Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční ubuntu :(  (Přečteno 2446 krát)

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
Nefunkční ubuntu :(
« kdy: 10 Srpna 2008, 11:20:15 »
Mám moc moc velkej problém :(
Ubuntu mi přestalo fungovat  (píšu z winů)... Může to být i biosem...
Problém zní...
Zapnu PC - Bios se z nějakého důvodu snaží načíst můj externí disk, přičemž boot s USB mám vyplej.... Dřív tohle bylo otázkou 1-2sec, teď tam checking USB cosi cosi zůstane klidně 5 minut a prostě si jen tak na něco čeká, kompl při tom vůbec nemaká. Dál se dostanu jen když disk vypnu a zapnu, přičemž BIOS najde 2 USB media ... hmm :-/
Načte se GURP a zjeví se mi tabulka na výběr systému, po výběru ubuntu se v 80% dostanu na přihlašovací obrazovku a zbalých 20% se zasekne na loadingu...
Tak a teď když se přihlásím, tak se ozve zvuk při přihlášení, to se v půlce utne, vypne se obrazovka, naskočí a vidím zase přihlašovací obrazovku :(
Help, moc moc prosím...
Největší práce při instalaci linuxu byla sundat nálepku Designed For Microsoft Windows XP :)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Re: Nefunkční ubuntu :(
« Odpověď #1 kdy: 10 Srpna 2008, 13:44:57 »
Když říkáte, že najíždí a nenajíždí... zkoušela jste zkontrolovat RAMku? (při startu v Grubu je na to volba také)
Have you tried turning it off and on again?

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2008, 13:04:47 »
Ale když winy jedou? no zkusím to :)
Největší práce při instalaci linuxu byla sundat nálepku Designed For Microsoft Windows XP :)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2008, 13:52:34 »
A po fyzickém odpojení toho disku to je OK? Pokud ano, zapojte ho až v Ubuntu a dodejte výpis z terminálu:
Citace
sudo dmesg | tail

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2008, 16:54:05 »
ne, ani se nedokážu přihlásit :(

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 11 Srpna 2008, 17:01:03 »
ramky sou OK... Prostě ksyž se přihlásím, tak mě to kopne zpět na přihlašovací obrazovku :(

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 11 Srpna 2008, 17:56:16 »
Aha.. tak bude problém buď v
1) grafice
2) nastavení (např. práva k souborům) - nepíše to nic?
3) že by něco v .gconf či .gnome2? Zkuste tyto složky přejmenovat (třeba .gconf_x) a zkuste grafické prostředí spustit znovu.

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 11 Srpna 2008, 20:14:30 »
Když dám alt+ctrl+f1 tak to spadne úplně stejně ... Vypadá to na problém s MB... (můj odhad)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 11 Srpna 2008, 20:32:29 »
Tak zkuste data z domovského adresáře hodit pomocí live cd na něco odpojitelného a udělejte komplet novou instalaci... Jsou to tři čtyři hodiny práce, ale zdá se, že jste strávil zkoušením již mnohem více.

Pana_Ruplahlava

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 11 Srpna 2008, 20:52:59 »
Jop... :) Zejtra kupuju novou desku... už blbne delší dobu,takže mě to stejnak čeká :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.