Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 2gb paměti  (Přečteno 4984 krát)

Martin

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 480
2gb paměti
« kdy: 21 Září 2008, 11:17:12 »
potrebuji navysit pamet na 2gb. zvladne to xubuntu 8.04 ?? nebo je to zbytecne moc? dekuji.  :-*
-[ AMD Athlon 1GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 7000 32MB, WD 200GB, WD 30GB - Xubuntu 8.04 Hardy Heron ]-

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6533
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: 2gb paměti
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2008, 11:24:00 »
Ano zvladne. 32bit OS zvladaju tusim 3.7gb. Pritom nezalezi na tom ake mas graficke prostredie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

nettezzaumana

  • Host
Re: 2gb paměti
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2008, 12:12:23 »
potrebuji navysit pamet na 2gb. zvladne to xubuntu 8.04 ?? nebo je to zbytecne moc? dekuji.  :-*
.. je to zbytecne moc .. pokud nebude stacit 256, tak 384 uz pokreje vse myslitelne .. 512 uz je opravdu na hranici ;D

Yontalcar

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 833
  • Semper fidelis
Re: 2gb paměti
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2008, 12:34:34 »
potrebuji navysit pamet na 2gb. zvladne to xubuntu 8.04 ?? nebo je to zbytecne moc? dekuji.  :-*
.. je to zbytecne moc .. pokud nebude stacit 256, tak 384 uz pokreje vse myslitelne .. 512 uz je opravdu na hranici ;D
Citace
640K ought to be enough for anybody.
;D ;D ;D
NB: ASUS X53U - AMD Brazos E450; Debian GNU/Linux Sid amd64 (KDE 4.14)
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. - Albert Einstein

starenka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • /home/starenka
Re: 2gb paměti
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2008, 12:39:10 »
hehe, kde jsou ty doby, kdy clovek honil kazdej kb konvencni pameti :)))
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
Re: 2gb paměti
« Odpověď #5 kdy: 21 Září 2008, 12:44:35 »
Dám ti radu - dej si na plochu Conky, gDesklets nebo něco takového a pokud nemáš nikdy zabráno víc jak 75% paměti, tak rozšíření nepotřebuješ...

Já sám mám 896MB a využiji to jedině, když mám puštěný VMware -- pokud bych nechtěl virtualizovat, tak bych si bohatě vystačil i s původními 384MB...

starenka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • /home/starenka
Re: 2gb paměti
« Odpověď #6 kdy: 21 Září 2008, 12:48:09 »
Pust si par veci v Jave a budes se divit kam ti ta pamet mizi.... Takovy trio NetBeans, Eclipse, Zend je vrchol nenazranosti
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

k.eight.a

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 70
    • Phantasmagoria Feast
Re: 2gb paměti
« Odpověď #7 kdy: 21 Září 2008, 16:57:51 »
Dám ti radu - dej si na plochu Conky, gDesklets nebo něco takového a pokud nemáš nikdy zabráno víc jak 75% paměti, tak rozšíření nepotřebuješ...
Čistě ze zvědavosti... Co to je "Conky, gDesklets nebo něco takového" ? ;) Jsem začátečník a netuším o co jde...

BTW: Já mám 2,5 GB RAM s Ubuntu 8.04
"The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist."

premet

  • Host
Re: 2gb paměti
« Odpověď #8 kdy: 21 Září 2008, 17:01:46 »
Když jsi zvědavej tak co takhle hledat  ;)
http://wiki.ubuntu.cz/Conky
Gdesklets je něco jako toto http://wiki.ubuntu.cz/Screenlets
jinak http://www.gdesklets.de/

k.eight.a

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 70
    • Phantasmagoria Feast
Re: 2gb paměti
« Odpověď #9 kdy: 21 Září 2008, 17:51:36 »
Když jsi zvědavej tak co takhle hledat  ;)
Díky, to mě napadlo, ale říkal jsem si, že to asi bude něco jiného, než nějaká konkrétní aplikace, třeba jen nějaká služba v systému, proto jsem se přecijen zeptal. :) Zkrátka jsem čekal něco jiného, než jak tu například stařenka zmínila, nejspíš programy, NetBeans, Eclipse, Zend. ;)

Ještě mě napadlo, když mám 2,5 GB RAM, je v pořádku že Ubuntu nemá žádný swap?
"The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist."

starenka

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 1276
  • Karma: plynová [zapalovač] [hasičák]
    • /home/starenka
Re: 2gb paměti
« Odpověď #10 kdy: 21 Září 2008, 19:30:22 »
Za mne ti muzu rict ze i pres tyhle zverstva + apache, mysql, virtualbox a dalsi bezny veci - irc,pidgin,firefox,opera,thunderbird,krusader,amarok atd co mi denne bezi jsem se nad 2.5gb obsazeny nedostal (mam 3) a swap jsem nikdy vyuzivat nevidel. Tudiz bych rekl, ze je na nic. Ale stejne ho mam. Nemam prehled, ale neni swap treba na to pokud komp uspim na hdd? Nebo se to uklada do /tmp ?
mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

svisto

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 108
Re: 2gb paměti
« Odpověď #11 kdy: 22 Září 2008, 01:56:40 »
potrebuji navysit pamet na 2gb. zvladne to xubuntu 8.04 ?? nebo je to zbytecne moc? dekuji.  :-*
Pises ze to potrebujes.Tak na co sa pytas ci to Xubuntu zvladne? :)
Nie je to nahodou kvoli Windows? ::)
« Poslední změna: 22 Září 2008, 02:02:43 od svisto »

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: 2gb paměti
« Odpověď #12 kdy: 22 Září 2008, 08:19:35 »
Ještě mě napadlo, když mám 2,5 GB RAM, je v pořádku že Ubuntu nemá žádný swap?
Swap se hodí pro uspání na disk
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

k.eight.a

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 70
    • Phantasmagoria Feast
Re: 2gb paměti
« Odpověď #13 kdy: 22 Září 2008, 09:40:15 »
Ještě mě napadlo, když mám 2,5 GB RAM, je v pořádku že Ubuntu nemá žádný swap?
Swap se hodí pro uspání na disk
Děkuju, takže když mám klasické stolní PC, tak to ani nemusím využít, je to tak?
Ovšem že bych rád někdy ušetřil něco za šťávu atd., ale myslím si že v případě desktopu by to asi bylo zanedbatelné...
"The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist."

Volis

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 918
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Re: 2gb paměti
« Odpověď #14 kdy: 22 Září 2008, 09:55:27 »
Mam 2gb a že bych šel na 4 jsem vzal fakt to nemáš sanci využít pokuď nepouziváš vice virtualních systemu..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

k.eight.a

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 70
    • Phantasmagoria Feast
Re: 2gb paměti
« Odpověď #15 kdy: 22 Září 2008, 18:42:10 »
Mam 2gb a že bych šel na 4 jsem vzal fakt to nemáš sanci využít pokuď nepouziváš vice virtualních systemu...
Tomu postu jsem příliš nerozuměl, ačkoliv byl asi určený pro původního tazatele Martina.
Já paměť nenavyšuju. Nikoho jsem se na to neptal, prostě jsem to udělal. :D
Jen jsem se ptal na 2,5 GB RAM a swap... ;)
"The greatest trick the Devil ever pulled, was convincing the world he didn't exist."

Volis

  • Stálý člen
  • **
  • Příspěvků: 918
  • Impossible is nothing :o]
    • www.petrvolak.com
Re: 2gb paměti
« Odpověď #16 kdy: 22 Září 2008, 19:10:46 »
No nevim swap je skoro zbytečnej ja do něj nešahám vubec protože neni proč ramka to pokryje uplně krásně..
Unix is Unisex :-]

Ubuntu User: 16398 || Linux User: 451118.

richard

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 415
Re: 2gb paměti
« Odpověď #17 kdy: 10 Října 2008, 00:41:21 »
Měl jsem 384 MB, když chodilo toi is s virtualboxem, když jsem rozchodil compiz, tak compiz + virtualbox to už bylo zoufalý tak jsem giga přidal a je to v poho.

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6533
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: 2gb paměti
« Odpověď #18 kdy: 10 Října 2008, 07:57:16 »
Mam 2gb a že bych šel na 4 jsem vzal fakt to nemáš sanci využít pokuď nepouziváš vice virtualních systemu...
Tomu postu jsem příliš nerozuměl, ačkoliv byl asi určený pro původního tazatele Martina.
Já paměť nenavyšuju. Nikoho jsem se na to neptal, prostě jsem to udělal. :D
Jen jsem se ptal na 2,5 GB RAM a swap... ;)

Pri tolkej pamati swap potrebujes asi iba ak uspavas pc na HDD. Ale s dajakym 500MB swap nic nepokazis.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.