Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu? Problém, problém a... problém  (Přečteno 8526 krát)

Tagy

• Aktivní člen
  • *
Re: Ubuntu? Problém, problém a... problém
« Odpověď #25 kdy: 10 Října 2008, 20:08:43 »
Výběr distra pro konkrétní HW opravdu záleží kus od kusu, osobně jsem vyzkoušel Mandrivu, Fedoru, Suse a skončil u Ubuntu HH, to jediné chodí spolehlivě na mém notebooku. :)
Tedy vše až na čtečku čipových karet, vůbec nevidí...  A trochu divné ovládání externího monitoru/projektoru.

Takže ostatní distra si rozbila hubu na grafice nebo na Wifi, nebo na BT a co já vím na čem ještě. Zkrátka po instalaci nefungovalo něco zásadního.

Kolega třeba nedá dopustit na Mandrivu, ale zase ji provozuje jen na stolním PC.

Závěr?
Je potřeba zkusit a pak se uvidí, nelze paušalizovat, stačí malá drobnost v ovladačích nebo postupu, detekci apod. A je to v pytli. :)

Souhlas, ale myslím že je to spíš věc lidí když mají doma hardware pro který nejsou ovladače pro linux (výrobce podporuje jen monopol)

Odteď si budu kupovat jen hardware jen co funguje v linuxu.
Momentálně jsem si vybral tento notebook.
Ten by měl být 100% kompatibilní, jestli nebude tak mě picne  :D

Tagy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #26 kdy: 10 Října 2008, 20:12:48 »
tak proč neupgradovat na 2.6.26? :)

pac nejsme jasnovidci, ani takovi "kernelmachri" jak ty :D 
<< no. quejky snad nejni takovej kernelmachr :D .. ale ted vazne .. upgrade kernelu snad nejni takovej problem aby si tu lidi nadavali do *machru
hele ty jeden vysklebenec ;D ja toho kernelmachra myslel jako lichotku...

Pánové, pánové  :D
... někdo umí dřív někdo později :-)

Tagy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 10 Října 2008, 20:14:05 »
Tie citacky kariet, to je kapitola sama o sebe! Instaloval som na PC DEll Dimension 5000 Ubuntu studio 7.10 a vsetko mi detekovalo spravne - vcetne styroch citaciek kariet Samsung. No a kedze bol k dispozicii Upgrade na HH, tak som to urobil. Po upgrade, vsak citacky detekovane neboli! Na ten isty pocitac (iny HD) som nainstaloval Linux Mint Elyssa a citacky tiez neboli detekovane - je to teda vec jadra. starsie jadro GG teda citacky detekovalo a novsie nie. To mi pripada, ako dost velky bug a skoda preco v novom jadre vyradili podporu pre tieto zariadenia ???

Pokud je to tak, také se mi to nelíbí, čekal bych: novější jádro = lepší jádro  :)

qUAKER

• Host
« Odpověď #28 kdy: 10 Října 2008, 20:25:19 »
myslím, že chyba by nemusela být jen v jádře, ale třeba jen v zakázané volbě v configu ubuntího jádra :)

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #29 kdy: 10 Října 2008, 21:04:34 »
myslím, že chyba by nemusela být jen v jádře, ale třeba jen v zakázané volbě v configu ubuntího jádra :)
a proc ta volba teda byla default zakazana v configu, kdyz ctecky karet sou dnes soucasti skoro kazdeho PC ??? - pred rokem, kdyz to stare jadro GG detekovalo, tak jeste ctecky nebyli natolik samozrejmost, jak ted - bylo vice pocitacu bez ctecek, jako ted...Neni to na palicu???
« Poslední změna: 11 Října 2008, 03:38:27 od hase »
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Tagy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 11 Října 2008, 00:46:30 »
a proc ta volba teda byla default zakazana v configu, kdyz ctecky karet sou dnes soucasti skoro kazdeho PC - pred rokem, kdyz to stare jadro GG detekovalo, tak jeste ctecky nebyli natolik samozrejmost, jak ted - bylo vice pocitacu bez ctecek, jako ted...Neni to na palicu???

Jedním dechem: SOUHLAS

qUAKER

• Host
« Odpověď #31 kdy: 11 Října 2008, 08:01:15 »
a proc ta volba teda byla default zakazana v configu, kdyz ctecky karet sou dnes soucasti skoro kazdeho PC ??? - pred rokem, kdyz to stare jadro GG detekovalo, tak jeste ctecky nebyli natolik samozrejmost, jak ted - bylo vice pocitacu bez ctecek, jako ted...Neni to na palicu???

myslím třeba, jen pro nějaký typ. Protože zrovna mě v HH čtečka karet fungovala.

hase

• Závislák
    • www.palenka.org
« Odpověď #32 kdy: 11 Října 2008, 08:28:38 »
tak ja teda nevim - vzdycky sem si myslel, ze podpora ruzneho HW se s kazdym novym kernelem zvysuje a pouze pribyva podporovany HW - vymozenosti predchozich kernelu zustanou... 
AMD 64.bit  6-core mb: M4A89PRO/USB3 , Nvidia GT 520

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.