Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: spouštění open office dokumentů..?  (Přečteno 1526 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
spouštění open office dokumentů..?
« kdy: 15 Srpna 2008, 09:04:54 »
Zdarvím, potřebuju spustit nějaké dokumenty jak ve wordu, tak v excelu. Po spuštění mi to zamítá přístup. Nepomůže ani změna vlastníka ani práv toho souboru..pomůže jen to, když spustím z konzole word jako superuživatel (sudo oowriter) a pak v tomto spuštěném programu otevřu dokument..jak přinutím ten program, aby se spouštěl v superuživatelském režimu hned po dvojkliku na příslušný soubor s dokumentem? Nebo jestli je ještě nějaké jiné řešení?
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Vetinari

• Stálý člen
  • **
  • ... so better use your brain!
Re: spouštění open office dokumentů..?
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2008, 09:13:43 »
Writer ani Calc rozhodně nepouštěj jako root, ale změn si práva u těch dokumentů. V konsoli spusť
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus a potom pravé tlačítko oprávnění.....

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2008, 09:17:23 »
No, to je právě to divné..práva u těch spouštěných souborů jsem měnil pomocí chmod 777, ještě jsem si zkontroloval, jestli se tato operace podařila pomocí "ls -l", práva ty dokumenty měly, ale prostě se to nespustilo, zamítnutý přístup..

teď mě ale napadá, já měnil práva složky a nepoužil jsem parametr -R, ale i u té složky ještě před změnou byly práva 755, tak předpokládám, že všechny soubory v té složce byly taky s právy 755, což by mělo být v pořádku
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2008, 09:42:27 »
Tak už jsem na to asi přišel..nemůžu to vyzkoušet na pc, kde to nefungovalo, pač jsem teď v práci, ale když se dívám na práva v těch složkách, tak ani u jednoho není "x" jako spuštění..složky mají vesměs práva 755, soubory mají snad každý něco jiného..nevím z jakého důvodu si to přiřadilo taková práva, ale bude to sto pro tím

na druhou stranu mi je ale divné, jak je možné, že to v práci funguje, když to ty práva spouštění nemá :) jedině, že by se mi tady v práci ten word spouštěl v tom superuživatelském režimu..což mi sice nebylo doporučeno, ale práva spouštění programu jsem určitě neměnil, už to tak bylo.
« Poslední změna: 15 Srpna 2008, 09:49:37 od On »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2008, 09:30:36 »
A nemáte ty soubory náhodou na NTFS disku?
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2008, 09:45:20 »
No, nejdřív jsem si to myslel taky, a proto jsem to přesunul do /home...ntfs mám vyřešený přes fstab, kde mám umask=077, takže veškeré důležité dokumenty a zálohu mám pod zámkem..tohle by už ale vyřešené bylo, dokumenty již spouštím..jen mě teď hlodá, jak je možné, že to tady v práci funguje, když to ty práva pro spuštění nemá..a tady mám jen disk s FS ext3.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.