Disketa s boot sektorem nějak takhle: ...
Děkuji za tip. Nebyl i nějaký spolehlivý a funkční pro USB? Ten comp totiž nemá FDD...
Mimochodem, zabil jsem tím včera celý den a bez výsledku.
Základní poznatek:
již nikdy víc základní desku od Intelu. Jejich návody/support na webu jsou k ničemu, neúplné a nefunkční.
Existují 4 způsoby, jak podle jejich stránek flashnout BIOS:
1. Z windows pomocí .EXE souboru; nemám windows a pod wine to fakt nefunguje.
2. Stáhnout .ISO, vypálit na CD, bootnout a vše se udělá samo. Bohužel, jejich ISO soubor sice jde vypálit, ale bootnout se z něj nedá a výsledkem je nečitelné zničené CD (ověřeno na více verzích souboru a stěžuje si na to hodně uživatelů).
3. Stáhnout .BIO soubor, vypálit na CD nebo dát na USB, vytáhnout na desce jumper pro recovery mód a nechat automaticky proběhnout celý proces. Recovery si najde soubor na vloženém médiu a upgradne. Proces by měl trvat as 3-5 minut a mít "vizuální výstup" průběhu... Někteří reportují, že to je pomalé a chvilku to trvá (až 20 minut, než to naběhne), což ovšem intel zapomíná v návodu zmínit. Zkušel jsem obě možnosti (CD i USB) a nechat to opravdu dlouho (až 2hodiny). Ale nenaběhlo to a nestalo se vůbec nic.
4. Boot USB. Přes veškerou snahu se mi nepodařilo vyrobit bootovací USB s DOSem... Nejlepší výsledek, ke kterému jsem se dostal, že to bootlo a pak umřelo s hláškou na nekompatibilní architekturu...