Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kaffeine  (Přečteno 1528 krát)

story

• Návštěvník
kaffeine
« kdy: 20 Srpna 2008, 22:18:39 »
Zdravim potřeboval bych změnit v kaffeine texták s transportery . ale při uloženi změny mi to hodi Nemohu uložit soubor /usr/share/doc/dvb-utils…ples/scan/dvb-s/Thor-1.0W.na založce ve vlastnostech jsou uživatelska prava root ale nejde to změnit jinak pro kaffeine jsem to našel  http://joshyfun.peque.org/transponders/kaffeine.html předem diky za pomoc začatečnikovi mam ubuntu 8.04

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Re: kaffeine
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2008, 22:32:45 »
Je třeba změnit uživatelská práva jako root. Nejrychleji to uděláte z Terminálu příkazem sudo chown vasejmenu /usr/share/doce/dvb ..... prostě tam celá cesta.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2008, 13:19:00 »
a nebo ten soubor měnit jako root, abyste ho mohl uložit....
Kód: [Vybrat]
gksu kate /usr/share/doc/dvb-utils…ples/scan/dvb-s/Thor-1.0W

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2008, 13:36:46 »
Psal, že má Ubuntu tak to bude
gksudo gedit /usr/share/doc/dvb-utils…ples/scan/dvb-s/Thor-1.0W a pokud by to bylo Kubuntu tak by to bylo stejně
kdesu místo
gksudo

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2008, 23:41:39 »
Dobrá, máte pravdu, že je lepší to upravit jako root.Tak jednoduše pustit Kate jako root klikáním z KMenu: najet si v menu do složky kde je Kate - tuším že Nástroje, pravý klik na Kate - Vložit do spouštěcího dialogu a zvolit Spustit jako jiný uživatel a napsat root a heslo. A nemusíme šachovat s příkazovou řádkou.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.