Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ziadne volne miesto na systemovom disku  (Přečteno 9219 krát)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Ziadne volne miesto na systemovom disku
« Odpověď #25 kdy: 20 Srpna 2008, 14:13:09 »
dufam ze si kvoli mne neosedivel  ::)

Pozdě...  ;D

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

luisah

• Závislák
« Odpověď #26 kdy: 20 Srpna 2008, 14:13:19 »
Dakujem za pomoc vsetkym..pojdem sa pustit do toho.

Mno hej pochopil som to rozdelenie, ale chcel som mat disk E nezavisli od win aj ubuntu, Cize priecinok Home sa budem snazit mat co najmensi pretoze tam nebudem nic ukladat, ani vo win si neukladam do Mojich dokumentov nic.

to: Milhouse..prepac ;)...  dufam ze si kvoli mne neosedivel  ::)
Neboj, Milhause zmodral :D
Jo, s tím, že do domovského adresáře nebudeš nic ukládat - to se mě zdá v ubuntu jako blbost (když si vytvoříš /home partition, tak budeš mít domovský adresář na jiné partition - stejně jako když ve win, budeš mít data na jiném oddíle i když v linuxu to nepoznáš a přistupuješ normálně do místa - domovský adresář) - no budiš.
Jinak pokud tedy nechceš mít nic ve svém domovském adresáři, tak volbu s home úplně vynech - automaticky se ti vytvoří s partition se systémem (tedy budeš mít vše např. v těch 10GB -> 15GB)
Pokud chceš mít tedy společný úložiště dat, tak bych naformátoval zbytek disku pro data na fat32 (budeš moci v pohodě přistupovat k datům jak z win tak z lin)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #27 kdy: 20 Srpna 2008, 14:15:12 »
Stejně bych fal /home zvlášť, neb se tam ukládá osobní nastavení programů. To se později po formátu / může hodit. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Fijo666

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 20 Srpna 2008, 15:58:05 »
Mno tak som to zacal instalovat, ale nie cez Wubi. Povodne som myslel ze instalacia cez Win ze spravi vsetko co je treba. Tak teraz mam diskov v PC viac ako je zdrave. Mam C: aj E: + jeden swap, jeden home a jeden systemovy. Uz je 94 % nainstalovanych (nastavuje sa HW)...dam vediet ako som dopadol.

premet

• Host
« Odpověď #29 kdy: 20 Srpna 2008, 23:18:02 »
Vždycky mě nejvíc mate jak někdo používá označení disků z Windowsů jako C a E kdo pak má vedět o jaký oddíl jde  ;D ;D.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.