Dobry den,
v jinem vlakne jsem psal o tom, ze mi nejede flash v linuxu. Ale zjistil jsem, ze to neni problem jenom te flashky.
Kdyz pripojim fotak, tak dmesg nahlasi uhci controller (usb2.0), KDE nabidnou otevreni a ve vypisu lsusb to zarizeni je.
Kdyz pripojim flashku nebo wifinu, tak dmesg napise, ze se objevilo nove zarizeni pouzivajici ehci_hcd (usb2.0), ale pak se snazi najit nejake IRQ, na kterem by s tim zarizenim komunikovalo a postupne to hlasi error na vsech IRQ. Ve vypisu lsusb zadne nove zarizeni neni.
Kdyz jsem zkusil figl s odebranim modulu ehci_hcd z jadra, tak se aspon ta flashka rozjela. Ta wifina se ale odmitla na usb sbernici objevit. Podotykam, ze k te wifine stejne nemam ovladace, ale tam snad problem neni. Na vypisu lsusb (resp. v /proc/bus/usb/devices) by snad melo byt i zarizeni, ke kteremu ovladac neni, ne ?
hint: Obe dve zarizeni (wifi flash) ve win32 se pripojily, ale vzdy to vyhazovalo hlasky: "Pozor: vysokorychlostni zarizeni je pripojeno k nizkorychlostnimu".
Mam Notebook Acer Aspire1350 a pouzivam Kubuntu 6.06 LTS Dapper Drake s kernelem 2.6.15-26-386.
Na tom stejnem pocitaci na Slackware 10.2 s kernelem 2.6.15.6 kompilovanym pro AMD to fungovalo bz problemu.
Takze mam par dotazu:
1) Dokazal by nekdo pomoci ?
2) Mohla by treba zmena jadra odstranit problem ?
3) Jak slozita je zmena jadra v ubuntu ?
Predem diky za vsechny odpovedi.
Karel
EDIT: Oprava: fotak je take usb1.1