Zdravim! Vysvetli mi niekto preco graficke prostredie ubuntu je na mojom pocitaci take "trhane"? Jedna sa o notebook HP NX6110 s Pentium-M 1.6GHz, 512MB Ram, integrovana intel VGA 815/810. Trhane sa mi zda hlavne posuvanie okien, pripadne scrolovanie. Niekedy ma to ozaj dost stve. Viem, ze na dnesnu dobu uz mam dost stary HW, ale nemyslim ze je to do stareho zeleza a hlavne Windows XP mi na tom bezi OK, u Win je grafika OK, pekne hladke scrolovanie a presuvanie okien.
Da sa to nejako ponastavovat aby to nebolo take trhane? Ja som odchovany na windowsoch, s linuxom pracujem este len tak 1-2 roky a to viacmenej v praci nieco v shelli a na mojom notebooku som si chcel rozchodit Ubuntu aby som sa konecne presvedcil ze som neni odkazany na Windows. Mal som ubuntu 8.04, to uz bolo celkom fajn oproti tym starsim (myslim lahkost ovladania, vela veci sa tam da uz nastavit cez graficke rozhranie, co ja hodnotim ako pozitivum, ale teda ten graficky vykon sa mi nezda). Skusal som aj najnovsi 8.10 (ten mam teraz nainstalovany), ale ziadne zlepsenie v grafike sa nekonalo.