Spock lone wolf: to jo, ale to nepomůže, když člověk emuluje přes virtualbox windowsy a v tom je nějaký program, který nemá nastavitelnou velikost písma atd a myslím, že nastavení písma ve windows nepomohlo.. ikdyž, teď si nejsem jist, podívám se... + když na tom pracuje více osob a jedna vidí dobře a druhá vůbec... (je jasné, že víceuživatelský režim by byl v pohodě, ale když ta jedna osoba potřebuje jenom ten program ve windows... také je problém, že windows jsou na prt a virtualbox umí luxusní věci jako uspání stroje a to ve spojení s více uživateli... člověk je pak línej to nějak vypínat aby to najíždělo půl minuty)
Také se jedná o to, že daní uživatelé nejsou IT guru a je potřeba mít jednoduché řešení. A změnit velikost rozlišení je nejjednodušší věc. Virtualbox se automaticky přizpůsobuje rozlišení ubuntu, takže by tam stačilo pro dalšího uživatele systému nastavit menší rozlišení a ten by pak jenom spustil ten virtualbox a hotovo, žádné další složitosti.
qUAKER: A jde nějak zjistit, jaká všechna rozlišení karta podporuje (případně pak jaké ovladač)?
Zrovna včera se mě stala zajímavá věc. připojil jsem velký širokoúhlí LCD a přehodil na něj výstup. Pak sem zresetoval xka a koukám, že se automaticky přizpůsobilo rozlišení na danou televizi (přitom notebook nemá širokoúhlí display, takže sám systém se umí přizpůsobit, ale nenabízí asi úplně vše).. Docela by mě zajímalo, jestli a jak je možné přizpůsobit nabídku rozlišení tak aby tam člověk mohl mít na pevno vlastní možnost (třeba i pro display, který je v jiných rozměrech). Hledal jsem kde se dalo ale moc sem toho o nastavení rozlišení nenašel...