Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Malá rychlost stahování aktualizací/balíčků ze serverů  (Přečteno 2372 krát)

juntas1

• Návštěvník
rozhodl jsem po dobrých zkušenostech s Ubuntu 9.10 vyzkoušet také aktuální verzi Kubuntu. Vše se zdá víceméně ok, až na směšnou rychlost stahování aktualizací a balíčků.. v Ubuntu mi vše jede okolo 400 kb/s - c Kubuntu se dostanu tak maximálně na 8 kb/s, což dělá kubuntu naprosto nepoužitelným. Připojením to rozhodně nebude, to frčí normálně. prostě pomalá je jen komunikace se servery ubuntu v rámci kubuntu.. Máte s tím někdo zkušenosti? Ono stahovat kodeky nebo lokalizaci půl hodiny není nic super  ::)

juntas1

• Návštěvník
Re: Malá rychlost stahování aktualizací/balíčků ze serverů
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2009, 09:27:12 »
takže všem se aktualizace a balíčky stahují plnou rychlostí? O přetížení serveru nejspíš nepůjde, protože to tak pomalinku jede i dnes.

oyankee

• Host
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2009, 09:42:52 »
Pomaleji to jede(vždy před a po vydání finálních verzí to tak je), ale nevím jestli tak, jak píšeš. Zkus si změnit repozitáře na jinou zemi.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2009, 10:01:31 »
Pomaleji to jede(vždy před a po vydání finálních verzí to tak je), ale nevím jestli tak, jak píšeš. Zkus si změnit repozitáře na jinou zemi.

Kubuntu má tím pádem nastavené nějaké jiné repozitáře, než Ubuntu? Nevím přesně, jak to funguje, ale je možný, že by manager v kubuntu měl jiné repozitáře než Synaptic v Ubuntu? Protože přes Synaptic se mi věci před dvěma dny stahovaly parádně..  Tím pádem by mi třeba stačilo nainstalovat Synaptic a bude to ok..?

oyankee

• Host
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2009, 11:13:18 »
Zdroje jsou stejné. To by neměl být rozdíl. Zdroje máš u obou zapsané v /etc/apt/sources.list . Když to zkusíš z konzole pomocí apt-get, je jedno, jestli jseš v Gnome nebo v KDE.

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2009, 13:10:24 »
Doporučuji vybrat servery ČVUT, fungují jako jediné v ČR neustále stejně rychle!
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Listopadu 2009, 23:09:20 »
Díky za info  ;) jaké konkrétní servery ČVUT mám nastavit? Pátral jsem na netu a našel jsem akorát jakési ftp s uloženým image ubuntu.. což se mi nezdá, že by měly být právě ony repozitáže. Když bych si nastavil ČVUT měl bych asi zakázat ostatní repozitáře, že ?

juntas1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Listopadu 2009, 07:39:13 »
Po několika změnách repozitářů, které nepomohly (Kubuntu si vesele dál stahuje z jakýchkoliv repozitářů groteskní rychlostí), jsem se vrátil na Ubuntu a ejhle.. stahování z repozitářů frčí bez problémů plnou rychlostí. Kdo uteče vyhraje?  :)

Trošku mě to mrzí, protože KDE je pro mě v některých věcech lepší než Gnome - už jen z toho důvodu, že si je jako prostředí můžu mnohem variabilněji a snadněji upravit. Gnome svoji funkci plní dobře, ale je nemastné neslané  :-\

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #8 kdy: 06 Listopadu 2009, 09:30:00 »
Teď abych pravdu řekl tak nevím adresu toho ČVUT serveru, máme jich tady víc. Ale jsou zahrnuty jako mirrory už v Kubuntu. Takže stačí vybrat Českou republiku a tam zvolit nějakž ČVUT server.
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #9 kdy: 08 Listopadu 2009, 14:03:40 »
Ahá, toho jsem si nikdy nevšiml, že se dá vybrat jiný server. Těch z ČVUT je tam několik..
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.