Problem nastava po:
attila@acer-attila:~$ sudo chmod -R 755 ~/
Ale proc to proboha delas??? Vis vubec co delas? Mas opravdu nejaky duvod k tomu, aby se vsechny soubory ve tvem home tvarily jako spustitelne skripty/binarky? A muzes mi vysvetlit, jak jsou pristupova prava k tvemu home ovlivnovana pravy souboru v nem obsazenych (ze je tak nezbytne je menit)?
chmod: nie je možný prístup k `/home/attila/.gvfs': Permission denied
tohle proste ignoruj, .gvfs je zkratka pro gnome virtual file system, ktery je pri aktivni session nepristupny, v tom se radeji nevrtej.
To Pudas:
zkus jeste
chmod 700 /home/pudas
sice uz ten soucasny stav neumoznuje prava zapisu pro ostatni, nicmene kdo vi, co se za tou hlaskou ve skutecnosti skryva (kazdopadne vyzadovat konkretni prava pro domovsky adresar je od ubuntu krapet zvrhle).
Vice k problemu zde: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=437911#post437911
Proc to delam? lebo som taky navod na riesenie tohto problemu nasiel tu na diskusii predtym ako som sa na to opytal...
A ci viem co delam? Nie, neviem... niesom Neo, ani Morpheus, ani Trinity :-D snazim sa rozchodit svoju masinu, aby robila bez zbytocneho sumu... a ked sa nieco vyskytne, tak hladam na fore a vo wiki, a ked uz ani am neuspejem tak sa pytam...
Mimochodom, uz som problem vyriesil - cistou instalaciou (uz asi desiatou (a myslim ze aj poslednou... este raz si tento system dovoli nejake zahady na mojom kompe a vraciam sa k 7.10 (mimochodom, az doteraz som mal zlate pravidlo, ze som si instaloval/aktualizoval vzdy o jednu verziu nizsie ako bola najnovsia)))
Kazdopadne vdaka vsetkym za ochotu