Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Alpha 3  (Přečteno 12416 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Alpha 3
« Odpověď #25 kdy: 14 Srpna 2008, 00:31:31 »
Tak jsem A3 zkusil. Stejný neúspěch. Po změně rozlišení na nižší se vypne monitor a systém vůbec nereaguje. Snad beta.... :) BTW. Zkoušel tu někdo Intrepid s Ati grafikou?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pivik

• Host
« Odpověď #26 kdy: 14 Srpna 2008, 06:04:23 »
Zkoušel tu někdo Intrepid s Ati grafikou?

sice mám teď Intrepid na jiném PC, ale live CD jsem zkoušel na PC s ATI a rozlišení bylo v pořádku.

usobak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 14 Srpna 2008, 08:36:54 »
Obrázky jsou moc hezké, už aby byl říjen, moc se nato těším, doufám že tu bude vyřešen problém s wifi od intelu 3945, je ta alpha 3 trochu použitelná?
FSC V5505, C2D T8100 (2x 2.1GHz, 800MHz, 45nm), 2x 2GB DDR II, 320 GB HDD, Windows 7 64b

Pepe999

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #28 kdy: 14 Srpna 2008, 13:16:16 »
Tak po nocnim upgradu jsem musel udelat cistou instalaci, pac mi problikavala obrazovka a celkove to bylo o nicem. Dnes rano jsem teda nahodil cistou instalaci alpha 3, ale po restartu uz jsem nenabootoval, nefungovala klavesnice, ani usb mys. Proste nic nereagovalo a navic mi to pri bootu vypisovalo nejaky errory a failed. Ted pisu z ciste instalace HH... :-\
Wifi Intel Pro 3945 funguje bez problemu..

pivik

• Host
« Odpověď #29 kdy: 14 Srpna 2008, 17:39:05 »
...nefungovala klavesnice, ani usb mys...

Na jednom PC jsem také zaznamenal problém s nefunkční USB myší, takže tam asi bude nějaký obecnější problém.

...je ta alpha 3 trochu použitelná?...

Alpha 3 je normálně použitelná, kromě výše uvedených problémů s USB myší.

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 15 Srpna 2008, 08:49:31 »
Už vyšla Alfa4, ale změny budou asi nepodstatné.
https://wiki.ubuntu.com/IntrepidReleaseSchedule

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #31 kdy: 15 Srpna 2008, 09:27:36 »
Zajímavé s tou myší. Zkoušel jsem Mandrivu 2008.1 Spring co vyšla na jaře a taky mi po instalaci nejela USB myš.

Ati:
Livko jede taky. Jen mi to samo navolí příliš velké rozlišení. 19xx *xxxx . On to monitor sice nějak jakžtakž zvládne, ale koukatelné to moc není. Jedině pomocí příkazu xandr mi to jde změnit do příštího restartu.

Musíme počkat na betu 2 :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

pivik

• Host
« Odpověď #32 kdy: 15 Srpna 2008, 12:03:05 »
Teď se zeptám asi jako úplnej trouba. Pokud mám nainstalovanou alfu 3, tak se mi postupnými aktualizacemi z ní stane alfa 4 poté beta a nakonec finální verze?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #33 kdy: 15 Srpna 2008, 12:45:20 »
Ano.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #34 kdy: 15 Srpna 2008, 12:49:10 »
Ano, přesně tak. S přibývajícími aktualizacemi se dostanete až do finále.
Ale už se stalo, že se systém nakonech choval podivně a pomohla až přeinstalace na čisto z finalního disku. Ale je to vyjjímečné...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

zajca

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: 15 Srpna 2008, 14:06:00 »
tak sem svůj problém s netem vyřešil. postahoval sem všechny balíčky networkmanageru z lunchpadu a přeinstaloval. už to frčí.
http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu/pool/main/n/

jinak zhodnocené II: všechno až na síť (což jsem už vyřešil) funguje bezvadně. s čím mám problém je grafika při spouštění mám tam místo textu černé a bílé pruhy.
Archlinux , Gigabite GA-K8NE, AMD semprom 3400+, GF6600, 1.5GB RAM
Archlinux , MSI WIND U100, Intel Atom N270, 1GB RAM
další: Ubuntu 10.04 , AMD Athlon(tm) 64 X2 4000+, ATI Radeon HD 3600 series ,3GB RAM

pivik

• Host
« Odpověď #36 kdy: 15 Srpna 2008, 19:53:56 »
Dva menší problémy, které jsem zaznamenal:

1) Systém si nepamatuje motiv vzhledu, který jsem zvolil a po restartu se přepne zpět do defaultního motivu. Pak stačí pouze otevřít volbu Vzhled a bez jakéhokoliv zásahu v nastavení se motiv změní na požadovaný.

2) Při pokusu o vypnutí systému se nic neděje a systém musím vypínat tím způsobem, že se nejprve odhlásím a na přihlašovací obrazovce již vypnutí systému normálně funguje.

To je z problémů zatím vše. Jinak jsem si doinstaloval do Intrepid ještě Xubuntu-desktop, a ten se mi zatím jeví stabilnější.

premet

• Host
« Odpověď #37 kdy: 15 Srpna 2008, 19:56:19 »
Ten druhý problém je přímo napsaný na stránkách Ubuntu, že to takhle nefunguje takže to problém je a není  ;D.
Citace
On Ubuntu systems, the "Shutdown" button on the GNOME desktop does not shut down the system, but instead logs the user out. Investigation of this issue is ongoing. As a workaround, to shut down the system you can log out of GNOME and then shut down from the login screen. https://bugs.launchpad.net/bugs/250506
viz. http://www.ubuntu.com/testing/intrepid/alpha4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.