Koukám na tohle vlákno a musím říct, že po čase jsem změnil názor. To, že Perpetuum mobile porušuje zákony fyziky je jistě pravda. Avšak, pokud jste přičichli ke kvantové fyzice nebo dokonce k metafyzice, musíte vědět, že ne vše bylo v našem vesmíru odhaleno a že ne všechny zákony musí být zcela správné. Největší chybou je myslet si, že všechno už víme.
Jinak sysifos.cz je 100% nesmysl. Argumenty na těchto stránkách jsou většinou zcela mimo.
No, ty o kvantové fyzice vůbec nic nevíš... A metafyzika není vědecký obor, ale povídačky babiček, které jsou tak pravdivé asi jako knížky Harry Potter...
Je zajímavé, proč nikdo nikdy u žádného perpetum mobile nedokázal změřit, že opravdu vyrábí energii z ničeho a nikdo jej nikdy nedokázal využít..
Taky si myslím, že to jsou ropné lobby, které zašlapou každé nově objevené perpetuum mobile do země... :-)
Ty budeš asi taky jednodušší člověk, že? Vysvětli mi, kdyby existovalo perpetum mobile, tak proč by ropné společnosti investovaly obrovské peníze do těžby ropy, když by místo toho mohli sedět doma a zadarmo vyrábět energii, kterou by pak všem prodávali? A proč třeba Shell staví obrovské parky větrných elektráren a investuje vývoje fotovoltaiky ale i jádra obrovské peníze, když by mohl vyrábět elektřinu naprosto zadarmo pomocí perpetum mobile?
Musím oponovat: sysifos není nesmysl. Je to, bohužel, nátlaková skupina namyšlenejch ignorantů, jejichž motem by mohlo v kostce být třeba: Co neumíme změřit a zvážit, to neexistuje.
Proč myslíš, že je to skupina namyšlených ignorantů? Oni z toho narozdíl od těch podvodníků, co takovýhe blbosti prodávají ignorantům jako ty, nic nemají... Navíc v jeho členy jsou přední Čeští vědci, kteří narozdíl od tebe něco dokázali...
Zajímavé názory! Mohl by mě někdo vysvětlit v atomu oběh elektronů kolem jádra a kde berou svou energii pro svou rotaci? Taky Perpetum Mobile?
A jaktože Země nespadne na Slunce a nepřestane se točit kolem své osy? To bude asi nepochopením fyzikálních zákonů... Ono sice když přestanou koně táhnout, tak kočár nejede, ale to proto, protože v našich podmínkách existuje tření, které způsobuje pokles energie (spotřebovává se na ohřívání vzduchu, ložisek kol atd., ale nikam nezmizí..), V atomu se nikde nic netře - není tam vzduch ani ložiska - tak se energie zachovává (díky stejnému zákonu jako žádná energie nemůže nijak od sebe vzniknout - zákonu zachování energie...) ///(navíc představa jedné kuličky obíhající kolem druhé je špatná - proto ani neuspěje to, že by měl atom vyzařovat emg záření a elektron spadnout do jádra - jsou to spíš vlny, než kuličky - a o tom je ta kvantovka...)
Čekal jsem, že na technicky zaměřeném fóru nebude tolik lidí, kteří věří takovýmto evidentním blbostem...
No to je jen další důkaz degenerace lidstva...