Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA  (Přečteno 4587 krát)

Tiso

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 13
Proste kdyz pripojim sluchatka k notebooku tak mi hraje i zvuk s repracku i ze sluchatek. :(
« Poslední změna: 19 Ledna 2008, 01:43:59 od Anna Taliánová »

člověk

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 294
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek,prosím pomoc!!!
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosince 2007, 10:58:49 »
S něčím podobným jsem se již setkal. Byla to ale mechanická záležitost. Při strkání konektoru do zdířky se nepřepnul mechanizmus ve zdířce a hrálo obojí. Vyřešilo to až sehnání originálního konektoru.
Zda to je i Váš případ je těžko přesně říct.

PeTr Temny

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 2
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek,prosím pomoc!!!
« Odpověď #2 kdy: 30 Prosince 2007, 18:09:08 »
Deje se mi to same, ale neberu to jako problem, protoze mi staci tlacikem dat "MUTE", vypnou se repracky a sluchatka hraji dal... Ovladani hlasitosti funguje bez problemu dal na sluchatka...
« Poslední změna: 08 Ledna 2008, 22:45:14 od Anna Taliánová »

afk_cz

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 283
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek,prosím pomoc!!!
« Odpověď #3 kdy: 30 Prosince 2007, 18:44:40 »
zkusil bych procist tohle: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=13514.0 ... uz jsme to tam resili. pak poreferuj ;)
Ubuntu 8.04 - server, Ubuntu 8.10 a 9.04 desktop, Ubuntu 9.04 a 9.10 laptop :) vsude Ubuntu :))

anicka

  • Host
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek
« Odpověď #4 kdy: 19 Ledna 2008, 01:43:08 »
Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA

Lukáš Svoboda poradil následující tip:

Mozna bych zkusil toto: Getting Ubuntu 6.10 working on my Asus F3Jm - je to sice pro notebook ASUS F3JM, ale cela rada f3 by mela mit stejny motherboard (základovou desku) takze i stejnou zvukovku. V kazdem pripade to znamena kompilovat alsa 1.0.15 (tato verze je pripadne v backports repozitari, aby se to nemuselo kompilovat), a pak zkouset ruzne parametry model=xxx pro modul snd-hda-intel. Pro notebooky Asus by to mel byt jeden z parametru: auto, asus, asus-w1, asus-dig, asus-dig2, uniwill nebo asus-laptop. Do souboru s nastavenim parametru pro moduly (ted z hlavy nevim jestli je to /etc/modules nebo kde) pridat options snd-hda-intel model=3stack, tipuju ze by to mohlo byt options snd-hda-intel model=asus-laptop. Kez bych umel francouzsky: http://groups.google.com/group/linux.debian.user.french/browse_thread/thread/f3048d59d3b8741b - doporucuji tam toto: options snd-hda-intel  model=asus-laptop position_fix=1, ovsem stale plati nutnost upgradu alsa na 1.0.15 (z backports nebo kompilovat ze zdrojaku).

Postup:
1/ povolit backports
2/ nainstalovat balicek linux-backports-modules-generic
3/ pridat radek "options snd-hda-intel  model=asus-laptop position_fix=1" do /etc/modprobe.d/alsa-base
(dival jsem se do ubuntich navodu, ten soubor s parametry pro moduly je /etc/modprobe.d/alsa-base)
4/ a pak zkouset menit ten parametr model=xxx
- pro notebooky Asus by to mel byt jeden z parametru: auto, asus, asus-w1, asus-dig, asus-dig2, uniwill nebo asus-laptop.
-> po kazde zmene parametru nutny restart!
« Poslední změna: 19 Ledna 2008, 01:57:34 od Anna Taliánová »

Tiso

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 13
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2008, 13:37:09 »
Cau dlouho jsem tu nebyl nemel jsem notebook :) Diky za navod ale neslo by to trosku vic podrobneji?
« Poslední změna: 05 Března 2008, 22:03:25 od Anna Taliánová »

nettezzaumana

  • Host
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2008, 13:49:54 »
nechci te desit, ale mam stejny problem na F3Tc a delal jsem s nim psi kusy, zkusil desitky "zarucenych" navodu, ale nakonec jsem se musel smirit s tim, jak to je.

Kazekage

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 256
  • Stand or Die
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #7 kdy: 04 Března 2008, 14:00:20 »
Ja som mal tento problem s F3Ka aj vo Win, stacilo pichnut sluchatka a pockat ked hralo naraz aj repro aj sluchatka. Potom vytiahnut a zase pichnut spat a hrali len sluchatka, v Ubuntu to iste. Pozri sa ci mas v BIOSe zapnute post sound.
« Poslední změna: 25 Září 2008, 13:59:31 od Anna Taliánová »
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

alesh

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 1
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #8 kdy: 10 Dubna 2008, 19:44:19 »
U F3KA staci pripsat "options snd-hda-intel model=lenovo" do /etc/modprobe.d/alsa-base
Pripadne si jeste pohrat s ovladanim zvuku na klavesnici z "FRONT" na "PCM"

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6529
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #9 kdy: 10 Dubna 2008, 19:54:58 »
Jj. Moj postup.
Kód: [Vybrat]
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base

 pridat riadok
options snd-hda-intel model=laptop model=lenovo

Inak, este v biose nesmies vypnut ten uvodny zvuk ktori sa zobrazuje pri napise ASUS. Iba ho stiahni na nulu.


Jee, to je take stare vlakno.
« Poslední změna: 10 Dubna 2008, 19:57:02 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 22.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Karel Ochman

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 227
    • http://www.leatherservice.wz.cz
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #10 kdy: 11 Dubna 2008, 16:01:18 »
Nechci tě strašit ale kvůli tomu jsem měl F3T v servise na reklamaci prý to je normální u F3 :) Vyměnili mi ten vnitřek toho vstupu a jede dál.

jaravor

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #11 kdy: 08 Září 2008, 11:18:10 »
Mám NTB ASUS F3E-AP268 a stejný problém - po zapojení sluchátek stále hraje integrované repro. Podle zdejšího návodu jsem zkoušel měnit paramtetry v alsa-base, vyzkoušel jsem všechny co jsou zde i z ALSA-configuration.txt , ale bezúspěšně :( Jediné mě napadá je ručně vypínat reproduktory, ale to mi nepřijde jako moc elegantní řešení... Není ještě jiná možnost?
Kód: [Vybrat]
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: ALC861VD Analog [ALC861VD Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0

limpbizkit

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 2
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #12 kdy: 08 Září 2008, 16:35:37 »
Proste kdyz pripojim sluchatka k notebooku tak mi hraje i zvuk s repracku i ze sluchatek. :(



mne to delá i na FS amilo Pa1510 :-[

jaravor

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 8
Re: Zvuk mi hraje i z repra v notebooku i ze sluchatek - ASUS F3KA
« Odpověď #13 kdy: 09 Září 2008, 14:08:02 »
Mám NTB ASUS F3E-AP268 a stejný problém - po zapojení sluchátek stále hraje integrované repro. Podle zdejšího návodu jsem zkoušel měnit paramtetry v alsa-base, vyzkoušel jsem všechny co jsou zde i z ALSA-configuration.txt , ale bezúspěšně :( Jediné mě napadá je ručně vypínat reproduktory, ale to mi nepřijde jako moc elegantní řešení... Není ještě jiná možnost?
Kód: [Vybrat]
karta 0: Intel [HDA Intel], zařízení 0: ALC861VD Analog [ALC861VD Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
Takže nakonec se povedlo, správný parametr pro ASUS F3E-AP268 byl "hp"
Kód: [Vybrat]
options snd-hda-intel index=0 model=hp

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.