Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prosim o radu s wine ..  (Přečteno 2413 krát)

nettezzaumana

• Host
prosim o radu s wine ..
« kdy: 24 Července 2008, 00:41:36 »
nainstaloval jsem si ::
nettezzaumana@kokina:~> wine --version
wine-1.1.1

.. jsem dojaty temer k slzam .. proste to funguje. Nedelal jsem s tim prakticky zadne zmeny, jen jsem dle wine FAQ provedl nasledujici prikaz ::
winetricks corefonts directx9 msi2 gecko // nainstaluje fonty, directx9, msi2 a mozilla rendr engine

resim jediny problem, ktery mi stare verze wine nedelaly (btw. nikdy jsem ve wine nic nerozchodil a defakto jsem ho nikdy na nic nepouzival) ::

a) nektere aplikace zpusobi, ze jejich fullscreen je mimo fyzicke rozmery displaye, takze je videt jen cast obrazu a nebo, kdyz se v ramci te aplikace nejak prepina rozliseni, tak se to po*ere ..

b) 3D akcelerace mi jednoduse funguje (prvne v zivote a bez zasahu), jen to kazi (delal jsem si 3DMark2001SE a mam asi o 30% min, coz je super a vsechno se provede) imho nektere ?pixel nebo ?vertex shadery (vodu) .. nektere z testu jdou dokonce lip nez ve win .. lze to 3D nejak opravit/optimalizovat ?? prosim o doporuceni .. nic jsem s tim po instalaci nedelal, takze verim, ze to lze.

dale bych chtel poprosit o doporuceni a navod, ktere .dll mam od zacatku nahradit za nativni a pripadne jakekoliv dalsi doporuceni ohledne konfigurace apod ..

diky a zdravim ;)

ps. wow. je super se na neco ptat .. musim to delat casteji
« Poslední změna: 24 Července 2008, 00:43:57 od nettezzaumana »

nettezzaumana

• Host
Re: prosim o radu s wine ..
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2008, 11:19:06 »
ps. wow. je super se na neco ptat .. musim to delat casteji
<< .. hmm. ale odpovedi se nejak nedostava

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2008, 11:57:51 »
mno mozna by bylo lepsi zeptat se povolanejsich
jinak (a asi ti moc nepomuzu)
a) emulace virtualniho dosktopu...vim, je to prasarna
b) s ubytkem vykonu jsem se vzdy smiroval
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2008, 12:38:50 »

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #4 kdy: 24 Července 2008, 13:26:17 »
a) nektere aplikace zpusobi, ze jejich fullscreen je mimo fyzicke rozmery displaye, takze je videt jen cast obrazu a nebo, kdyz se v ramci te aplikace nejak prepina rozliseni, tak se to po*ere ..
<< vyreseno

a) spustit novou instanci Xorgu na /dev/tty8
b) nastavit na ni pomoci xrandr pozadovane rozliseni
c) DISPLAY=nova_instance wine app // spustit v ni pozadovanou aplikaci ve wine

ufaak

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 24 Července 2008, 14:06:38 »
je to nejak podezrele jednoduchy ;D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #6 kdy: 24 Července 2008, 14:32:02 »
<< jj. jednoduche veci jsou ty nejlepsi .. samozrejme jak na vse ostatni jsem si na to prisel sam jen tak mezi reci (jsem v praci, takze nemam cas zabejvat se blbostma) .. ps. tady na foru mi nikdo vlastne nikdy neporadil na jedinou vec na co jsem se zeptal .. jedinej kdo mi tu odpovedel snad historicky na polozenou otazku byl radek hulan na otazku ohledne DK v php :D

na tohle jsem mezi reci prisel, kdyz jsem cetl topic hocha, co si potrebuje zkouset Xorg a ja si uvedomil, ze se dvema screenama kdyz chci jen jeden spustim dalsi instanci aka ::
X :1.0 -xinerama -config ./xorg.conf.bckp &

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 24 Července 2008, 14:43:21 »
NTZ: Když ono se špatně radí člověku, který toho zná 100x víc... :) Taky mě to trápí...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

ufaak

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 24 Července 2008, 16:50:06 »
<< jj. jednoduche veci jsou ty nejlepsi .. samozrejme jak na vse ostatni jsem si na to prisel sam jen tak mezi reci (jsem v praci, takze nemam cas zabejvat se blbostma) .. ps. tady na foru mi nikdo vlastne nikdy neporadil na jedinou vec na co jsem se zeptal .. jedinej kdo mi tu odpovedel snad historicky na polozenou otazku byl radek hulan na otazku ohledne DK v php :D

na tohle jsem mezi reci prisel, kdyz jsem cetl topic hocha, co si potrebuje zkouset Xorg a ja si uvedomil, ze se dvema screenama kdyz chci jen jeden spustim dalsi instanci aka ::
X :1.0 -xinerama -config ./xorg.conf.bckp &

ja kdybych vedel, tak bych ti rad poradil, ale kdybych si vsecky zavity strhal, tak proste nevybleju nic kloudnyho :D
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
« Odpověď #9 kdy: 27 Července 2008, 22:18:30 »
Ja pouzivam navod odsud: http://www.korecky.org/?p=16 a celkem to funguje pokud nemam debilni ovladace. Pouzivam to na WINE a vali v pohode, akorat u UrT mam problem s krysou, ze je jekasi zbrzdena, ale UrT spoustim primo v konsoli a pres novy Xka to nepouzivam.
Jinak pokud by jsi prisel na nejaky jednodussi navod sem s nim ;-)
Budu rad za cokoli, co zlepsi pouzivani ;-)
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.