Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ohlas na 8.10  (Přečteno 22089 krát)

math29

• Aktivní člen
  • *
Re: ohlas na 8.10
« Odpověď #25 kdy: 19 Října 2008, 19:29:16 »
hm.keď som v ubuntu ešte stále začiatočník asi by som nemal riskovať s prechodom na 8.10 už teraz však?

Tomáš Jančík

• Stálý člen
  • **
    • TomášJančík.net
« Odpověď #26 kdy: 19 Října 2008, 19:37:58 »
hm.keď som v ubuntu ešte stále začiatočník asi by som nemal riskovať s prechodom na 8.10 už teraz však?
no pokud nemáš náladu na občasné problémy beta verze, tak počkej na stabilní vydání...

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
« Odpověď #27 kdy: 19 Října 2008, 22:02:08 »
Co mě velice potěšilo nová verze open office 3.
 :)
To jako že se do dalšího vydání vůbec nedostane? To mě naopak nepotěšilo, ač to plně chápu..
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #28 kdy: 19 Října 2008, 22:29:40 »
Nu musí hodnotit celkem kladně (až na vzhled samozdřejme), velmi ocenuju Network Manager že umí pracovat s Ufonem a to na pár kliknutí. Dále detekce připojeného monitoru přes aplet, dost mi to vyřešilo problém s neustálím přepisováním Xorg. Jen mě trochu trápí stmavování a zesvětlování obrazovky a děsivost reakce správce napájení.

Ale co stále je to před vydáním, proto doporučuju všem počkat až na konečné vydání.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

nick-db

• Návštěvník
« Odpověď #29 kdy: 19 Října 2008, 23:48:59 »
palec hore

-uspavanie do ram aj na disk. zatial sa vzdy prebral bez najmensich problemov
-funguje webkamerka
-funguje bluetooth
-vsetko toto out-of-the-box

neskryvam nadsenie:)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 20 Října 2008, 09:01:12 »
Zatím bez problémů.. Vše jede jak má, od začátku mám perfektně rozpoznaný hardware a vše funguje.. Zatím spokojenost a to je to zatím beta:-)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #31 kdy: 20 Října 2008, 09:39:18 »
Co mne trochu zarazilo, je "zchudnutí" nabídky Přidat/Odebrat aplikace. Nenalezl jsem v ní takové eergreeny, jako audacious, mplayer a podobně (co vím, tak v nabídce byly minimálně od 6.10 až po  8.04). V repozitářích ale "naštěstí" jsou.

Jinak dotěď jsem nepřišel na jediný rozumný důvod, proč mi instalátor označil disky v opačném pořadí (nadetekoval SATA disk jako sda a PATA disk (ze kterého systém bootoval) jako sdb, nainstalované Ubuntu 8.10 je vidí přesně opačně). Dotěď nezapomenu na to zděžení, když po úspěšné instalaci se nemohl nalézt grub.

A nakonec mne trochu pobavilo spuštění firefoxu - na výchozí domácí stránce je nápis "Vítejte v Ubuntu 8.04".
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #32 kdy: 20 Října 2008, 09:47:31 »
A nakonec mne trochu pobavilo spuštění firefoxu - na výchozí domácí stránce je nápis "Vítejte v Ubuntu 8.04".

TO bývá u beta verzích často.
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #33 kdy: 20 Října 2008, 09:47:51 »
8.10 na MSI M655X laptop?
Včera jsem vyzkoušel verzi 64bit a jede bezproblémů. Při aktualizaci jsem používal firefox, takže se mi sekl když se instalovala novější verze ale po systémem vyžádaném restartu už bylo vše v pohodě.

Jediné co mě stále nefunguje je
- má čtečka karet o2micro OZ711MP1/MS1
- webkamerka Sonix SN9C201 (ale toho se až tak nebojím existuje totiž jeden projekt tak až budu mít čas stáhnu ovladače source jádra a hurá do kompilace. Pak už se jen modlit aby to fungovalo alespoň tak jak v HH)

wifi jsem nezkoušel, ale předpokládám, že RaLink RT2500 802.11g pojede bezproblémů jako v GG a HH.

Nesvobodný grafické ovladače jsem neinstaloval. Počkám na další verzi od ATI, která by už mohla mít podporu pro x.org 7.4
opensource grafický ovladač je ale schopen "rozhejbat" glxgears (3D ozubená kolečka) s roztaženým oknem skoro do fullscreen na hodnotu 13 fps

Jinak jsem rád, že se změnila plocha z té hrozné patlanice barev na krásného v grafice skrytého jednorožce. Jen ta logovací nabídka při startu by se mohla změnit do vzhledu z HH.
ToŤ vše.
Mějte se lidičkové zlatí a užijte si nové UII.

« Poslední změna: 20 Října 2008, 09:49:45 od johnnys »
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

tayllor

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: 20 Října 2008, 10:37:40 »
este by ma zaujimalo kde si mozem pozriet zoznam podporovanych webkamier k 8.10?
HESLO DŇA: Ubuntu sa nemoze pokazit samo, pokazis si ho ty sam ;)

nick-db

• Návštěvník
« Odpověď #35 kdy: 20 Října 2008, 12:48:18 »
najlepsie bude asi pouzit live cd a kamerku vyskusat

Marvn

• Stálý člen
  • **
  • Take it easy :)
« Odpověď #36 kdy: 23 Října 2008, 13:02:45 »
tak jsem si skocil do ubuntu a upgradoval. takove jsou dojmy:
1. 8M internet je fajn, poprve se kratsi dobu stahovalo (cca 25 min pri 800KB/s) nez instalovalo (cca 40 minut)
2. upgrade probihal bez problemu, jen mi to cas od casu u nekterych balicku psalo
Kód: [Vybrat]
Unknown media type in type 'all/all'

Unknown media type in type 'all/allfiles'

Unknown media type in type 'uri/mms'

Unknown media type in type 'uri/mmst'

Unknown media type in type 'uri/mmsu'

Unknown media type in type 'uri/pnm'

Unknown media type in type 'uri/rtspt'

Unknown media type in type 'uri/rtspu'

Unknown media type in type 'fonts/package'

Unknown media type in type 'interface/x-winamp-skin'
3. restart, boot, vsechno bez problemu...rychlost je stejna jako byla, stabilita asi taky (zatim mi to nikdy neslitlo)
4. network manager vypada dost jinak a asi i funguje. poradne nevidi dratovou sit, ale moc jsem to nezkoumal...
5. adresar private...fajn vec, ale nedokazu si predstavit, ze bych to pouzival
6. nove graficke tema...az na tapetu mi prijde fajn :)
7. novy compiz. dost veci mi nefunguje, napr Cube Atlantis, FreeWins se nechce zapnout (proste to nejde), nevite nekdo jak na to?

a pak jeste par drobnosti, nautilus s tabama je moc fajn. restricted drivers nabizeji vice verzi ovladace.

mno to je asi vse :)
Arch Linux x64 (KDE) | KISS  :-*
"Ignorance isn't stupidity, but choosing to remain ignorant is."

emil54

• Host
« Odpověď #37 kdy: 23 Října 2008, 15:07:38 »
Upgrade probehl prekvapive bez problemu (mel jsem zazalohovano a na stole pro vsechny pripady pripraveny CD s instalaci Debiana) a po par dnech pouzivani bych rekl, ze snad krome bootovani to jede sviznejs. Rozhodne je znat novej ovladac ATI grafiky - treba compiz ted pracuje spolehlive.
Jedinej problem, kterej pozoruju, je asi horsi integraace KDE aplikaci do Gnome - zmizely mi vsechny poukladany hesla v krusaderu a pokud treba krusader necham pustenej pri vypinani compu, pri dalsim startu se pusti neviditelnej nekde na pozadi a a zere vsechny systemovy prostredky, dokud ho nezabiju.
Koukal jsem i na KDE: 4ka je sice hezka na pohled, ale na pouzivani pro mne snad este horsi, nez predchozi verze, takze mi asi k srdci holt nepriroste :)
Celkove musim rict, ze II je zase o kousek lepsi zalezitost - osobne jsem spokojenej, takze Lenny asi zatim pocka :)

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #38 kdy: 23 Října 2008, 16:27:58 »
Systém se zdá stabilní a stejně svižný, jako 8.04.
Problémy jsou vícméně dva (alespoň u mě) -
1) zvuk dělá stejná alotria jako v 8.04, a k tomu ještě je třeba vypnout pulseaudio, aby se na stránkách ala youtube přehrál i zvuk.
2) suspend s compizem nejde dost dobře (po probuzení je třeba restartovat Xka a terminály nejdou). Zkoušel jsem bez compizu. Někdy jede a někdy stejně jako v předchozí závorce..:-(

Jinak se ale objevily zase hezké funkce přicházející s novým Gnome...
Have you tried turning it off and on again?

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #39 kdy: 23 Října 2008, 17:12:33 »
Mne sa osobne na novom II páči to, že mi ide wifi out-of-box. I keď Network manager sem-tam proste zaštrajkuje a navzdory tomu, že som pripojený internet nejde.
Mojím najväčším problémom je stále grafika. Proste pri videu musím mať Xvideo výstup s hodnotou adaptéra nadstavenou na 1, čo spôsobuje občasné zčernanie obrazovky, z ktorého sa nejde dostať inak ako tvrdým vypnutím počítača. Plus mi nejdú 3D aplikácie a normálne sa pri horizontálnom posune tvoria po obrazovke čiary (aj pri 2D aplikáciach).
Inak ide všetko v pohode. Čítačka kariet úplne v pohode. Pulseaudio nerobí problémy. Uspávanie vyskúšané nemám. Aj tak ho nevyužívam.

col_boggy

• Host
« Odpověď #40 kdy: 23 Října 2008, 21:36:01 »
Tak si to pročítám... Po tom, co jsem si dnes dost stupidně zformátoval ubuntu, s tím, že už mi stačilo a že přejdu na mandrivu one 2009 kde 4.1 (a po tom, co mi trvalo jen pět minut ji shodit :D), bych se k debian-based distribucím vrátil; očividně jsem nejen extrémně líná, ale i neschopná lama :) Máte někdo pocit, že se zvýší moje a filipovy102 šance na rozjetí té staré 5.1 sb wave live zvukové karty? Kvůli ní jsem teď strávil na xpčkách, a mám už z nich docela absťák.. Tož XMPlay s winem a tohle by mi udělalo opravdu radost.

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #41 kdy: 27 Října 2008, 18:05:22 »
Dnes jsem měl chvíli čas a tak jsem přešel na 8.10.

Zatím všechno běží pěkně.
Konečně mi funguje televizní karta a webkamera ihned po instalaci. Ještě by mě zajímalo, jak si Xorg poradí s tabletem (četl jsem, že v alpha verzích 8.10 byly problémy), bohužel musím počkat na jeho návrat z reklamace.
Splash je u mě bohužel stále roztažený, což mě docela mrzí vzhledem k tomu, že širokoúhle rozlišení 1920x1200 je v dnešní době docela časté.
Doinstalovat OpenOffice 3 je velmi jednoduché, takže ani tak moc nevadí, že se do vydání nedostalo (i když by to rozhodně bylo lepší).

Jediný problém, který jsem zatím našel, je blikání (horních) okrajů oken při zapnutých efektech prostředí. Možná to nějak souvisí s mou grafickou kartou (nVidia 7600) nebo mám něco špatně nastavené (ale dělalo to ihned od instalace).

Chavo

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu Studio 10.10
    • BKphoto
« Odpověď #42 kdy: 27 Října 2008, 22:10:04 »
som s ubuntu dá sa povedať začiatočník. teraz mám HH 32bit. nejde mi alo pod ním rozbehať skener Canon CanoScan 8600f. neviete či pod II pôjde? díkes
CPU: Duo T1600, RAM: 2gb, VGA: Intel GMA X3100Gfx, HDD 250gb, external HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1000GB

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #43 kdy: 27 Října 2008, 22:19:26 »
som s ubuntu dá sa povedať začiatočník. teraz mám HH 32bit. nejde mi alo pod ním rozbehať skener Canon CanoScan 8600f. neviete či pod II pôjde? díkes
<< jednak sis hadam spletl thread, a druhak muzes zkusit tohle .. ;) .. pokud tam na tebe nebude prilis tezka anglictina ..

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #44 kdy: 27 Října 2008, 22:25:17 »
<< jednak sis hadam spletl thread, a druhak muzes zkusit tohle .. ;) .. pokud tam na tebe nebude prilis tezka anglictina ..

Kdyby náhodou, tady je to česky

Edit:  ;D tak není, nepočítal jsem se skrytou cenzurou
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

Jari

• Aktivní člen
  • *
  • skill: newbie
    • ...pro radost :)
« Odpověď #45 kdy: 27 Října 2008, 22:29:49 »
.. sakrys .. to nejde .. jezis .. to bych chtel videt

Já taky  :D no, co už no, si to ale budeš muset *censored* vygooglit sám
Ubuntu HH na Acer TravelMate 4102WLMi (bez Windows || nefunguje infrared, ale ani jsem se o to nepokoušel, jinak v cajku)
Ubuntu LL na Dell  LATITUDE | D 510 (bez Windows || vše funguje rovnou)
 malý blog pro radost :)

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #46 kdy: 27 Října 2008, 22:36:31 »
.. sakrys .. to nejde .. jezis .. to bych chtel videt

Já taky  :D no, co už no, si to ale budeš muset *censored* vygooglit sám
<< jj. uz se stalo .. nevyguglil jsem, zato jsem se zamyslel a trefil to na druhy pokus heuristickou analyzou ;)

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #47 kdy: 28 Října 2008, 06:03:58 »
Tak sem si v neděli ráno po opici řekl, že nainstaluji tu RC verzi, ať mám co dělat, ale dost mě to zklamalo. Po asi 10 minutách (nebo kolika) instalace sem se nemusel v ničem rýpat. Zvuk jel, u avíčka sem napoprvé akorát stisknul "Ano chci doinstalovat kodek" a jelo to, zapnul sem driver na nvidiu. Akorát sem asi 2 minuty hledal adresář pro obaly na rhythmbox. Teďka se usídlil v ~/.cache/rhythmbox/covers.
Prostě čím dál menší drbačka :-)

zonaA

• Host
« Odpověď #48 kdy: 28 Října 2008, 08:42:33 »
Já zůstanu u HH, to je jediné distro, které mi absolutně bezproblémově funguje. 8.10 mě dost zklamalo, nemůžu rozchodit ovladače n-Vidia. Nemám náladu pořád něco nastavovat, compiz funguje taky divně, v HH špičkově, v II při zavírání panelu jsou vodorovné proužky. Když něco dobře funguje, proč to měnit?. Moje grafická karta asi nemá moc ráda kozorožce.... Dal jsem reinstal HH a jsem zase v pohodě.....
« Poslední změna: 28 Října 2008, 08:47:53 od zonaA »

richard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #49 kdy: 28 Října 2008, 09:10:20 »
Asi se budu řídít heslem co funguje, do toho nešahej, počkám až se to doladí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.