 Srpna 2008, 10:12:56 »
Citace
žiadny skript, proste do terminálu hoď
Kód:

sudo rmmod saa7134_alsa saa7134
sudo modprobe saa7134 card=54


edit: a takto ti to bude vyzerať

(Tyjo díky že mi pomáháte opravdu nevim kam bych se bez vás dostal :D (asi do reinstalace ubuntu jak bych to pokonil)... Postupně zatleskam :))
A potom to spustím normálně příkazem TVTime? jestli jo, tak mi to dalo modrou obrazovku. Začíná to vypadat záhadně  :)

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
Re: TV Karta
« Odpověď #73 kdy: 06 Srpna 2008, 11:54:25 »
V TvTime musíte najít kanály. Přečtěte si, jak se to dělá.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: TV Karta
« Odpověď #74 kdy: 06 Srpna 2008, 14:37:01 »
Oky něco to našlo na kartě č1 input 1. Spustil jsem TVTime a dokonce tam byla už i správa kanálů :)
Takže mam pokračovat dokud to nenajde kartu, která toho najde hodně?  ;)
Jestli vám ta karta naladí kanály (jděte do té správy kanálů) a funguje zvuk tak jste ji našel.
Nerozumím tomu "která toho najde hodně" - mělo by to najít ty kanály které máte ve vašem místě příjmu k dispozici.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.