Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Můžou odborníci na Linux poradit? Acer Extensa a myš v USB  (Přečteno 1530 krát)

Jaroslav70

• Návštěvník
Koupil jsem si notebook Acer Extensa 5220 a do něho nainstaloval OS Linux Ubuntu. S linuxem dosud nemám žádnou zkušenost. Všechno mi funguje kromě připojení externí optické myši Genius Netscroll přes USB port (samozřejmě pomocí redukce PS/2 na USB). Optická myš sice svítí, ale jinak dále nefunguje. Přitom USB porty jsou funkční, fleška funguje bez potíží. V čem je tedy problém? Do biosu jsem se díval, ale nenašel nic, co by se dalo přenastavit. Nevím, jak dostat ovladač této myši do ubuntu. Anebo musím něco dopsat do nějakého konfiguračního souboru...např. device ...mouse atd.? Díky za radu.
« Poslední změna: 07 Října 2008, 20:45:28 od Martin 'Želva' Malý »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Můžou odborníci na Linux poradit?
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2008, 20:34:21 »
Pri USB by to malo fungovat automaticky. Skus tvoju mys cez tu redukciu v inom pc. Vyskusaj inu original USB mys na tvojom ntb.
Moze to byt dajaka nekompatibilita tej redukcie.
« Poslední změna: 07 Října 2008, 20:35:55 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.