Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ako na ISO (image) ???  (Přečteno 3770 krát)

schveps

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 1
ako na ISO (image) ???
« kdy: 27 Září 2008, 08:33:52 »
no hladal som ale bezuspesne ... neviete mi niekto poradit ako alebo cez co spustim iso ???? som lama v linuxe :) ... takze diki za trepzlivost :)

hase

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2934
    • www.palenka.org
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2008, 09:03:06 »
ISO je obraz disku a je urceny bud pre beh systemu z cD (live) alebo na instalaciu. Pokial teda nejake ISO mas, tak ho daj do mechaniky CD, restartuj, pri nabehu pocitaca stlac boot (priority, order,...casto je to F10 a11) a zvol ako 1. CDrom. Tak ti nabehne ako 1. ISO 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6533
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2008, 09:10:08 »
V linuxe otvoris iso cez napriklad gmountiso, acetoneiso a ine. Riesi sa to tu kazdu chvilu a vyhladavanie ti muselo dat vela vysledkov.
Hlavne si zisti coho iso to je. Moze to byt obraz cd, dvd, diskety, diskoveho oddielu ... .
Ak je to napriklad iso obraz ubuntu je to obraz bootovatelneho cd ktore musis napalit v napalovacom programe. Hladaj napalit obraz disku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote

Xijo

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2008, 17:11:14 »
Ja som sa ucil cez terminal... ze:
mount -t ISO9660 /$CESTA_KDE_JE_SUBOR /mnt/$KDE_HO_MOUNTEM = teda kde sa mi zobrazia subory.. samozrejme.. je to ten zlozitejsi sposob.. myslim ze raz som otvoril iso  v balicovacom systeme... . tak. hadam som sa nepomylil

nettezzaumana

  • Host
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #5 kdy: 27 Září 2008, 17:23:38 »
no hladal som ale bezuspesne ... neviete mi niekto poradit ako alebo cez co spustim iso ???? som lama v linuxe :) ... takze diki za trepzlivost :)
<< nehladal jsi vubec!

TIBOR

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 6533
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #6 kdy: 27 Září 2008, 17:23:42 »
Ja som sa ucil cez terminal... ze:
mount -t ISO9660 /$CESTA_KDE_JE_SUBOR /mnt/$KDE_HO_MOUNTEM = teda kde sa mi zobrazia subory.. samozrejme.. je to ten zlozitejsi sposob.. myslim ze raz som otvoril iso  v balicovacom systeme... . tak. hadam som sa nepomylil
Nemas potom problem spravom k tomu iso? Ja ho vzdy mountujem do mnou vytvoreneho adresara iso v home/moje_prihlasovacie_meno. Tvoj postup som este neskusal.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Xijo

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #7 kdy: 27 Září 2008, 17:25:52 »

Nemas potom problem spravom k tomu iso? Ja ho vzdy mountujem do mnou vytvoreneho adresara iso v home/moje_prihlasovacie_meno. Tvoj postup som este neskusal.
spravou.. nie.. samozrejme potom vlastnik je user, ale samozrejmo mozem ku mountu este pridat "-o $OPTIONS" kde miesto $OPTIONS mozes zadat vlastniku, skupinu, a uzivatlske prava.. ale to uz neviem... pozri man mount..

nettezzaumana

  • Host
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #8 kdy: 27 Září 2008, 17:27:08 »
ifaik image se mountuje takhle ::

mount /nejaky/image.iso /kam/s/nim -o loop

nettezzaumana

  • Host
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #9 kdy: 27 Září 2008, 17:30:19 »
fuj .. jsem si zkusil tenhle zpusob abych plane netlachal .. ;D .. to je nejaka Ubuntacka ficura, ze vam to jde?

# mount -t ISO9660 LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/
mount: unknown filesystem type 'ISO9660'
mount: probably you meant iso9660

# mount -t iso9660 LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/
mount: /mnt/data/+IMAGES/LINGEA LEXICON 2002 V4.0.ISO is not a block device (maybe try `-o loop'?)

Xijo

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 40
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #10 kdy: 27 Září 2008, 17:33:36 »
# mount -t iso9660 LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/

ti tam pise ze mas pridat -o loop -> tak pridaj

 mount -t iso9660 -o loop LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/

nettezzaumana

  • Host
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #11 kdy: 28 Září 2008, 02:14:01 »
# mount -t iso9660 LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/

ti tam pise ze mas pridat -o loop -> tak pridaj

 mount -t iso9660 -o loop LINGEA\ LEXICON\ 2002\ V4.0.ISO /mnt/encrypted/
<< nikdy! túúúdle .. ;)

Nexus

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 168
Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #12 kdy: 30 Září 2008, 00:55:57 »
no hladal som ale bezuspesne ... neviete mi niekto poradit ako alebo cez co spustim iso ???? som lama v linuxe :) ... takze diki za trepzlivost :)
Tiez by ma zaujimalo, co je to konkretne za ISO. Ak je to ISO obraz nejakeho DVD, tak to vie napriamo prehrat VLC bez nutnosti sa s tym zabavat :).

Lucasco

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 272
[ubuntu]: Re: ako na ISO (image) ???
« Odpověď #13 kdy: 30 Září 2008, 22:25:39 »
Tento program si neviem vynachvalit... .lahky jednoduchy a iso v poho..


http://www.getdeb.net/app/AcetoneISO

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.