Víte vývoj jde stále dopředu, ale poslední dobou se mi zdá, že co se týče OS, tak pěkně zaostává, ať už to je Windows, Linux, OS X. Nové verze nepřinášejí nic revolučního. Když si vezmu např. na IPhone - přišel s revolučním ovládáním telefonů a teď se všechny telefony dělají alá Iphone a OS pro telefony to samé.
Až se jakýkovil OS odprostí od zajetých kolejí a příjde s něčím fakt revolučním, tak si trh s OS přivlastní.
Taková moje představa: Objednám si nový PC. Domů mi příjde krabice, kde nebudu mít pouze komplet celý PC, ale dostanu k tomu mobil a malý netbook. Na všem bude stejný OS. Zapnu hlavní PC, OS mě přivítá (samozřejmě hlasem), poděkuje mi a provede mě instalací. Poprosí mě, abych zapnul mobil a potom netbook, aby se mohl spárovat a provést potřebná nastavení. Já nemáknu na klávesnici, protože mu vše potřebné řeknu (opět hlasem).
Potom můj pracovní den bude vypadat asi následovně: Můj osobní OS mě ráno vzbudí, řekně mi, kolik mám nových e-mailů, připomene mi důležíté schůzky. Zeptá se, zda pojedu MHD nebo autem. Když pojedu autem, koukne na dopravní situaci a zašle mi poupravený itinerář do mobilu, protože to má GPS. Pokud pojedu MHD, pošle mi do netbooku nebo do mobilu aktuální zprávy. Samozřejmostí bude předpověď počasí. V práci bude ten samý OS, ty samé funkce - vše nastavený tak, aby mi daný OS usnadňoval život....A bylo by mi naprosto jedno, zda to bude Windows, Linux, Mac OS nebo něco jinýho, ale hlavně to bude open-source. Jinak bych opět já sloužil počítači a nikoliv on mě. Budu mít ve všem jeden a ten samý OS a na všech zařízeních budu mít ty samé informace....
Víte, až bude tohle...tak mi bude dělat potěšení bavit se na fóře, zda není 35 hlasových mutací málo, protože se mi ani jeden nelíbí nebo že se mi ani jeden ze 1352 vzhledů nezamlouvá....
Jo a vemte si OS, který jsou nyní na trhu, lidi tahaj na vzhled...vista je v černým, Ubuntu musí změnit vzhled, OS X má parádní lištu....ale sakra nic novýho. Jo že Vista potřebuje mraky prostoru, ramek, aby to šlo používat. Já nechci řešit HW, nechci řešit vzhled...jen chci, aby mi počítač, když je v dnešním světě nutnost, sloužil a to tak, abych z toho měl užitek a usnaďnoval mi život...
Tohle neberte jako narážku na tuhle diskuzi, ale mně prostě příjde uhozený, co je v dnešním světě pojem "pokrok"..