Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ClamTK virus Scanner  (Přečteno 3654 krát)

dharmah

• Návštěvník
ClamTK virus Scanner
« kdy: 02 Srpna 2008, 19:22:18 »
Zdravim!!! Kto tvie ako spravím na ClamTK virus Scanner udpate signatures? vypise mi okno ,,You must be root to instal udpates" ako to urobim.Ako sa prihlasim ako root? konzolu si viem otvorit ako root aj nautilus ale to nepomaha. dakujem

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re: ClamTK virus Scanner
« Odpověď #1 kdy: 02 Srpna 2008, 20:33:38 »
nepomáhá gksudo clamtk (respektive správný příkaz, kterým se to spouští)?
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2008, 20:39:02 »
Nie nepomaha. Prikaz nenajdeny...

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Srpna 2008, 20:47:29 »
tak jak spouštíte ClamTK virus Scanner? Předpokládám, že přes zástupce v menu - potom najeďte do úprav hlavní nabídky - najděte tam spouštěč toho virus Scanner a ve vlastnostech by měl být příkaz - ten pak zadejte za sudo (lépe gksudo) do terminálu ;)
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2008, 20:56:11 »
Neviem co odo mna chces. cez aplikacie najdem a otvorim ten prorgam. neexistuje tam ziadne nastavenie. Neviem ako to mam urobit. Odporucam si to na chvilku nainstalovat a pozriet si to a skusit. Ja to neviem. Ide mi len o aktualizaciu virusovej databazi

3m9d

• Stálý člen
  • **
Re:
« Odpověď #5 kdy: 02 Srpna 2008, 21:09:04 »
Systém -> Volby -> Hlavní nabídka

tam si najdi ten virus scanner (vlevo si zvol složku, ve které je, vpravo se ti objeví), ťukni na něj pravym myšítkem a dej vlastnosti - třetí řádek je "příkaz" ten si vyber, jdi do terminálu, napiš gksudo klikni kolečkem (měl by se vložit ten příkaz) a dej enter ;)

Snad nebude potřeba:
Pokud se ti to ani potom nespustí (po té, co zadáš správné heslo), tak si zapamatuj začátek toho příkazu, napiš do terminálu gksudo <začátek toho příkazu> a zmáčkni TAB (a příkaz by se měl sám doplnit, když ne zmáčkni tab dvakrát - najdi správnou variantu v nabízených a piš další její znaky - když už napíšeš první znak, jaký tam nemá žádný jiný příkaz, zmáčkni zase TAB)

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Srpna 2008, 21:21:54 »
Prepac ale ten navod nefunguje. nasiel som prikaz co tam bol: clamtk %F. Napisal som do terminalu gsudo clamtk %F. prikaz nenajdeny...

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 02 Srpna 2008, 21:42:45 »
a když dáš do terminálu "clam" a dáš tab - doskočí tam něco?

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 02 Srpna 2008, 21:49:45 »
nie nic nedoskoci. iba mi to pipne.

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 02 Srpna 2008, 22:00:09 »
tak dvakrát tab rychle za sebou - něco to nabídne...?

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 03 Srpna 2008, 00:25:03 »
pozn.: ne gsudo, ale GKsudo 3m9d to tak psal, ale asi jsi se přehlédl...
Xubuntu 12.04

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 03 Srpna 2008, 17:32:13 »
Problém vyriešeny!!!!! Takže prikaz na "udpate signatures" je zadať do terminalu: sudo clamtk . po zadani sa otvori okno virus scaneru clam TK. a udpate je pristupne. Vyriesené

dharmah

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 03 Srpna 2008, 17:53:43 »
ide to aj s prikazom do terminalu gksudo clamtk

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.