Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Streamovaná ČT nejde a nejde  (Přečteno 12330 krát)

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: Streamovaná ČT nejde a nejde
« Odpověď #25 kdy: 06 Října 2008, 11:45:50 »
Na velkým obraze se mi to seká taky,nebo to jede zpomaleně :-\ A občas se při maximalizaci okna stane,že se vytvoří seknuté okno v levé horní části monitoru a zbytek je bílá plocha.Nevím jak se to dá řešit :( Je to,ale jen u některých videí,spousta jich jede dobře.
btw:  přešel  jsem na openSUSE 11,tak se znovu učím a trápím  :D :D
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

Lukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 06 Října 2008, 13:16:46 »
jo, viděl jsem opensuse u kámoše a tam tyhle streamy jedou v pohodě...ale přejít nechci

Lukee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 07 Října 2008, 10:21:55 »
Protože na stránce ČT se přímo doporučuje pro linuxáky Helix, tak se ho snažím nainstalovat. Standalone funguje, ale po instalaci balíku mozilla-helix-player mám v browseru pořád okýnko Totemu. Jak to udělat, aby ten Helix plugin opravdu v Mozille fungoval?

ernie

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 09 Října 2008, 20:54:19 »
Stream ČT mi funguje . Používám realplayer a na ostatní videa mplayerplugin - v něm bylo třeba vypnout podporu helixu,
 potom jsem nainstaloval Realplayer z  http://www.real.com/realcom/R?href=http://forms.real.com/real/player/download.html?f=unix/RealPlayer11GOLD.bin .
Dále bylo třeba ručně dokopírovat ze složky /opt/real/RealPlayer/mozilla soubory nphelix.so a nphelix.xpt do /usr/lib/mozilla/plugins. Nevím proč, instalátor RealPlayeru by to měl udělat sám , asi jsem měl někde špatně nastavená práva, nebo tak něco.
Nakonec jsem smazal v/home/mujhome/.mozilla/firefox/6kwxorvb.default soubor pluginreg.dat a znovu spustil Firefox.

Nevím, jestli je to "košer" ale takhle jsem v Kubuntu 8.4 rozchodil streamovaná videa na ČT. Na některých počítačích bylo třeba v RealPlayeru vypnout volbu Use XVideo v menu Tools > Preferences  > Hardware
« Poslední změna: 10 Října 2008, 01:58:47 od ernie »

Frantakibl

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 22 Června 2009, 21:04:18 »
Doufám že správce tohoto článku promine že jsem si ho zkopíroval ale rád bych ho ještě doplnil.

Dej tam tohle a pojede to - Na ten flash jsem nainstaloval :ubuntu-restricted-extras,non-free-codecs,flashplugin-nonfree,mozilla-mplayer,mozilla-helix-player.Není problém přehrát cokoli.Psal jsem to už na diskuzi vedle jede to i na 32bit a nemusíš to externě otevírat ve VLC.
 1)Synaptic - vypiš to a on ti to najde a pak jen nainstaluješ klik,klik   2) Aplikace přidat-odebrat - MPlayer Movie Player, Helix Player a Movie Player (Gstreamer)  V těch aplikacích zvol - všechny dostupné.

Podle tohoto návodu jsem rozjel video na všech počítačích.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.