Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odinstalace Kubuntu  (Přečteno 3075 krát)

jlozek

• Návštěvník
Odinstalace Kubuntu
« kdy: 29 Srpna 2008, 09:13:15 »
Dorého dne přeji. Včera jsem si stáhnul a vypálil na CD poslední verzi Kubuntu. Nejdříve jsem ji používal jako LiveCD, ale pak jsem si na Wiki přečetl možnost nainstalovat Kubuntu přímo do Windows (Wubi). Všechno proběhlo v pořádku. Problém je v tom, že když jsem si chtěl Kubuntu z počítače odinstalovat (jen jsem ho zkoušel - měl by pak zakotvit na jiném počítači), tak se mi moc nedaří. Moje postoupy byly dle návodů z Wiki - 1) Přidat/odebrat programy ve Windows -> odinstalace Ubuntu, 2) na disku D jsem nalezl adresář ubuntu, klikám na unistall.exe 3) spouštím vypálené CD s Kubuntem, klikám na umenu.exe, Instalace ve Windows, proběhne jakýsi teploměr a jako v předchozích dvou případech se nic nestane - žádná chyba, žádná hláška, prostě nic (chová se to jako vir  :) ). Zkoušel jsem se přepnout do nouzového režimu a opakovat pokusy, ale nezabralo to. Tak pak už nevim. Zatim jsem ve W zakázal možnost výběru OS. Teď váhám, jestli mám natvrdo smáznout na Dčku adresář ubuntu.
Nemá někdo pro mě jako nováčka radu?
WOS: Windows XP prof (systém na c:, instalace Kubuntu na D:)
Díky,
Jarda

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Odinstalace Kubuntu
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2008, 09:27:45 »
Pokud všechno selže, můžete prostě ručně smazat složky C:\ubuntu a C:\wubildr* a pak ještě ručně upravit C:\boot.ini (smazat z něj řádku Ubuntu).

jlozek

• Návštěvník
Re: Odinstalace Kubuntu
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2008, 13:50:20 »
Pokud všechno selže, můžete prostě ručně smazat složky C:\ubuntu a C:\wubildr* a pak ještě ručně upravit C:\boot.ini (smazat z něj řádku Ubuntu).

Děkuju za radu.

Jarda

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.