Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejedou mi žádné + nějaký náhrada za win program?  (Přečteno 2989 krát)

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
Nejedou mi žádné + nějaký náhrada za win program?
« kdy: 11 Září 2008, 17:08:27 »
Čau lidi,

nejedou mi žádné linuxové hry. Podle návodů na wiki jsem si stáhl, rozbalil ManiaDrive. Spustím, jdu hrát a šíleně se to seká, vpravo nahoře mi to píše 3FPS.

Extreme Tux Racer se mi také šíleně seká a nějak jsem nepochopil, jak se ovládá. Kolik FPS, to momentálně nevím.

Pak jsem zkoušel Hidden and Dangerous Deluxe (freeware), nainstaloval, nastavil, spustil. Opět menu a podobné věci jedou nádherně plynule, ale jak se dostanu do hry, tak to je sek, sek, sek. FPS zde nevidím.

Také jsem zkoušel FlightGear. Opět, menu atd. jede v pohodě, ale když jsem v letadle, tak je to sek sek sek sekk až to vypnu po 5 minutách (jsem zvyklí z windowsů trochu čekat).

Kde může být problém?

glxinfo mi píše, že mám direct rendering: Yes, glxgears mi píše, že mám 1000FPS (dříve jsem měl 1700, dříve myslím po rozdělení disku). Při akcelerovaném prostředí mám 1500FPS podle glxgears. Používám základní ovladače.

Jinak neznáte nějakou alternativu k win programu Screamer Radio pod Linuxem. S WINE si zrovná nerozumí...

Na abclinuxu.cz mi poradili radeonhd, ale prý to není moc stabilní, jaký je Váš názor?
Ten Linux není špatná věc, jen se s tím naučit. Windowsák není zvyklý.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
Re: Nejedou mi žádné + nějaký náhrada za win program?
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2008, 17:19:22 »
No, ono by se možná hodilo, kdybys napsal parametry svého kompu (procesor, paměť, grafika) a jakou konkrétní verzi Ubuntu používáš. Taky jestli a jakým způsobem jsi instaloval ovladače. Bez toho ti asi nikdo neporadí, moc telepatů Ubuntu nepoužívá  :)
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2008, 17:57:35 »
Njn, zapomněl jsem. Tak Intel Celeron D 2,8GHz, 1GB DDR (4x256MB) dualchannel, 160GB Toshiba připojená přes USB, ATi Radeon Gigabyte 9550 128MB (verze s DVI), Ubuntu 8.04, ovladače základní svobodné.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2008, 18:37:40 »
Doporučuju nainstalovat nesvobodné ovladače. Pokud si povolíš restricted zdroje, měl by Správce nesvobodných ovladačů nabídnout instalaci sám od sebe. (Viz návod - Metoda 0 či 1).

Alternativně můžeš zkusit svobodné ovladače Radeon (postup instalace si budeš muset najít). Chování, co popisuješ, mi přijde jako provoz na univerzálním vesa driveru.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Září 2008, 21:56:29 »
Tak jsem nahodil fglrx s fusion-icon. Mania Drive jede již na 50FPS, Extreme Tux Racer má 25FPS, za to Hidden and Dangerous má šílené textury, FlightGear to stejné jako HaDD.

Jinak, mě v podstatě o tyto hry nejde, jen bych si tam chtěl dát nějaké tradiční linuxové hry a nějaké "normální". Chtěl bych nějaký jednoduchý simulátor letadel, pokud možno vlakový simulátor (ne takový ten plochý, kde jen přehazuju vyhybky), automobilový simulátor a nějakou First person střílečku (jako CS 1.6). Pomůžete mi s výběrem?

Jinak nějaká ta obdoba Screamer Radio pro Linux by nebyla?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #5 kdy: 11 Září 2008, 23:44:22 »
S tou náhradou za Screamer Radio nepomůžu - nevím ani, k čemu ten program je (něco s rádiem? :) )

50FPS je již poměrně dobrá, ale těch 25 u Tuxe se mi zdá trošku málo (je to vidět? Kdysi jsem měl radeon 9200 a TuxRacer jel zcela bez problémů). Online FPS je poměrně dost, namátkou AlienArena, Tremulous, Sauerbraten, Warsaw, OpenArena, .... Zkus to přes menu Přidat/odebrat aplikace, je jich tam určitě víc.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2008, 06:50:09 »
Já můžu doporučit zrovna ten CS 1.6, byla to první taková menší podmínka přechodu na Linux a Ubuntu si s tím poradilo znamenitě..jede krásně, se Steamem trošičku problémy, ale nonsteam bez problémů.
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 12 Září 2008, 08:00:26 »
S tou náhradou za Screamer Radio nepomůžu - nevím ani, k čemu ten program je (něco s rádiem? :) )

Tady něco o Screamer Radiu: http://profiweb.net/blog/prehravac-screamer-radio-0.3.8.a29.html

50FPS je již poměrně dobrá, ale těch 25 u Tuxe se mi zdá trošku málo (je to vidět? Kdysi jsem měl radeon 9200 a TuxRacer jel zcela bez problémů). Online FPS je poměrně dost, namátkou AlienArena, Tremulous, Sauerbraten, Warsaw, OpenArena, .... Zkus to přes menu Přidat/odebrat aplikace, je jich tam určitě víc.

No já nevím, jestli to nebude tím, že to nějakej Extreme Tux Racer (viděl jsem i jinej, ale ten se mi nepodařilo najít)? A nějaká FPS, která by nebyla online?

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 12 Září 2008, 09:52:35 »
No já nevím, jestli to nebude tím, že to nějakej Extreme Tux Racer (viděl jsem i jinej, ale ten se mi nepodařilo najít)? A nějaká FPS, která by nebyla online?
Bohužel, o žádné nevím. Zkus prolézt sekcy hry na wiky, ale co jsem tam naposledy byl, žádnou dobrou single-player FPS jsem tam neviděl.

Thomas123

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 12 Září 2008, 12:23:02 »
Tak jsem vyzkoušel Planet Penguin Tux, FPS až 60, ale stále stejný problém jako u Extreme. Nemohu zahýbat na pravou stranu, když jsem ho zkoušel na volantu, tak je to super, ale na klávesnici nemohu zahýbat doprava.

Vyzkoušel jsem také TORCS, jede dobře, ale tam zase pro jistotu otočím volantem o 2mm na stranu a auto je úplně někde jinde (moc velká citlivost).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.