Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Záchrana dat z disku v software RAID 1  (Přečteno 3163 krát)

fswolf

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
Záchrana dat z disku v software RAID 1
« kdy: 25 Září 2008, 21:01:39 »
Zdravim, měl jsem server a na něm software raid. Ted jeden disk selhal a systém nenabýhá, tak jsem si řekl že ho připojim na jiném PC, ale to my taky nejde. Příkaz: fdisk -l vypíše:

Zařízení Zavádět   Začátek       Konec    Bloky    Id  Systém
/dev/sdb1   *           1        9483    76172166   fd  Linux RAID samorozpoznatelný

Ale když zadám:
# mount -t ext3 /dev/sdb1 /media/zachrana
tak vypíše:
mount: speciální zařízení /dev/sdb1 neexistuje

Nevíte někdo co s tím mám dělat? Dík!

Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5038
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: Záchrana dat z disku v software RAID 1
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2008, 22:14:35 »
ls /dev/sd* vypíše co?
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: Záchrana dat z disku v software RAID 1
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2008, 22:31:28 »
podíval bych se na něco kolem
Kód: [Vybrat]
mdadm
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

fswolf

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 24
    • Zobrazit profil
Re: Záchrana dat z disku v software RAID 1
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2008, 09:05:52 »
ls /dev/sd*

/dev/sda
/dev/sda1
/dev/sda2
/dev/sdb
/dev/sdc
/dev/sdd
/dev/sde


Petr Merlin Vaněček

  • Moderátor
  • Guru
  • ***
  • Příspěvků: 5038
    • Zobrazit profil
    • Lomítkáři
Re: Záchrana dat z disku v software RAID 1
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2008, 16:28:45 »
Pokud jste to dal do jiného PC, musíte napřed vytvořit pole RAID 1 s identickými parametry bez jednoho disku. Pak mountovat pole, nikoliv jen jeho část (particii sdb1)
Registered Linux user #421281
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová