Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem s USB  (Přečteno 2014 krát)

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
Problem s USB
« kdy: 09 Srpna 2006, 18:27:29 »
Dobry den,
v jinem vlakne jsem psal o tom, ze mi nejede flash v linuxu. Ale zjistil jsem, ze to neni problem jenom te flashky.

Kdyz pripojim fotak, tak dmesg nahlasi uhci controller (usb2.0), KDE nabidnou otevreni a ve vypisu lsusb to zarizeni je.

Kdyz pripojim flashku nebo wifinu, tak dmesg napise, ze se objevilo nove zarizeni pouzivajici ehci_hcd (usb2.0), ale pak se snazi najit nejake IRQ, na kterem by s tim zarizenim komunikovalo a postupne to hlasi error na vsech IRQ. Ve vypisu lsusb zadne nove zarizeni neni.

Kdyz jsem zkusil figl s odebranim modulu ehci_hcd z jadra, tak se aspon ta flashka rozjela. Ta wifina se ale odmitla na usb sbernici objevit. Podotykam, ze k te wifine stejne nemam ovladace, ale tam snad problem neni. Na vypisu lsusb (resp. v /proc/bus/usb/devices) by snad melo byt i zarizeni, ke kteremu ovladac neni, ne ?

hint: Obe dve zarizeni (wifi flash) ve win32 se pripojily, ale vzdy to vyhazovalo hlasky: "Pozor: vysokorychlostni zarizeni je pripojeno k nizkorychlostnimu".

Mam Notebook Acer Aspire1350 a pouzivam  Kubuntu 6.06 LTS Dapper Drake s kernelem 2.6.15-26-386.

Na tom stejnem pocitaci na Slackware 10.2 s kernelem 2.6.15.6 kompilovanym pro AMD to fungovalo bz problemu.

Takze mam par dotazu:

1) Dokazal by nekdo pomoci ?

2) Mohla by treba zmena jadra odstranit problem ?

3) Jak slozita je zmena jadra v ubuntu ?

Predem diky za vsechny odpovedi.

Karel

EDIT: Oprava: fotak je take usb1.1

Skeletonix

• Host
Problem s USB
« Odpověď #1 kdy: 09 Srpna 2006, 22:13:09 »
sorry vím jen odpověď na 3. otázku: není na wiki (en) najdeš návod ! Stačíé stáhnout kernel (oficial z repozitářu či "vanila") a pomocí dpkg kompilace.

__Karel__

• Aktivní člen
  • *
Problem s USB
« Odpověď #2 kdy: 10 Srpna 2006, 09:33:30 »
Takze to spis vypada na ranu v zeleze. Ten fotak je, jak jsem se ted dival, take 2.0.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.