Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problém s diskem - (vyřešeno)  (Přečteno 1298 krát)

premet

• Host
problém s diskem - (vyřešeno)
« kdy: 25 Července 2008, 15:58:53 »
Zdravím, doufám, že mě zachráníte od této zoufalé situace. Chtěl jsem si přeinstalovat Windows a pomocí nLite jsem si vytvořil vlasní instalačku. Při instalaci Windows jsem odstranil první oddíl, kde jsem měl stávající Windows a chtěl znova nainstalovat jenže mě Windows nepustili, že tam mám již moc oddílů. Tak sem si nabootoval LiveCD a chtěl jsem ten oddíl naformátovat přes Gparted jenže mi Gparted hlásí, že celý disk má jen jeden nenaformátovaný oddíl. To samé při nové instalaci a přitom ty svoje oddíly připojím a data na nich jsou. Když dám výpis Fdisku tak rozdělení disku se ukáže bez problémů.
« Poslední změna: 25 Července 2008, 19:02:34 od Premet »

Fracty

• Stálý člen
  • **
Re: problém s diskem
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2008, 16:47:36 »
tipnul bych to na chybku v gparted > zkusit raději system rescue cd... je to jistější..

premet

• Host
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2008, 17:04:03 »
Vyzkoušel jsem přes program Gpart zapsat novou tabulku oddílů a v Gparted mi to již funguje, ale co čert nechtěl tak ten program umí zapsat jen primární oddíly a jelikož jsem měl i rozšířený tak mám zapsané jen 4 a nemám tam můj největší oddíl určený pro /home. Nevíte někdo o podobném programu nebo zpusob jak to vyřešit, protože teď jej mám jako nenaformátovaný v Gparted, ale program Gpart mi jej najde jenže tabulku oddílů jak chci nedokáže zapsat  :(.

Fracty

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2008, 17:45:20 »
jo zkus system rescue CD tam je gparted vždy v lepší formě, než na ubuntu...

premet

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2008, 18:57:41 »
Vyřešeno díky programu Testdisk a celodennímu rýpání  ;D.
« Poslední změna: 25 Července 2008, 18:59:29 od Premet »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.