Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: plocha  (Přečteno 2451 krát)

_SpiRiT_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
plocha
« kdy: 29 Srpna 2008, 15:49:47 »
Caute. Neviete ako si mam dat ikonu kosa a disky na plochu?  :)
Disky (odkazy na ne) sa mi tam pridaju automaticky ked vstupim do nho ale po vypnuti pc to zmizne.

existpierre

  • Host
Re: plocha
« Odpověď #1 kdy: 29 Srpna 2008, 15:55:00 »
http://wiki.ubuntu.cz/Ubuntu%20Tweak
Plocha - ikony na ploche

_SpiRiT_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #2 kdy: 29 Srpna 2008, 19:28:30 »
diky  :) a neviete ako si vytvorim odkaz napr. na var/www alebo na media/System?  lebo si ho chcem dat na plochu
« Poslední změna: 29 Srpna 2008, 19:32:13 od _SpiRiT_ »

kkaarreell

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1072
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #3 kdy: 29 Srpna 2008, 20:48:11 »
otevri si nautilus, najdi ten adresar, klikni na nej pravym tlacitkem mysi a vyber "vytvorit odkaz"

existpierre

  • Host
Re: plocha
« Odpověď #4 kdy: 29 Srpna 2008, 21:01:03 »
alebo potiahni kolieckom na mysi

_SpiRiT_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #5 kdy: 01 Září 2008, 10:32:09 »
diky  :) len skoda ze sa neda dat odkaz aj na diskove particie

A ked uz som teda pri diskoch tak na Win XP mam 4 disky:  c: e: f: g:
Ubuntu mam instalovane v g:  A prave G: mi v ubuntu nenacitalo (je to NTFS) je to z bezpecnostnych dovodov vypnute ci co?

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #6 kdy: 01 Září 2008, 11:04:42 »
A ked uz som teda pri diskoch tak na Win XP mam 4 disky:  c: e: f: g:
Ubuntu mam instalovane v g:  A prave G: mi v ubuntu nenacitalo (je to NTFS) je to z bezpecnostnych dovodov vypnute ci co?
Tak tomu jsem neporozuměl.
Ubuntu nemůže být ntfs, ale ext3.
Win nevidí disky (partition) s linuxovým formátem - je potřeba doinstalovat utilitku pro win.

Na partition by snad měl jít vytvořit spouštěč - nevím, ale jak (mám jen ubuntu).
« Poslední změna: 01 Září 2008, 11:06:34 od luisah »

Lako

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #7 kdy: 01 Září 2008, 16:26:09 »
Ten kos (a rozne dalsie ikonky na poloche) si mozes nastavit aj cez gconf-editor.

  • ALT + F2 a napis gconf-editor
  • apps -> nautilus -> desktop
  • oznac trash_icon_visible

« Poslední změna: 01 Září 2008, 16:32:26 od Lako »

_SpiRiT_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #8 kdy: 02 Září 2008, 11:38:40 »
vo windowse mam c: - fat - dos :) ,  e: - ntfs - win xp , f: - ntfs , g: - ntfs - Ubuntu
instaloval som to tak ze som iso otvoril vo virual.. Romke cez Deamona a tam som spustil instalacny exe

A sete jedna vec. Niekedy ked zapnem mozem vidiet skryte polozky a stale ich v menu musim vipinat (ked s nimi nechcem pracovat)

luisah

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3704
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #9 kdy: 02 Září 2008, 11:59:41 »
vo windowse mam c: - fat - dos :) ,  e: - ntfs - win xp , f: - ntfs , g: - ntfs - Ubuntu
instaloval som to tak ze som iso otvoril vo virual.. Romke cez Deamona a tam som spustil instalacny exe

A sete jedna vec. Niekedy ked zapnem mozem vidiet skryte polozky a stale ich v menu musim vipinat (ked s nimi nechcem pracovat)
Aha, takže máš Ubuntu nainstalovaný přes Wubi ve win.

_SpiRiT_

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 10
    • Zobrazit profil
Re: plocha
« Odpověď #10 kdy: 09 Září 2008, 16:26:11 »
ano

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.